Billy Bolt hétezer néző tombolása közepette nyert Budapesten

Szerző: | 2022 febr. 08. | Hírek

​Hétezer néző tombolt a lelátókon, maroknyi versenyző vívta késhegyre menő csatáját az arénában.

A SuperEnduro-világbajnokság magyar futama alighanem a szezon egyik leglátványosabb motoros eseménye volt itthon – hét világbajnokkal a mezőnyben. A pálya szűk volt és technikás, nagy kihívások elé állította a versenyzőket, akik azonban nem azért a világ legjobb motorosai, hogy ne feleljenek meg bármilyen kihívásnak. Ezen a napon a legjobban a brit Billy Boltnak jött ki a lépés, aki a lengyel idénynyitó után a magyar versenyt is behúzta.

Billy Bolt: „Nagyon nehéz pályát építettek a magyar szervezők, és bár a superpole-t is megnyertem, nem éreztem, hogy egyetlen jó kört is összeraktam volna. Több hibát is elkövettem, de a többiek is ugyanebben a cipőben jártak, ez a pálya fizikailag is nagyon sokat kivett belőlünk. Az első futam után csalódott voltam, de a másodikat és a harmadikat megnyertem, és mivel vezetem a bajnokságot, igazából nem lehet okom a panaszra.”

 

Taddy Blazusiak: „Nagyon jól kezdődött a verseny, hiszen rögtön futamgyőzelmet arattam, igaz, azért ez nem volt teljesen sima, mert a jó rajt és a vezetés után kiment az erő a kezemből, így kénytelen voltam elengedni Billyt. Amikor visszatért a kezembe az erő, üldözőbe vettem Billyt és sikerült visszaelőznöm, ami nagyon jó érzés volt. A másik két futamon is az élmezőnyben motoroztam, de mindig becsúszott egy-két hiba. Örülök az eredménynek, és annak, hogy jó a motorom, ez nagyon jó előjel a szezon hátralévő részére.”

 

Jonny Walker: „Egész nap nem volt egy jó rajtom sem, de próbáltam nem gondolni erre, és az első versenyen elkövetett hibámra. A futamok elején jól mentem, a közepén visszaestem, és a végre sikerült felzárkóznom – összességében élveztem a versenyt, és jó érzés volt újra felállni a dobogóra.”

A magyar szurkolók elképesztő hangulatot teremtettek a a junior világbajnoki mezőny futamai során is, már csak azért is, mert Zsigovits Norbert lévén ott magyar versenyzőnek is szurkolhattak. Ez a tehetséges fiatalember pedig elképesztő előzéseivel időről időre gondoskodott arról, hogy „felrobbanjon” az aréna. Az első futamban harmadikként végzett, összesítésben pedig a hatodikon.

Zsigovits Norbert: „Ez nem volt piskóta. Mindent kiadtam magamból, az első futam után majdnem meghaltam, úgyhogy saját magamat kellett nyugalomra inteni, hogy a továbbiakban ne hibázzak. A második és harmadik futam nem úgy sikerült, ahogy az első után reméltem, de a hazai közönség szeretete mindenért kárpótolt. Felülmúlhatatlan érzés volt a szurkolásuk, onnan tudtam, hogy nem leköröztem, hanem előztem, hogy ők őrjöngtek – egy versenyző erről álmodik.”

Az Európa-kupa mezőnyében is tapsolhattunk magyar sikernek: a 17 éves Liszka Roland (a legfiatalabb enduro-bajnok) most először indult superenduro-viadalon, és remekül helyt állt: két futam alapján felállhatott a dobogó harmadik fokára, míg Szőke Márk az ötödik, Csizmazia Barnabás a nyolcadik helyen végzett.

Liszka Roland: „Az első futamon úgy lettem negyedik, hogy kettőt is estem, és megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy lehet ennél jobb, ehhez képest a második futamon végig a második voltam, egyszer akadtam csak el, akkor sem tudtak megelőzni. Ha a verseny előtt felajánlják ezt a helyezést, azonnal aláírtam volna”

 

Szőke Márk: „Sikerült jól felkészülnöm a versenyre, a szabadedzésen a leggyorsabb voltam, az időmérőn ötödik lettem, de nem túl nagy hátránnyal. Az első futamon próbáltam spórolni, de így is harmadik lettem, a második közepén viszont elesett előttem valaki, és én sem tudtam kikerülni. Fájt mindenem, de végül befejeztem a futamot, és előrébb léptem a bajnokságban.”

Eredmények: (SUPERENDURO-VB, 2. FORDULÓ, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA)

Prestige:

 1. Billy Bolt (brit, Husqvarna) 60 pont
 2. Blazusiak (lengyel, GasGas) 50 pont
 3. Walkner (brit, Beta) 46 pont

Junior:

 1. Dominik Olszowy (lengyel, GasGas) 60 pont
 2. Sella (izraeli, KTM) 43 pont
 3. Poirot (francia, Sherco) 42 pont
 4. Zsigovits Norbert (magyar, KTM) 35 pont

Európa-kupa:

 1. Sonny Goggia (olasz, KTM) 40 pont
 2. Addesso (francia, Sherco) 32 pont,
 3. Liszka Roland (magyar, KTM) 30 pont
 4. Szőke Márk (magyar, SHERCO) 20 pont
 5. Csizmazia Barnabás (magyar, Beta) 16 pont

 

Forrás: motam.hu

Korábbi híreink

SHERCO ISDE 2022 - Franciaország

SHERCO támogatás – ISDE 2022 Franciaország

2022-ben a Sherco ismét teljes vállszélességgel beáll az év egyik legfontosabb nemzetközi enduro versenye mögé és a márkát szerető motorosoknak két lehetőséget is kínál, a 2022-es Franciaországban megrendezésre kerülő ISDE-n való induláshoz. Alábbi két lehetőséget áll...
2022 Endurocross OB 3. forduló - Bér

Sherco sikerek az Endurocross OB 3.fordulójában

Hétvégén megrendezésre került az Endurocross OB 3. fordulója Béren. És óriási örömünkre ezen versenynapon megannyi Sherco versenyző ért el remek eredményt. Az országos bajnokság harmadik megmérettetésén Holló Bence, Tádics Dániel, Vörös Gábor, Kubik Richárd és Utasi...

Megérkezett az Új 2022-es SHERCO ST FAJARDO REPLICA

Fedezd fel az új, 2022-es ST FAJARDO REPLICA trial motort! A Jeroni Fajardo által kifejlesztett prémium felszereltségű triálkerékpár a Trial GP-n is megmutatta képességeit. Már csak rajtad múlik, hogy átveszed-e az irányítást és meghódítod-e a Trial motorsport...
ST Fajardo Replica – Speciális Trial motor legújabb kiadása

ST Fajardo Replica – Speciális Trial motor legújabb kiadása

Tekintsd meg és fedezd fel az ÚJ ST Fajardo Replicát, a SHERCO gyár legújabb különleges kiadású trial motorkerékpárját. Az alábbi videóban Te is megnézheted mire is képes, mindezt a Costa Brava Motoclub lenyűgöző Trial pályáján, Sant Feliu de...

Ünneplő közönség éltette az Enduro Team Hungary versenyzőit a budapesti SuperEnduro futamon

Zsigovits Norbert a Junior-világbajnokság, Szőke Márk az Európa-kupa futamain küzdött a Superenduro GP-n  Harmadszor rendezték meg a budapesti Superenduro GP-t, a Papp László Sportarénában ezúttal is hétezer fős közönség szurkolt a magyar versenyzőknek, köztük az...