A Super-Marathon szakasz első része sikeresen teljesítve

Szerző: | 2020 jan. 06. | Egyéb, Hírek

Ma reggel versenyzőink egy nagyon különleges szakaszon indultak a “Super-Marathon”-on.

Mi az a “szupermaratoni” szakasz? Ezen a szakaszon minden versenyzőnek csak 10 perce van arra, hogy bármilyen mechanikai munkát végezzen a motorkerékpáron a nap végén. Másnapig, amíg meg nem kezdik a verseny következő szakaszát, addig nem férnek hozzá motorkerékpárjukhoz.

Ebben a Sherco TVS Rally Team kitűnő teljesítményt tudhat magáénak, ugyanis a 4 beérkezésből 4 motorkerékpár problémamentesen érkezett.

2. szakasz: Al Wajh > Neom – Liaison 26km – Special 367km

Ma majdnem 400km táv volt, végén nagyon kevés karbantartási lehetőséggel. Be kellett vetnünk a minden taktikánkat, és gondoskodnunk kellett arról, hogy a motorkerékpárok holnap jó állapotban legyenek! A terep nagy része és a technikai részei lélegzetelállító látványt nyújtottak számunkra.

Lorenzo Santolino – 17.: A tegnap tapasztalt néhány probléma után Lorenzo visszatért a pályára, és megmutatta a benne rejlő teljes potenciált. Nagyszerűen versenyzett, és fokozatosan javult a tempója. Ígéretes befejezés ez számára a 2020-as Dakar indulása előtt! Ő összességében 23. lett.

“A mai első szupermaratoni szakaszon leginkább a motorkerékpáromra vigyáztam, de kevés versenyzőt tudtam megelőzni. Nem gond, folytatjuk!”

Adrien Metge – 19.: A speciális szakaszt erősen kezdte, de kisebb navigációs hiba miatt némi időt vesztett a végén. Motorkerékpárját makulátlan állapotban hozta vissza. Adrien ismét a 450 RTR SHERCO motorkerékpárral versenyez. Következetes, elszántan és intelligensen versenyez. Ismét befért TOP 20-ba ami remek eredmény. Összességében 16. lett.

“Hihetetlen ritmusban voltam a táv feléig, aztán sajnos rosszul navigáltam és 10 percet vesztettem. Ez bosszantó, de nagyon jó helyen végeztem. A motorkerékpár nagyon jó, minden készen áll a holnapi napra.”

Johnny Aubert – 22.: Johnny szintén jól halad előre és ma ismét jobb teljesítményt nyújtott. Egyre jobban érzi magát fizikailag, így a teljesítménye folyamatosan javul. Laia Sanzzal motorozott, aki sajnos elesett, és Johnny is megállt vele és emiatt a végén némi időt vesztett. A megállás után nagy lendületet vett és dicséretes befejezést tudhatott magáénak. Nem kételkedünk abban, hogy ez az enduro legenda, aki a 2018-as Dakaron a 6. helyen végzett, az elkövetkező napokban belendül! Ő összességében 19. lett.

“A mai nap nagyon nehéz volt, 15 km után a földön találtam Laia Sanzt, és néhány percig ott maradtam vele. Majd újraindultam és Lorenzo Santolino mögött lovagoltam az egész szakaszon. Jól vagyok, és a motorom is rendben van. Óvatos voltam a motorommal, így most koncentrálhatok a holnapi napra. “

Harith Noah – 52.: Figyelembe véve, hogy tegnap nagyot esett, Harith is jól teljesített. Ma reggel azzal a céllal indult, hogy a lehető legjobb helyezést elérje. A mai nap legjobb haladását mutatta be és a TOP 50-ben végzett (a 111. helyből 52.). Összességében 65. helyezett.

A második és egyben utolsó része a szupermaratoni szakasznak egy hurokból fog állni Neom körül. 427km-es táv speciális burkolattal.

Korábbi híreink

Globális partnerséget kötött a Sherco és a MOTUL

Globális partnerséget kötött a Sherco és a MOTUL

A Sherco, a leggyorsabban növekvő motorkerékpár gyártó, büszkén jelenti be újonnan kötött globális partnerségi szerződését a motorkerékpárok kenőanyagának világpiaci vezetőjével, a MOTULLAL. Ez egy kivételes minden lefedő partnerség a két cég között, mely egyesíti a...
Wade Young nyerte az első Extreme Peyratoise versenyt

Wade Young nyerte az első Extreme Peyratoise versenyt

A Gilles Lalay Classic nyomában Múlt hétvégén megrendezésre került az Extreme Peyratoise első futama, amely a 2001-ben megszűnő Gilles Lalay Classic-ot hivatott pótolni. A versenyt Peyrat-le-Château-ban tartották amely az egyik legendás helyszíne az „old school”...
Emma Bristow hosszabbított a Shercoval

Emma Bristow hosszabbított a Shercoval

Emma Bristow női Trial versenyző aki a Shercoval egymás után hatodszor lett világbajnok meghosszabbította a szerződését további két évvel a francia márkával. Emma nem meglepő módon továbbra is bízik a SHERCO-ban és 2020-ban velük szeretné elérni eléri 7. világbajnoki...
Adrien Metge Dakar 2020

Adrien Metge, Dakar 2020 – VIDEÓ

Újabb videó érkezett 2020-as Dakarról középpontban a Sherco gyári csapat versenyzőjével, a versenyt összetett 12. helyezést elérő Adrien Metgével! facebookyoutubetwitterKorábbi híreink

Cody Webb hard enduro edzése – VIDEÓ

A Dirt Bike Magazine YouTube csatornájára felkerült egy fél órás felvétel Cody Webbről, új Sherco motorkerékpárjával. Cody éppen csak szerződést kötött a Shercoval, máris gyakorol az új szezonra. "Cody Webb, az extrém enduro versenyző elküldte nekünk ezt király 30...