Matt Phillips történelmet írt a Shercoval Cahors-ban, ugyanis elhódította a francia gyár első bajnoki címét a 2016-os Enduro Világbajnokságon, stílusosan a gyár hazai közönsége előtt, Franciaországban!

Phillips kategóriájában (E2-ben) és összetettben is a legjobbnak bizonyult SEF-R 300-as Shercojával, így a fiatal ausztrál felülhetett az EnduroGP trónjára.

Lenyűgöző szezont tudhat maga mögött a 23 éves ausztrál versenyző, sikerült idén begyűjtenie három EnduroGP győzelmet osztályában és nem kevesebb mint nyolc alkalommal volt dobogós. Legrosszabb eredménye az idényben egy technikai okok miatt való kizárás Olaszországban.

matthew-phillips-sherco-endurogp-champion-enduro-vilagbajnok-7 matthew-phillips-sherco-endurogp-champion-enduro-vilagbajnok-5 matthew-phillips-sherco-endurogp-champion-enduro-vilagbajnok-6

Az utolsó, szezonzáró futamon is érett és szép versenyzést bemutatva hozta a világbajnoki címet magának és csapatának. A Charosban lezajló mindent eldöntő versenyhétvégén Matt végig megfontoltan versenyzett, első napon a negyedik helyen míg a másodikon a dobogós harmadik helyen végzett kategóriájában, összetettben pedig a ötödik és negyedik helyet kaparintotta meg. Ezzel végül bebiztosította a kategória és összetettbeli győzelmét is.

A versenynap végén a teljes Sherco Team az újdonsült Enduro Világbajnokot és a csapat eddigi, de remélhetőleg nem utolsó győzelmét ünnepelve búcsúztatta a szezont.