A Super-Marathon szakasz első része sikeresen teljesítve

Szerző: | 2020 jan. 06. | Egyéb, Hírek

Ma reggel versenyzőink egy nagyon különleges szakaszon indultak a “Super-Marathon”-on.

Mi az a “szupermaratoni” szakasz? Ezen a szakaszon minden versenyzőnek csak 10 perce van arra, hogy bármilyen mechanikai munkát végezzen a motorkerékpáron a nap végén. Másnapig, amíg meg nem kezdik a verseny következő szakaszát, addig nem férnek hozzá motorkerékpárjukhoz.

Ebben a Sherco TVS Rally Team kitűnő teljesítményt tudhat magáénak, ugyanis a 4 beérkezésből 4 motorkerékpár problémamentesen érkezett.

2. szakasz: Al Wajh > Neom – Liaison 26km – Special 367km

Ma majdnem 400km táv volt, végén nagyon kevés karbantartási lehetőséggel. Be kellett vetnünk a minden taktikánkat, és gondoskodnunk kellett arról, hogy a motorkerékpárok holnap jó állapotban legyenek! A terep nagy része és a technikai részei lélegzetelállító látványt nyújtottak számunkra.

Lorenzo Santolino – 17.: A tegnap tapasztalt néhány probléma után Lorenzo visszatért a pályára, és megmutatta a benne rejlő teljes potenciált. Nagyszerűen versenyzett, és fokozatosan javult a tempója. Ígéretes befejezés ez számára a 2020-as Dakar indulása előtt! Ő összességében 23. lett.

“A mai első szupermaratoni szakaszon leginkább a motorkerékpáromra vigyáztam, de kevés versenyzőt tudtam megelőzni. Nem gond, folytatjuk!”

Adrien Metge – 19.: A speciális szakaszt erősen kezdte, de kisebb navigációs hiba miatt némi időt vesztett a végén. Motorkerékpárját makulátlan állapotban hozta vissza. Adrien ismét a 450 RTR SHERCO motorkerékpárral versenyez. Következetes, elszántan és intelligensen versenyez. Ismét befért TOP 20-ba ami remek eredmény. Összességében 16. lett.

“Hihetetlen ritmusban voltam a táv feléig, aztán sajnos rosszul navigáltam és 10 percet vesztettem. Ez bosszantó, de nagyon jó helyen végeztem. A motorkerékpár nagyon jó, minden készen áll a holnapi napra.”

Johnny Aubert – 22.: Johnny szintén jól halad előre és ma ismét jobb teljesítményt nyújtott. Egyre jobban érzi magát fizikailag, így a teljesítménye folyamatosan javul. Laia Sanzzal motorozott, aki sajnos elesett, és Johnny is megállt vele és emiatt a végén némi időt vesztett. A megállás után nagy lendületet vett és dicséretes befejezést tudhatott magáénak. Nem kételkedünk abban, hogy ez az enduro legenda, aki a 2018-as Dakaron a 6. helyen végzett, az elkövetkező napokban belendül! Ő összességében 19. lett.

“A mai nap nagyon nehéz volt, 15 km után a földön találtam Laia Sanzt, és néhány percig ott maradtam vele. Majd újraindultam és Lorenzo Santolino mögött lovagoltam az egész szakaszon. Jól vagyok, és a motorom is rendben van. Óvatos voltam a motorommal, így most koncentrálhatok a holnapi napra. “

Harith Noah – 52.: Figyelembe véve, hogy tegnap nagyot esett, Harith is jól teljesített. Ma reggel azzal a céllal indult, hogy a lehető legjobb helyezést elérje. A mai nap legjobb haladását mutatta be és a TOP 50-ben végzett (a 111. helyből 52.). Összességében 65. helyezett.

A második és egyben utolsó része a szupermaratoni szakasznak egy hurokból fog állni Neom körül. 427km-es táv speciális burkolattal.

Korábbi híreink

Sherco Dakar 2020

A Sherco TVS Rally csapat megkezdte a 2020-as Dakart – VIDEÓ

Megkezdődött a mítikus Dakar Rally a Sherco TVS Rally Factory csapat számára is, melynek első napjáról egy kisebb videós összefoglalót tekinthettek meg az alábbiakban. A Sherco TVS Rally csapat pilótái a #24-es rajtszámmal induló Lorenzo Santolino, a #20-as Johnny...

A Super-Marathon szakasz első része sikeresen teljesítve

Ma reggel versenyzőink egy nagyon különleges szakaszon indultak a "Super-Marathon"-on. Mi az a "szupermaratoni" szakasz? Ezen a szakaszon minden versenyzőnek csak 10 perce van arra, hogy bármilyen mechanikai munkát végezzen a motorkerékpáron a nap végén. Másnapig,...

HAMISH MCDONALD – VLOG3

Az Ifjúsági EnduroGP friss világbajnoka, Hamish MacDonald VLOG sorozata az off szezon edzéseiről és mindennapjairól folytatódik. Videó sorozatának harmadik epizódjában A Sherco gyári EnduroGP csapatában versenyző Hamish Mcdonald és Jack Edmundson valamint a...
Boldog Karácsonyt Sherco család

Boldog Karácsonyt Sherco Család!

Boldog Karácsonyt kívánunk a Sherco család összes Magyar tagjának! Az alábbi videóban pedig a Sherco gyári csapat legkiválóbb pilótái is kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánnak számodra. Tarts a velünk és a Shercoval 2020-ban is!...

Hamish Mcdonald – VLOG2

Az Ifjúsági EnduroGP friss világbajnoka, Hamish MacDonald folytatja videó sorozatát az off szezon edzéseiről. A téli edzésének második epizódjában A Sherco gyári csapatának EnduroGP-ben versenyző srácaitól, Hamish Mcdonaldtól és Jack Edmundsontól megtekinthetitek az...