2021 DAKAR 11. szakasz – Al-Ula – Yanbu

Szerző: | 2021 jan. 15. | Hírek

SANTOLINO 6. összetettben és mindössze 19 másodpercre van az 5. helytől!

A 11. volt a leghosszabb speciális szakasz a 2021-es Dakaron. Ezt a szakaszt egyszerre vártuk és féltünk is tőle. A verseny végének előestéjén mind a három versenyzőnk elégedett lehet, kiváló munkát végztek ma és tovább menetelnek az összetettben.

Lorenzo Santolino ezt a szakaszt a 7. helyen felyezte be, összesítésben pedig a 6. helyre lépett, ahol mindössze 19 másodperccel maradt el Skyler Howes-tól és az 5. helytől. A spanyol ma jó ritmusban egyedül motorozott és tiszta versenyt futott. A speciál felénél figyelemre méltó nyugalmat sugárzott. Navigációs hiba miatt néhány percre eltévedt, de nyugodt maradt, és sok idő elvesztése nélkül gyorsan megtalálta a helyes utat.

Lorenzo fizikailag és mentálisan készen áll arra, hogy holnap a top 5-ért versenyezzen. Ebben az egész Sherco család mögötte fog állni. Vamos Santo!

Rui Goncalves ma jól navigált, és újra a Dakar elején tapasztalható tempójára talált. Jó szakaszt futott és a 14. helyen végzett. Összességében a 20. helyen áll. Ezek az első tapasztalatszerzései Szaúd-Arábiában. Sok incidens történt vele, ugyanakkor sok lehetősége is volt tanulni. Rui felnőtt a feladathoz és fejlődése szemmel látható a Dakar végéhez közeledve.

Harith Noah a második hét kezdete óta minden nap javul, és folytatja jó sorozatát. A szakaszon a 18. helyen végzett, és összesítésben a 22. Ezen a Dakaron is nagyon sokat tanult, és rögtön felülmúlta első eredményeit. Ma jó ritmusban a csoporttal tartott, de úgy döntött, hogy lassít a dűnéknél, és a saját navigációját követi. Ez egy megfontolt és intelligens döntés volt. ennek köszönhetően néhány helyet feljebb is lépett az összesített ranglistán. A döntő előestéjén még mindig remek formában van és a 2 hét alatt megmutatta, hogy jó versenystratégiával rendelkezik.

 

 

David CASTEU, csapatmenedzser

Ismét nagyon büszke vagyok mindenkire. Büszke a versenyzőimre, akik ma nagyszerű stratégiával versenyeztek, és büszke a csapatomra, mert minden nap panasz nélkül mindent beleadtak.

A feszültséget mindannyian érezzük a cél előestéjén. A 15 napos versenyzés súlyosan megterheli az összes csapatot, és különbség továbbra is csak 19 másodperc az 5. és 6. hely között. Mindenki készen áll, bízom a holnapi napban!

KENNY, A KEZDETEKTŐL FOGVA!

A KENNY régóta a SHERCO partnere. Hosszú évek óta vannak mellettünk. Megannyiszor dolgoztunk velük együtt, hogy kifejlesszük versenyzőink felszerelését. Különösen azt a kabátot, amelyet sok más versenyző is visel a 2021-es Dakaron.

A Kenny-nél mindig figyelnek az igényeinkre. Ez a francia márka ismert az innovatív formatervezésükről valamint a modern és hatékony anyagok folyamatos kutatásáról. Minőségük mindig kiemelkedő.

 

“A légzsák megérkezése a Dakarra némi kihívást jelentett a Kenny, vagyis a felszerelés beszállítónk számára. Teljesen át kellett dolgozniuk a dzsekinket, és az új szabályozások figyelembevételével kellett változtatniuk rajta. A választott anyag nyújtható, hogy a kabátban található légzsák alakjához tudjon idumomulni esés esetén. Valamint elég ellenállóvá kellett tenniük ahhoz, hogy megvédje a lovast. A mez, nadrág és kesztyű kialakítása a dizájn osztályunkkal szoros együttműködésben zajlik, és az eredmény minden évben igazi siker. Ruházatainkon a szponzoraink láthatósága is kiemelkedő, ami szintén nagy fontossággal bír. Köszönjük a Kenny-nek az alázatos és kemény munkát!”

David Casteu, a Sherco Factory csapatvezetője

Korábbi híreink

2021 DAKAR 11. szakasz – Al-Ula – Yanbu

SANTOLINO 6. összetettben és mindössze 19 másodpercre van az 5. helytől! A 11. volt a leghosszabb speciális szakasz a 2021-es Dakaron. Ezt a szakaszt egyszerre vártuk és féltünk is tőle. A verseny végének előestéjén mind a három versenyzőnk elégedett lehet, kiváló...

2021 Dakar 10. szakasz Neom – Al-Ula

A 3 SHERCO visszatér, LORENZO a 7. összetettben! Ez a 10. szakasz indította el a nagy ereszkedést Jeddah-ba. Versenyzőink jó formában vannak és maximálisan a megmérettetésre fókuszálnak. Lorenzo következetessége és nyugalma megtérülni látszik. A 7. helyen áll, egy...
2021 DAKAR 9. szakasz - Neom

2021 DAKAR 9. szakasz – Neom

Újabb kiváló nap SANTOLINO számára, 7. hely a kilencedik etapon! A 9. szakasz Neom pazar környezetében zajlott grandiózus kanyonokon és a Vörös-tenger partszakaszain. Ismét jó nap volt ez a Sherco Factory versenyzői számára: Lorenzo Santolino a 7., indiai versenyzőnk...
2021 Dakra 5. etap - Riyadh - Al Qaisumah

2021 Dakar 5. szakasz – Riyadh – Al Qaisumah

A promóterek jelezték, hogy ez a nap igazán nehéz lesz, összesen 456km speciális és 205km összekötő szakasszal. Lorenzo Santolino ismét bevetésre készen állt és vissaztért a normál kerékvágásba. Korábbi gyomorfájásaitól megszabadulva csodálatos napot töltött a mezőny...
MArio Roman nyerte a Red Bull Override Versenyt

Mario Roman nyerte a Red Bull Override versenyt

Mario Roman az Egyesült Államokba utazott a szezon utolsó futamára, hogy rajthoz állhasson a RedBull Override versenyen a 300 SE Factory motojával, ezáltal szolgáltatva a FactoryOne Sherco USA már amúgy is kiváló csapatának további erősítést. Mario úgy fejezte be a...