24MX ALESTREM: Wade Young első győzelme és Mario Roman 3. helye!

Szerző: | 2023 jan. 31. | Hírek

Az elmúlt hétvégén az Alestrem Hard Enduro versennyel indult az új Hard Enduro Európa-bajnokság (European Hard Enduro Challenge), amely 5 versenyszámból áll: 24 MX Alestrem (Franciaország), Extreme Enduro Lika (Horvátország), Red Bull Abestone (Olaszország), Grefrees Granit Scramble (Németország) és Hixpania (Spanyolország).

A versenyek 2 napon keresztül zajlanak. Egy extrém speciális versenyen határozzák meg azt a 100 versenyzőt akik részt vehetnek a prológuson, amely meghatározza 3 körös pálya rajtsorrendjét.

A versenyt pedig most először a Sherco dél-afrikai versenyzője, Wade Young nyerte.

Ahogy Jordan Curvalle, a ShercoTeam menedzsere rámutat, „sosem könnyű hazádban motorozni. És az Alès’trêm versenyen nagyon erős résztvevők voltak jelen, köztük a 2022-es HardEnduro világbajnok is.

Ahogy az várható volt, a verseny a harmadik körben dőlt el, Wade és Lettenbichler a rajttól fogva fej-fej mellett haladt, Wade pedig a végén átvette a vezetést, és az utolsó kör második részében egészen a célig meg is tartotta azt.

Wade Young még soha nem nyert Alesben, idén nagyon elszánt volt, hogy a dobogó legfelső fokára álljon a sérülésekkel sújtott 2022-es szezonja után.

Nagyszerű győzelem ez versenyzőnk számára aki 7 óra 15 perc motorozás után végzett az élen!

Wade: „Összességében remek hétvége volt számomra. Jó érzés volt mindkét nap az elöl lévő srácokkal küzdeni. Az utolsó nap Manuellel motoroztunk fej-fej mellett a verseny nagy részében. A 3. kör vége felé sikerült meghúznom egy szakaszt és megszereztem az első győzelmemet a hazai versenyemen. Nagy köszönet a csapatomnak a sok segítségért és támogatásért, nélkülük nem értem volna ezt el!”

Ami Mario Romant illeti , neki is jó versenye volt. A prológ alatti kis probléma miatt a második vonalban kellett kezdenie. De sikerült felküzdenie magát a dobogóra egy stabil utolsó kör után. Nyilvánvalóan csalódott volt, mivel ő nyerte a 2022-es versenyt és reménykedett annak megismétlésében. A csapat számára mégis nagy jutalom, hogy mindkét versenyző dobogóra állhatott!
 
Mario : „Pozitív hétvége volt Sherco számára és nekünk pilótáknak is. Megszereztük a versenyen az első és harmadik helyezést is, ezért azt hiszem, nagyon jó eredményt értünk el. Nagyon boldog vagyok Wade győzelme miatt aki keményen küzdött a győzelemért. Az biztos, hogy szívesen lettem volna velük csatában a dobogó legfelső fokáért, de sajnos ez ma nem volt lehetséges.”

Korábbi híreink

Magain, Pichon és Lesiardo megnyerték kategóriájukat, Cody Webb pedig a 4. helyen végzett

Ezen a hétvégén az európai Sherco versenyzők Spanyolország és Olaszország nemzeti bajnokságán szerepeltek, az amerikaiak pedig a SuperEnduro utolsó fordulójában versenyeztek Lengyelországban.   Spanyol bajnokság Zachary Pichon és Antoine Magain ezen a hétvégén...

Enduro, Trial és X-Trial szerepelt Sherco versenyzőink programjában ezen a hétvégén

Ezen a hétvégén a Sherco csapat versenyzői számos országos bajnokságon szerepeltek enduróban és triálban. Holland/Belgium Enduro Bajnokság: A hétvégén rendezték a belga bajnokság első fordulóját Enterben, bonyolultak voltak a körülmények, mert a verseny előtti napon...

Verseny jelentés: Magain és Sydow győzelme, Macdonald remek visszatérése!

Hétvégén a Sherco Team versenyzői több nemzeti bajnokságon is részt vettek. Ott voltak Olaszországban, Hollandiában és Németországban is.   Olasz bajnokság: Az olasz bajnokság nyitányát a Földközi-tenger partján fekvő Andorában tartották. A versenyzőknek három 60...

Új SHERCO Racing alkatrészek

Alább megtalálod az új SHERCO RACING alkatrészeket. A további termékek a későbbiekben érkeznek majd, eézrt maradj velünk! Membrános kuplunbg rendszer fém tárcsával - Cikkszám: 10931 A membrános kuplung javítja a motorkerékpár reakcióidejét, a sima tárcsák tovább...

Fergeteges hétvégén vannak túl a SHERCO versenyzői!

Az elmúlt hétvégén több versenyszámban is kitűntek a Sherco Factory versenyzői. Chambery Nemzetközi Beltéri Trial verseny: Benoît Bincaz a 3. helyet szerezte meg Chambéryben a szezonban megtartott második versenyén. Remek kezdés volt ez számára a világbajnokság 1....