2021 DAKAR 11. szakasz – Al-Ula – Yanbu

Szerző: | 2021 jan. 15. | Hírek

SANTOLINO 6. összetettben és mindössze 19 másodpercre van az 5. helytől!

A 11. volt a leghosszabb speciális szakasz a 2021-es Dakaron. Ezt a szakaszt egyszerre vártuk és féltünk is tőle. A verseny végének előestéjén mind a három versenyzőnk elégedett lehet, kiváló munkát végztek ma és tovább menetelnek az összetettben.

Lorenzo Santolino ezt a szakaszt a 7. helyen felyezte be, összesítésben pedig a 6. helyre lépett, ahol mindössze 19 másodperccel maradt el Skyler Howes-tól és az 5. helytől. A spanyol ma jó ritmusban egyedül motorozott és tiszta versenyt futott. A speciál felénél figyelemre méltó nyugalmat sugárzott. Navigációs hiba miatt néhány percre eltévedt, de nyugodt maradt, és sok idő elvesztése nélkül gyorsan megtalálta a helyes utat.

Lorenzo fizikailag és mentálisan készen áll arra, hogy holnap a top 5-ért versenyezzen. Ebben az egész Sherco család mögötte fog állni. Vamos Santo!

Rui Goncalves ma jól navigált, és újra a Dakar elején tapasztalható tempójára talált. Jó szakaszt futott és a 14. helyen végzett. Összességében a 20. helyen áll. Ezek az első tapasztalatszerzései Szaúd-Arábiában. Sok incidens történt vele, ugyanakkor sok lehetősége is volt tanulni. Rui felnőtt a feladathoz és fejlődése szemmel látható a Dakar végéhez közeledve.

Harith Noah a második hét kezdete óta minden nap javul, és folytatja jó sorozatát. A szakaszon a 18. helyen végzett, és összesítésben a 22. Ezen a Dakaron is nagyon sokat tanult, és rögtön felülmúlta első eredményeit. Ma jó ritmusban a csoporttal tartott, de úgy döntött, hogy lassít a dűnéknél, és a saját navigációját követi. Ez egy megfontolt és intelligens döntés volt. ennek köszönhetően néhány helyet feljebb is lépett az összesített ranglistán. A döntő előestéjén még mindig remek formában van és a 2 hét alatt megmutatta, hogy jó versenystratégiával rendelkezik.

 

 

David CASTEU, csapatmenedzser

Ismét nagyon büszke vagyok mindenkire. Büszke a versenyzőimre, akik ma nagyszerű stratégiával versenyeztek, és büszke a csapatomra, mert minden nap panasz nélkül mindent beleadtak.

A feszültséget mindannyian érezzük a cél előestéjén. A 15 napos versenyzés súlyosan megterheli az összes csapatot, és különbség továbbra is csak 19 másodperc az 5. és 6. hely között. Mindenki készen áll, bízom a holnapi napban!

KENNY, A KEZDETEKTŐL FOGVA!

A KENNY régóta a SHERCO partnere. Hosszú évek óta vannak mellettünk. Megannyiszor dolgoztunk velük együtt, hogy kifejlesszük versenyzőink felszerelését. Különösen azt a kabátot, amelyet sok más versenyző is visel a 2021-es Dakaron.

A Kenny-nél mindig figyelnek az igényeinkre. Ez a francia márka ismert az innovatív formatervezésükről valamint a modern és hatékony anyagok folyamatos kutatásáról. Minőségük mindig kiemelkedő.

 

“A légzsák megérkezése a Dakarra némi kihívást jelentett a Kenny, vagyis a felszerelés beszállítónk számára. Teljesen át kellett dolgozniuk a dzsekinket, és az új szabályozások figyelembevételével kellett változtatniuk rajta. A választott anyag nyújtható, hogy a kabátban található légzsák alakjához tudjon idumomulni esés esetén. Valamint elég ellenállóvá kellett tenniük ahhoz, hogy megvédje a lovast. A mez, nadrág és kesztyű kialakítása a dizájn osztályunkkal szoros együttműködésben zajlik, és az eredmény minden évben igazi siker. Ruházatainkon a szponzoraink láthatósága is kiemelkedő, ami szintén nagy fontossággal bír. Köszönjük a Kenny-nek az alázatos és kemény munkát!”

David Casteu, a Sherco Factory csapatvezetője

Korábbi híreink

Varsány Enduro 2022 – Kiváló szereplés a SHERCO pilótáktól

2022 Július utolsó előtti hétvégéjén a Bestmoto Enduro kupa versenye Varsányban került megrendezésre.   A futamon részt vett megannyi magyar Sherco versenyző.   Többek között ott volt a PRO1 és PRO2 osztályaiban kiemelkedő pilótánk, Holló Bence és Szőke Márk is. A...
MY2023: Már elérhetők a 2023-as SHERCO ENDURO modellek

MY2023: Már elérhetők a 2023-as SHERCO ENDURO modellek

A 2023-as enduro motorkerékpárok legújabb választéka már elérhető! Ezen motorok a hétvégi laza kiruccanástól egészen a legkeményebb versenyhétvégékig minden helyzetben megállják helyüket a kimagasló teljesítményüknek hála. A legújabb Sherco enduro modellekben minden...
SHERCO ISDE 2022 - Franciaország

SHERCO támogatás – ISDE 2022 Franciaország

2022-ben a Sherco ismét teljes vállszélességgel beáll az év egyik legfontosabb nemzetközi enduro versenye mögé és a márkát szerető motorosoknak két lehetőséget is kínál, a 2022-es Franciaországban megrendezésre kerülő ISDE-n való induláshoz. Alábbi két lehetőséget áll...
2022 Endurocross OB 3. forduló - Bér

Sherco sikerek az Endurocross OB 3.fordulójában

Hétvégén megrendezésre került az Endurocross OB 3. fordulója Béren. És óriási örömünkre ezen versenynapon megannyi Sherco versenyző ért el remek eredményt. Az országos bajnokság harmadik megmérettetésén Holló Bence, Tádics Dániel, Vörös Gábor, Kubik Richárd és Utasi...

Megérkezett az Új 2022-es SHERCO ST FAJARDO REPLICA

Fedezd fel az új, 2022-es ST FAJARDO REPLICA trial motort! A Jeroni Fajardo által kifejlesztett prémium felszereltségű triálkerékpár a Trial GP-n is megmutatta képességeit. Már csak rajtad múlik, hogy átveszed-e az irányítást és meghódítod-e a Trial motorsport...