A 2019-es DAKAR elkezdődött! A négy pilótán mindegyike a Sherco 450 RTR-jével versenyez melyeket az első szakaszon Lima-ból Pisco-ba vezettek! 247 km verseny és 84 km speciális szakaszon keresztül.

A holnapi napon komoly dolgok fognak következni, a versenyzők San Juan de Marcona városába érkeznek majd meg 342km hosszú speciális szakasz után.

Az első szakasz után a Sherco pilótái a következő helyezéseket foglalják el:

Mickaël Metge a 12. helyen végzett az első szakasszal: “Az első szakasz nehéz volt, még időbe telik, hogy teljesen alkalmazkodjunk a kerékpárhoz, de percről percre jobban és jobban éreztem magam, és bízom a javulásban a jövőre nézve!”

Adrien Metge a 24. helyen fejezte be az első részt: “Nagyon örülök, hogy visszajöhettem Peruba, nagyon elégedett vagyok a motorkerékpárral, jól működik. Sikerült felzárkóznom az előttem haladó versenyzőkhöz, ez bizakodásra ad okot, ugyanis a verseny hosszú!”

Lorenzo Santolino 25. helyen ért be: “A prológus jól ment, ráéreztem Dakarra, holnap az első nagy szakasz következik, ami után többet fogunk tudni arról, hogy mivel is állunk szemben, mindazonáltal jól érzem magam.”

Aravind KP pedig a 70. helyet foglalja el: “Nehéz volt olvasni az útirányt a szakasz első részén! Viszont a második részén sokkal jobban éreztem magam. Jó nap volt, remélem, hogy minden nap tanulok és javulok majd a célig . ”

sherco tvs factory rally team dakar 2019

sherco tvs factory rally team dakar 2019

sherco tvs factory rally team dakar 2019