Benoit Bincaz francia triálbajnok, Zach Pichon második az Enduro VB-n!

Szerző: | 2023 okt. 03. | Hírek

Benoit Bincaz megnyerte a francia triálbajnoki címet a Toulon mellett rendezett utolsó fordulóban. Zach Pichon kétszer is felállt a dobogó második fokára az E1-es kategóriában a Portugál Enduro Nagydíjon, Jérémy Sydow pedig a Junior osztályban mutatkozott be.

Francia Trial bajnokság

A Francia Trial Bajnokság 5. és egyben utolsó fordulója napsütéses időjárás mellett zajlott Revest-les-Eaux-ban. Nagyon szép rendezvényen vehettek rész a versenyzők és nézők a Touloni motoros klub szervezésének köszönhetően.

Benoit Bincaz 6 pontos előnnyel érkezett a versenyre a bajnoki versenyfutás második helyezettjével szemben. A versenyt a 2. helyen zárta amivel megnyerte a French Trials Champion címet az elit kategóriában, pályafutása során 3. alkalommmal.

 

Benoit Bincaz nyilatkozata:

„Nagyon boldog vagyok, hogy megtudtam nyerni a harmadik francia bajnoki címemet! Technikailag és fizikailag nehéz verseny volt, de a éehető legnagyobb jutalommal kecsegtetett! Köszönetet kell mondanom mindazoknak, akik biztattak, valamint az egész Sherco csapatnak, hogy támogattak a szezon során.”

FIM EnduroGP világbajnokság

A FIM EnduroGP világbajnokság utolsó előtti fordulójára a portugáliai Valpacosban került sor. A Sherco Racing csapat versenyzői szép eredményeket értek el, és 4 dobogós helyezés reményével utazhatnak a jövő hétvégi döntőn hétvégére.

A 30°C feletti hőmérséklet mellett a versenyzők egy intenzív, kimerítő versenynap elé néztek, miközben 11 gyorsasági szakaszon és több mint 70 perces időmérőn kellett résztvenniük.

Zach Pichon nagyon jó versenyt futott, ismét megmutatta képességeit azzal, hogy mindkét napon második lett az E1-es kategóriában a spanyol Josep Garcia mögött.

Az E2-es kategóriában Hamish Macdonald mindkét napot a dobogóról lecsúszva zárta. Szombaton nehezen vette fel a ritmust, de sikerült jó időket futnia amivel vasárnap az 5. helyet szerezte meg az EnduroGP kategóriájában 1 perc 35 másodperc lemaradva a győztestől.

Még mindig néhány másodpercre a dobogótól Julien Roussally a 4. helyen végzett szombaton az E3-ban. Ez volt számára a legjobb teljesítménye a szezon eleje óta az EnduroGP-ben. Julien sérülés miatt vasárnap sajnos nem tudott indulni.

Vegyes érzelmekkel telt olasz versenyzőnk, Morgan Lesiardo számára  a hétvége ugyanis meg kellett küzdenie a közelmúltból származó sérülése miatti fájdalommal. Szombaton a 7. helyen végzett, vasárnap pedig feljött a 4. helyre.

Emlékeztetőül: Antoine Magain nem volt jelen Portugáliában, miután néhány héttel ezelőtt Chabreloche-ban szenvedett sérülést. Célja továbbra is a Belga Bajnoki cím megszerzése.

Julien Roussally nyilatkozata:

„Szombaton jó napom volt, csak 8 másodpercre voltam a dobogótól. Egyre jobb a helyzet; egyre közelebb kerülünk a top 10-hez az EnduroGP-ben! Sajnos a Réquistánál megsérült a hüvelykujjam, és nem tudtam rajthoz állni vasárnap. Úgy döntöttünk pihentetjük, hogy 1 hónap múlva készen álljak a 6 Days küzdelmeire Argentínában.”

Morgan Lesiardo nyilatkozata:

„Túlélő mód volt számomra ezen a hétvégén Portugáliában, miután alig 2 héttel ezelőtt nagyot buktam az olasz bajnokságban. Szombaton azért küzdöttem, hogy megtaláljam a sebességem és a megfelelő ritmust. Vasárnap más gondolkodásmóddal sikerült gyorsabban és jobban motoroznom. megpróbáltam kizárni a fájdalmat ami végül elég jól is sikerült. Másfél másodperccel maradtam le a dobogóról. Összességében örülök, hogy nem kellett feladnom. Köszönöm a SHERCO csapatnak a támogatást.”

Jeremy Sydow visszatért a dobogóra a Junior 1-ben . Annak ellenére, hogy néhány esés miatt időt veszített, az új 2023-as francia bajnok ezen a szombaton kategóriájában 3., junior összetettben pedig 4. helyen végzett.

Hamish Macdonald

„Szombaton sokat küzdöttem, gyorsnak éreztem magam és úgy éreztem, hogy elérem a céljaimat de az idők az ellenkezőjét mutatták. Vasárnap már jobban éreztem magam és az időm is jobban alakult. Köszönöm a SHERCO csapatnak és mindenkinek a támogatást!”

Jeremy Sydow

” A szombat jól indult számomra és a második kör után jó helyzetben voltam. Vasárnap a harmadik körben hiányzott a sebességem, ami miatt értékes időt vesztettem. Mindent beleadtam, de sajnos lemaradtam a dobogóról..”

Zach Pichon

„Nagyszerű hétvége volt. Nagyon boldog vagyok, hogy két masszív napot tölthettem egy olyan pályán amit élveztem és szerettem. Nagyon kemény verseny volt, elég nagy forróságban. Most van egy kis időm, hogy felépüljek mielőtt folytatnám a következő hétvégén!”

A hatodik forduló eredményei:

 • E1: Zach Pichon P2 – P2
 • E2: Hamish Macdonald P4 -P4
 • E3: Julien Roussally P4 – DNS
 • E3: Morgan Lesiardo P7 – P4
 • J1: Jeremy Sydow P3 – P4

Az EnduroGP világbajnokság összetett helyezései: (Sherco)

 • E1: Zach Pichon P3
 • E2: Hamish Macdonald P3
 • E2: Wil Ruprecht P6
 • E3: Antoine Magain P3
 • E3: Julien Roussally P12
 • E3: Morgan Lesiardo P5
 • J1: Jeremy Sydow P3

A 2023-as FIM EnduroGP világbajnokság a hetedik és egyben utolsó fordulóval zárul jövő hétvégén a dél-portugáliai Santiago do Cacémben, október 6. és 8. között.

Korábbi híreink

Változás a SHERCO vezetőségében

Thomas Teissier, a Sherco Motorcycles-nek 8 éve a vezérigazgatója és jelentős szerepet játszott a cég fejlődésében. E sikeres évek után úgy döntött, hogy új kalandba kezd a franci gyár berkein belül és a későbbiekben az ingatlanokra, valamint befektetésekre...

Taroltak a SHERCO gyári csapat versenyzői

Ez egy újabb nagyszerű hétvégét futottak a Sherco Factory Racing Team versenyzői szerte a nagyvilágban. Antoine Magain megnyerte 5. belga enduro bajnoki címét, Hamish MacDonald a dobogón végzett a Gotland Grand Nationalon Svédországban, Arnau Farre megnyeri a La...

Marokkó Rally, az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt

A Sherco TVS Rally Factory versenyzői október 12. és 18. között versenyeztek a Rallye du Morocco-n. Ez volt az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt. Az összes fő ralicsapat rajthoz állt, hogy élesben is leteszteljék a motorkerékpárjaikon végzett fejlesztéseket,...

3 Enduro Bajnoki cím és egy második hely a Hixpanián a Sherco Racing Factory pilótáitól!

Hétvégét a spanyol és a német enduro bajnokság döntője, a belga bajnokság döntője és a FIM Hard Enduro bajnokság 5. fordulója vagyis a Hixpania került megrendezésre. Zach Pichon megszerezte a bajnoki címet a spanyol enduro bajnokságban E2 kategóriában, Jérémy Sydow és...
3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

A 2023-as FIM EnduroGP világbajnokság döntőjét a múlt hétvégén Santiago do Cacemben rendezték meg. A Sherco Factory Racing Factory versenyzői 3 kategóriában is a dobogón végeztek. Szombaton újraindult a FIM X-Trial világbajnokság is Andorra la Vellában, ahol Benoit...