A Red Bull Sea to Sky második versenynapján a versenyzők Kemer erdeiben bizonyíthattak az időfutamokon. Ezen a helyszínen kiváló rálátás nyílik a terep különböző pontjaira ami rengeteg nézőt vonzott. Az erdőben néhány szakasz már átadta a pilótáknak és a nézőknek is a hegyi verseny ízét, a fő attrakciót ami október 8-án került megrendezésre. A pálya minden elemet tartalmazott amit csak elvárhattunk, mint kavicsos, sziklás utak és folyómedrek minden változatban.

A rajsorrendet az egy nappal korábbi Beach Race végeredménye határozta meg, melyen Manuel Lettenbichler volt az első. Manuelnek ez egy teljesen új élmény volt és nem is bírta végig a nyomást, hiába tette oda magát maximálisan végül Wade Young az élre tört és első helyen érkezett a célba, de ez nem biztosította be győzelmét, ugyanis még a többi versenyző futhatott nála jobb időt is.

Ahogy a brit Billy Bolt ezt meg is tette, csakhogy a végén egy defektnek köszönhetően tolni kényszerült a motort és nem a jelzett pályán haladt végig ezért 5 perces büntetést kapott amivel egy szempillantás alatt a dobogó tetejéről az ötödik helyre esett vissza. Kemény lecke ez a szuper tehetséges brit srácnak.
14595828_798200913656443_1020892387087385238_nwade-young-red-bull-sea-to-sky-2016-forest-race-win-sherco
Manuel Lettenbichler ambiciózusan versenyzett ezen a napon, a hibák elkerülésére koncentrált és magabiztosan hozta a KTM-et a második helyre.
Harmadik helyen szintén KTM-el az osztrák Lars Enöckl érkezett be ami egyeseknek igazi meglepetést jelentett, a bennfenteseknek annál kevésbé. Ugyanis Lars egy tapasztalt versenyző, rengeteg rutinnal rendelkezik, a KTM legújabb modelljeit is ő teszteli. Megérdemelten érkezett be a harmadik helyen a Forest Race-en.

Nyilatkozatok:

Wade Young:

Nem volt olyan sima futam számomra, mint terveztem, de elégedett vagyok. Nagyon jók voltak az erdei ösvények és ez véleményem szerint határozottan segíteni fog a holnapi hegyi versenynél. A fő versenyre nincs igazi stratégiám, jól akarom elkapni a rajtot és folyamatosan egyre feljebb kapaszkodni a hegyen ahogy csak tudok.

Manuel Lettenbichler:

Jó verseny volt, azt hittem Wade már korábban megelőzött, de végül kiderült, hogy csak az 5. checkpointnál sikerült elém kerülnie, emiatt boldog vagyok. Próbáltam a legjobbamat hozni és bejönni első helyen, de Wade ma szárnyalt. A második hellyel se vagyok elégedetlen, lényeg, hogy az első sorból indulhatok a hegyi versenyen. Holnapra a tervem csak annyi, hogy próbálom ismét kihozni magamból és a motorból a legjobbat. A legfontosabb cél az, hogy célba érjek, de most úgy érzem van esélyem rá, hogy dobogóra is álljak. Ez a végső célom, és őszintén egy dobogós helyezés nekem maga a győzelem lenne.

Lars Enöckl:

Nagy nap volt számomra a mai. Már a verseny elején elkaptam az ütemet és sikerült tartanom a ritmust a verseny végéig. Elkaptam a srácokat előttem és csak haladtam a saját tempómban ahogy csak a csövön kifért. Sokan azt hiszik, hogy akár könnyedén a dobogóra is állhatnak majd a hegyi verseny után, de ez egy őrült sprint lesz fel a hegyre!

Billy Bolt:

Nem mondhatnám, hogy ideális volt a 36. helyről indulni. Persze ezen túl kellett lépnem, próbáltam nyugodt maradni, higgadtan versenyezni és nem hibázni. Ez a nyugodtság pozitív hatással volt a teljesítményemre és úgy tűnt minden simán megy, egészen az utolsó ugratásig ahol is szétrobbant a hátsó gumim. Elég fájdalmasat estem, a hátam még most is fáj és ezért lehetett az a hiba ami miatt 5 perces büntetést kaptam. Remélhetőleg az első sorból rajtolhatok holnap, ami a legfontosabb része a versenynek. Úgyhogy a tervem az, hogy pihenek, jegelem a hátam és remélhetőleg egy jó napot fogok ki holnap.

A hegyi verseny a legfontosabb esemény a Red Bull Sea To Sky futamon. A 2016-os hegyi versenypálya 60km hosszú, a cél pedig a Tahtali hegy tetején, 2365 méter magasan van. A versenyzők ismét a strandról indulva csapnak össze egymással, és a nap végére kiderül ki lesz a hegy ura!

Top 10 – Forest Race – Red Bull Sea To Sky

(2016 október 7. – Kemer, Törökország)

  1. Wade Young (ZAF, Sherco), 1 óra 30 perc 05 másodperc
  2. Manuel Lettenbichler (GER, KTM), 1:32:14
  3. Lars Enöckl (AUT, KTM), 01:32 : 56
  4. Andreas Lettenbichler (GER, KTM), 1:33:00
  5. Billy Bolt (UK, KTM), 1:34:58 (+ 5 perc büntetés)
  6. Scott Bouverie (ZAF, KTM), 1:35:32
  7. Dwayne Kleynhans ( ZAF, KTM), 1:36:37
  8. David, Cyprian (CZE, KTM), 1:38:44
  9. Kyle Flanagan (ZAF, Sherco), 01:39:00
  10. Andy Noakley (UK, KTM), 1:40:09