3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

Szerző: | 2023 okt. 11. | Hírek

A 2023-as FIM EnduroGP világbajnokság döntőjét a múlt hétvégén Santiago do Cacemben rendezték meg. A Sherco Factory Racing Factory versenyzői 3 kategóriában is a dobogón végeztek.

Szombaton újraindult a FIM X-Trial világbajnokság is Andorra la Vellában, ahol Benoit Bincaz az 5. helyen végzett.

EnduroGP világbajnokság:

Alig 5 nappal az utolsó előtti forduló után ismét Portugáliában volt a döntő találkozó. A Paulo Duarte FIM EnduroGP világbajnokság minden résztvevője Santiago do Cacemben találkozott az utolsó fordulóban.

A rendkívül technikás páya három, több mint 60 kilométeres körből állt. 4 időmérős speciális szakaszt, egy nagyon látványos 1,2 km-es extrém szakaszt, egy Enduro tesztet és egy Cross tesztet foglalt magában. Kemény terepen és egy 2 km-nél hosszabb enduro teszten. A nézők szép számmal érkeztek, hogy buzdítsák a versenyzőket.

A szuperteszt során Hamish MacDonald és Zach Pichon a 4., illetve az 5. helyen végzett.

Zach Pichon 3. volt az E1-es kategóriában a döntő előtt. Keményen küzdött, hogy megtartsa helyét. Mindkét napon fel tudott állni a dobogó 3. fokára, de az E1-es bajnokság 4. helyére esett vissza Jamie McCanney mögé aki látványosan tért vissza.

Hamish Macdonald érte el a leggyorsabb időt a szombati első speciális versenyen, és egész hétvégén jó köridőket futott. Mindkét napon az 5. helyen végzett és az E2-es kategória 3. helyén zárta a szezont.

A múlt héten sérülés miatt hiányzó Antoine Magain visszatért az EnduroGP-be, hogy megpróbálja megőrizni 3. helyét az E3 összetett ranglistáján. A küldetést teljesítette! Szombaton 7. lett, az utolsó napon pedig sikerült nagyot fordítania és a dobogóra állva megőrizte 3. helyét az E3-as bajnokságban.

Morgan Lesiardo szombaton a 8., vasárnap pedig a 9. helyen zárta a döntőt. Az E3-ban a végső eredménytáblán a 4. helyen végzett.

Antoine Magain

„Micsoda hétvégénk volt Portugáliában a világbajnokság döntőjében egy harmadik hellyel. Hihetetlen bonyolult hónapmo volt a Chabreloche-i sérülésem óta. Az utolsó pillanatban született meg a döntés arról, hogy részt veszek-e a döntőben. A hétvégém elég jól telt a szombati fizikai bonyodalom ellenére. Nagy félelmem volt a csuklómmal és a közel egy hónapja tartó edzéshiányommal kapcsolatban. Vasárnap jobb volt és 3 kisebb esés ellenére is remek napot sikerült futnom. A P3-as napon 11 másodperccel maradtam le a győztestől az E3-as kategóriában.”

Morgan Lesiardo

„Összességében elégedett vagyok a szezonom alakulásával, nagy lépést tettem előre. Természetesen vannak pozitív és negatív tapasztalataim, mert tudom, hogy kevés tapasztalatom van, de emellett volt néhány nagyon jól sikerült versenyem is. A végéig küzdöttem azért, hogy jó helyezést érjek el a bajnokságban és a vállsérülésem ellenére is a legjobb 3-ba kerülhessek. Szeretnék köszönetet mondani Shercónak és a CH racing csapatának, hogy bevezettek az enduro világbajnokságba.”

Jeremy Sydow tökéletes napot zárt szombaton. Második helyezést ért el Junior 1-ben. Vasárnap pedig 3. lett, így 3. helyezést ért el a GALFER FIM Junior Enduro Világbajnokságon és második lett a Junior 1 kategóriában.

 

6. Forduló eredményei Santiago do Cacemben:

 • E1: Zach Pichon P3 – P3
 • E2: Hamish Macdonald P5 -P5
 • E3: Antoine Magain P7 – P3
 • E3: Morgan Lesiardo P8 – P9
 • J1: Jeremy Sydow P2-P4

Hamish Macdonald

„Először is szeretném megköszönni mindenkinek a nagyszerű szezont. Akadtak hullámvölgyek de elégedett vagyok az EnduroGP-ben elért 5. és az E2-ben elért 3. helyemmel. Jobban kell bíznom magamban, de már várom a következő szezont és remélem, hogy tudok majd javítani az idei teljesítményemen. Egy biztos, tudom, hogy képes vagyok rá!”

Jeremy Sydow

„Vasárnap nem volt a legjobb napom, de így is sikerült elérnem azt az eredményt, amelyre szükségem volt a harmadik hely megszerzéséhez. Emiatt különösen büszke és boldog vagyok! Most próbálok feltöltődni a német bajnokság utolsó fordulója előtt.”

A 2023-as EnduroGP Világbajnokság végső eredménye:

 • E1: Zach Pichon P4
 • E2: Hamish Macdonald P3 és P5 EnduroGP
 • E2: Wil Ruprecht P8
 • E3: Antoine Magain P3
 • E3: Julien Roussally P13
 • E3: Morgan Lesiardo P4
 • J1: Jeremy Sydow P2 & P3

​X-trial világbajnokság:

Az elmúlt hétvégén Andorra adott otthont az X-Trial világbajnokság 5. versenyének, amely a bajnokság második szakaszának kezdetét jelentette.
A versenyzők az első két körben 5 látványos és megerőltető szakaszt, a nagy fináléban pedig 6 szakaszt kellett letudniuk, melyben a két forduló 3 legjobb versenyzője mérkőzött meg.

Benoit Bincaz nagyon jól kezdte a versenyt 10 ponttal, de a második körben Aniol Gelabert következetesebb volt, és a negyedik helyet szerezte meg. Benoit az 5. helyen végzett, ami a szezon legjobb teljesítménye, holtversenyben Aniol-al.

A FIM X-Trial világbajnokság következő fordulójára november 4-én kerül sor Madridban.

Benoit Bincaz

„A legendás Andorra X-Trial verseny ismét sikeres volt. A magam részéről meglehetősen elégedett vagyok a 2 körös motorozásommal. A 2. körben meg akartam kockáztatni, hogy átlépjek egy 0. zónát, de sajnos nem sikerült. Megfizettem az árát, ugyanis ezzel a hibával elszálltak a dobogós reményeim és az 5. helyen végeztem. Köszönet a Sherco stábjának, és remélhetőleg Madridban találkozunk.”

Korábbi híreink

Változás a SHERCO vezetőségében

Thomas Teissier, a Sherco Motorcycles-nek 8 éve a vezérigazgatója és jelentős szerepet játszott a cég fejlődésében. E sikeres évek után úgy döntött, hogy új kalandba kezd a franci gyár berkein belül és a későbbiekben az ingatlanokra, valamint befektetésekre...

Taroltak a SHERCO gyári csapat versenyzői

Ez egy újabb nagyszerű hétvégét futottak a Sherco Factory Racing Team versenyzői szerte a nagyvilágban. Antoine Magain megnyerte 5. belga enduro bajnoki címét, Hamish MacDonald a dobogón végzett a Gotland Grand Nationalon Svédországban, Arnau Farre megnyeri a La...

Marokkó Rally, az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt

A Sherco TVS Rally Factory versenyzői október 12. és 18. között versenyeztek a Rallye du Morocco-n. Ez volt az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt. Az összes fő ralicsapat rajthoz állt, hogy élesben is leteszteljék a motorkerékpárjaikon végzett fejlesztéseket,...

3 Enduro Bajnoki cím és egy második hely a Hixpanián a Sherco Racing Factory pilótáitól!

Hétvégét a spanyol és a német enduro bajnokság döntője, a belga bajnokság döntője és a FIM Hard Enduro bajnokság 5. fordulója vagyis a Hixpania került megrendezésre. Zach Pichon megszerezte a bajnoki címet a spanyol enduro bajnokságban E2 kategóriában, Jérémy Sydow és...

Benoit Bincaz francia triálbajnok, Zach Pichon második az Enduro VB-n!

Benoit Bincaz megnyerte a francia triálbajnoki címet a Toulon mellett rendezett utolsó fordulóban. Zach Pichon kétszer is felállt a dobogó második fokára az E1-es kategóriában a Portugál Enduro Nagydíjon, Jérémy Sydow pedig a Junior osztályban mutatkozott be. Francia...