3 Enduro Bajnoki cím és egy második hely a Hixpanián a Sherco Racing Factory pilótáitól!

Szerző: | 2023 okt. 17. | Hírek

Hétvégét a spanyol és a német enduro bajnokság döntője, a belga bajnokság döntője és a FIM Hard Enduro bajnokság 5. fordulója vagyis a Hixpania került megrendezésre.

Zach Pichon megszerezte a bajnoki címet a spanyol enduro bajnokságban E2 kategóriában, Jérémy Sydow és Luca Fischeder pedig a német bajnokság E1 és E3 kategóriáiban győzedelmeskedett!

Antoine Magain a legjobb időt érte el kategóriájában a belga bajnokság utolsó előtti versenyén.

Mario Roman a második helyen Wade Young pedig a 4. helyen végzett a Hixpanián.

A Rally Raidben megkezdődött a Marokkó Rally, a Dakar előtti utolsó felkészülési verseny a Sherco TVS Rally Factory csapat számára, erről a versenyről külön hírben részleteket is megosztunk a héten.

Spanyol enduro bajnokság:

Az elmúlt hétvégén Torre d’Oristà katalán városa adott otthont a 2023-as spanyol enduro bajnokság ötödik, egyben utolsó fordulójának.

A program hosszú gyorsasági szakaszokból állt, sok napsütéssel, porral és egy 60 km-es Rally-stílusú pályával. A versenyt három speciális tarkította: egy Enduro teszt, Cross teszt és Extrém teszt.

Zach Pichon szombaton mindent megtett Josep Garcia ellen és mindent beleadott, hogy megküzdjön az első helyért az összesített ranglistán, így egész nap nyomást gyakorolt rá, de a spanyol megnyerte a párharcot és francia motorosunk a második helyen maradt.

Az E2-es kategóriában az utolsó vasárnapi különleges zsakaszon harcoltak meg a címért. Zach Pichont és Alejandro Navarrót mindössze 5 pont választotta el egymástól. Pichon nem vállalt kockázatot az utolsó napon, összetettben a 4. helyen végzett, és megnyerte a spanyol E2 bajnok címet!

Zach Pichon:

„Nehéz volt az elmúlt 3 versenyhétvége sorozata és a nagyon száraz versenykörülmények. A szombat rendben volt néhány apró hiba ellenére. Vasárnap a bajnoki cím megszerzése volt a cél, megszereztem a 2. helyet az E2-ben, hogy megszerezzem az első elit címemet.
Köszönöm az egész Sherco csapatának a fogadtatást és az egész éves kemény munkáját.”

Német Enduro Bajnokság:

A Német Enduro Bajnokság utolsó fordulójára Zschopau városában került sor, ez egy klasszikus verseny volt a bajnoki címért egy 80 km körüli kör, amelyet a versenyzők 3-szor tettek meg.

Az első körtől kezdve Jeremy Sydow átvette a vezetést száraz pályán, és a második körben az eső sem zavarta meg. Nem hibázott, és továbbra is nagyon jó időket futott. Megszerezte első bajnoki címét az elit kategóriában (E1) majdnem 3 perces különbséggel a második helyezett előtt.

Luca Fischeder is nagyon jó versenyt futott és megnyerte a Német Enduro Bajnok címet az E3 kategóriában!

Jeremy Sydow

„Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem a német bajnok címet az E1-es kategóriában. Sajnos csak a második helyen végeztem a bajnokság utolsó versenyén, mert kihagytam egy versenyt, amely a francia bajnoksággal egy időben zajlott. Mindenesetre nagyon sikeres szezon volt számomra, és most pihenek egy kicsit, mielőtt elkezdeném a 2024-es felkészülést.”

FIM Hard Enduro Világbajnokság:

A világ legjobb Hard Enduro versenyzői Spanyolország északi részén találkoztak, hogy megmérkőzhessenek a szezon 5. és egyben utolsó előtti versenyén, a Hixpanián.

Ennek a legendás eseménynek a programjában három napos verseny szerepelt. Pénteken délelőtt a versenyzők egy időmérő körön indultak, amely selejtezőként szolgált a SuperEncierro prológon való részvételhez, amelyre este került sor Aguilar de Campoo középkori városában. A heves esőzés veszélyessé tette a pályát, a prológot hivatalosan törölték.

Szombaton a pálya két, egyenként több mint 40 kilométeres körből állt egy tó körül.

Wade Young kihasználta a dél-afrikaihoz hasonló terepviszonyokat, poros és sziklás ösvényeket, közel tudott maradni az elsőhöz és a 2. helyen végzett, Mario Roman pedig az 5. lett.

Vasárnap egy átlagos rajtot követően Mario Roman megelőzte a versenyzőket, és gyorsan bekerült az élmezőnybe. 2 és fél óra extrém versenyzés után sikerült távol tartania Boltot, és felállt a dobogó 2. fokára! Wade Young a 4. helyen végzett.

Mario Roman

„Végre visszatértem a dobogóra az Erzbergrodeón történt balesetem után. Nem volt könnyű nyár, de úgy gondolom, hogy most jó úton járok. Nagyon boldog vagyok ezzel a második hellyel, bár az esésem miatt nem lovagoltam olyan jól, mint a többi versenyen. Remélem, tudok egy kicsit fejlődni az utolsó fordulóra a Getzen Rodeón. Köszönet a Sherco Racing Factory csapatának és a spanyol nézőknek, akik a világ legjobbjai.”

Wade Young

„Remek hétvégém volt a Hixpanián. Két körbe telt, mire megtaláltam a ritmusomat, de onnantól kezdve mindent megtettem, hogy visszakerüljek az élre. Nagy köszönet a jelenlévő spanyol szurkolóknak.”

Belga Enduro Bajnokság:

A belga enduro bajnokság utolsó előtti versenyére szombaton került sor a hollandiai Hellendoornban. Antoine Magain nyerte az eseményt kategóriájában. A nap 4. helyét szerezte meg a scratch rangsorban (belga és holland versenyzők).

Az utolsó fordulót a belgiumi Fontaine-Valmontban rendezik október 29-én vasárnap.

Korábbi híreink

Változás a SHERCO vezetőségében

Thomas Teissier, a Sherco Motorcycles-nek 8 éve a vezérigazgatója és jelentős szerepet játszott a cég fejlődésében. E sikeres évek után úgy döntött, hogy új kalandba kezd a franci gyár berkein belül és a későbbiekben az ingatlanokra, valamint befektetésekre...

Taroltak a SHERCO gyári csapat versenyzői

Ez egy újabb nagyszerű hétvégét futottak a Sherco Factory Racing Team versenyzői szerte a nagyvilágban. Antoine Magain megnyerte 5. belga enduro bajnoki címét, Hamish MacDonald a dobogón végzett a Gotland Grand Nationalon Svédországban, Arnau Farre megnyeri a La...

Marokkó Rally, az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt

A Sherco TVS Rally Factory versenyzői október 12. és 18. között versenyeztek a Rallye du Morocco-n. Ez volt az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt. Az összes fő ralicsapat rajthoz állt, hogy élesben is leteszteljék a motorkerékpárjaikon végzett fejlesztéseket,...
3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

A 2023-as FIM EnduroGP világbajnokság döntőjét a múlt hétvégén Santiago do Cacemben rendezték meg. A Sherco Factory Racing Factory versenyzői 3 kategóriában is a dobogón végeztek. Szombaton újraindult a FIM X-Trial világbajnokság is Andorra la Vellában, ahol Benoit...

Benoit Bincaz francia triálbajnok, Zach Pichon második az Enduro VB-n!

Benoit Bincaz megnyerte a francia triálbajnoki címet a Toulon mellett rendezett utolsó fordulóban. Zach Pichon kétszer is felállt a dobogó második fokára az E1-es kategóriában a Portugál Enduro Nagydíjon, Jérémy Sydow pedig a Junior osztályban mutatkozott be. Francia...