Lezajlott az Alestrem Xtreme Enduro futam az elmúlt hétvégén. Ez volt az első verseny a 2017 szezonban, a Sherco Factory Racing Team pedig szép eredménnyel zárt.

Szombaton a két Sherco Factory Team versenyző Mario és Wade egyaránt jó ritmust kapott el és végül az első és a harmadik helyen zártak. A prológust pedig ötödik és hatodik helyen fejezték be.

Vasárnap mindkét versenyző kiváló tempóval indult és fej-fej mellett haladtak. Először a második körben, Wade volt az élen, és Mario volt a negyedik. A harmadik körben voltak a legnagyobb erőpróba előtt, Mario nagy tempót diktált és az élre lépett, majd nagy csatát vívott a második helyen érkező Graham Jarvissal. A két kitűnő versenyző egészen a verseny végéig küzdött egymással, míg végül Jarvisnak sikerült az utolsó pillanatokban átvennie a vezetést. Mario biztosította az így is szép teljesítménynek számító második helyezést a kétütemű Sherco nyergében.

Wade Young a harmadik helyen érkezett célba, ezzel kimondhatjuk, hogy szépen tért vissza a SeaToSky-on elszenvedett kézsérülése után. Ezzel a kettő dobogós helyezéssel kitűnően indult a szezon a Sherco Factory Team számára.

A következő megmérettetés nem más lesz mint a Hell’s Gate Olaszországban.