Szeptember 9 és 10-e között került megrendezésre a 2017-es Red Bull 111 Megawatt Hard Enduro futam, melyen a Sherco kiváló pilótája Mario Roman, éppen csak lemaradt a dobogó legfelső fokára álló Jonny Walker mögött és zárt a második helyen.

Red Bull 111 Megawatt 2017

A fő futam stílusosan pontban délután 1 óra 11 perckor kezdődött. Paul Bolton kapta el legjobban a rajtot és jött el elsőként. Ahogy a motocross, majd az endurocross szakaszba értek a versenyzők úgy változtak folyamatosan a pozíciók. Későbbiekben Manuel Lettenbichler vette át a vezetést, közvetlen mögötte pedig a Shercoval Wade Young, őket pedig Walker és Gomez követte. A második körben Young megkísérelte átvenni a vezetést, felvette a lépést és átvette az első helyet, viszont egy technikai probléma miatt nem csak a pár helyet hanem az egész versenyt is kénytelen volt feladni. A Sherco hűtőjével volt probléma, ami szivárogni kezdett vélhetően a Walkerrel történt összecsapásait követően.

A verseny hátralevő részében Roman többször is megérkezett Walkerre, de a 26 éves Angol képes volt a verseny végéig megőrizni pozícióját az élen, és zsinórban harmadik Red Bull 111 Megawatt győzelmét ünnepelhette. Mögötte Mario Roman a Shercoval mindössze 10 másodperccel maradt le és szerezte meg a második helyet. A dobogó legalsó fokára Graham Jarvis állhatott, több mint másfél perccel lemaradva az első helyezett Jonny Walkertől.

Nyilatkozatok

Egy év telt el azóta, hogy legutóbb Hard Enduro futamot nyertem, most úgy éreztem, hogy a balszerencse sorozatom véget ért. Már nagyon várom a Red Bull Sea to Sky-t két hét múlva. – Jonny Walker
Nagyon boldog vagyok a második hellyel! A versenyt nem kezdtem túl jól, majd a második körben egy gödörbe ragadtam, ami miatt kissé lemaradtam. Végül a befejező részen úgy éreztem, hogy van esélyem a győzelemre, de végül nem sikerült. – Mario Roman
Jó verseny volt. Nem érdekel, hogy lemaradtam a győzelemről, boldoggá tesz, hogy felértem a dobogóra. Nagyon gyors volt az üteme az egész versenynek, mindenki keményen nyomta. Úgy éreztem, hogy jó volt a kondícióm jól bírtam a verseny végéig. – Graham Jarvis

Alfredo Gomez negyedik lett, Manuel Lettenbichler pedig az ötödik helyen zárt.
A Hard Enduro futamok két hét múlva szeptember 28-30-án visszatérnek, méghozzá egyenesen Törökországból a Red Bull Sea To Sky-al.
Reméljük a Sherco pilótái számára is szebben alakul majd az idei Sea To Sky, ugyanis tavaly Wade Young sajnálatos sérülése miatt kiállni kényszerült a versenyből.