Billy Bolt hétezer néző tombolása közepette nyert Budapesten

Szerző: | 2022 febr. 08. | Hírek

​Hétezer néző tombolt a lelátókon, maroknyi versenyző vívta késhegyre menő csatáját az arénában.

A SuperEnduro-világbajnokság magyar futama alighanem a szezon egyik leglátványosabb motoros eseménye volt itthon – hét világbajnokkal a mezőnyben. A pálya szűk volt és technikás, nagy kihívások elé állította a versenyzőket, akik azonban nem azért a világ legjobb motorosai, hogy ne feleljenek meg bármilyen kihívásnak. Ezen a napon a legjobban a brit Billy Boltnak jött ki a lépés, aki a lengyel idénynyitó után a magyar versenyt is behúzta.

Billy Bolt: „Nagyon nehéz pályát építettek a magyar szervezők, és bár a superpole-t is megnyertem, nem éreztem, hogy egyetlen jó kört is összeraktam volna. Több hibát is elkövettem, de a többiek is ugyanebben a cipőben jártak, ez a pálya fizikailag is nagyon sokat kivett belőlünk. Az első futam után csalódott voltam, de a másodikat és a harmadikat megnyertem, és mivel vezetem a bajnokságot, igazából nem lehet okom a panaszra.”

 

Taddy Blazusiak: „Nagyon jól kezdődött a verseny, hiszen rögtön futamgyőzelmet arattam, igaz, azért ez nem volt teljesen sima, mert a jó rajt és a vezetés után kiment az erő a kezemből, így kénytelen voltam elengedni Billyt. Amikor visszatért a kezembe az erő, üldözőbe vettem Billyt és sikerült visszaelőznöm, ami nagyon jó érzés volt. A másik két futamon is az élmezőnyben motoroztam, de mindig becsúszott egy-két hiba. Örülök az eredménynek, és annak, hogy jó a motorom, ez nagyon jó előjel a szezon hátralévő részére.”

 

Jonny Walker: „Egész nap nem volt egy jó rajtom sem, de próbáltam nem gondolni erre, és az első versenyen elkövetett hibámra. A futamok elején jól mentem, a közepén visszaestem, és a végre sikerült felzárkóznom – összességében élveztem a versenyt, és jó érzés volt újra felállni a dobogóra.”

A magyar szurkolók elképesztő hangulatot teremtettek a a junior világbajnoki mezőny futamai során is, már csak azért is, mert Zsigovits Norbert lévén ott magyar versenyzőnek is szurkolhattak. Ez a tehetséges fiatalember pedig elképesztő előzéseivel időről időre gondoskodott arról, hogy „felrobbanjon” az aréna. Az első futamban harmadikként végzett, összesítésben pedig a hatodikon.

Zsigovits Norbert: „Ez nem volt piskóta. Mindent kiadtam magamból, az első futam után majdnem meghaltam, úgyhogy saját magamat kellett nyugalomra inteni, hogy a továbbiakban ne hibázzak. A második és harmadik futam nem úgy sikerült, ahogy az első után reméltem, de a hazai közönség szeretete mindenért kárpótolt. Felülmúlhatatlan érzés volt a szurkolásuk, onnan tudtam, hogy nem leköröztem, hanem előztem, hogy ők őrjöngtek – egy versenyző erről álmodik.”

Az Európa-kupa mezőnyében is tapsolhattunk magyar sikernek: a 17 éves Liszka Roland (a legfiatalabb enduro-bajnok) most először indult superenduro-viadalon, és remekül helyt állt: két futam alapján felállhatott a dobogó harmadik fokára, míg Szőke Márk az ötödik, Csizmazia Barnabás a nyolcadik helyen végzett.

Liszka Roland: „Az első futamon úgy lettem negyedik, hogy kettőt is estem, és megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy lehet ennél jobb, ehhez képest a második futamon végig a második voltam, egyszer akadtam csak el, akkor sem tudtak megelőzni. Ha a verseny előtt felajánlják ezt a helyezést, azonnal aláírtam volna”

 

Szőke Márk: „Sikerült jól felkészülnöm a versenyre, a szabadedzésen a leggyorsabb voltam, az időmérőn ötödik lettem, de nem túl nagy hátránnyal. Az első futamon próbáltam spórolni, de így is harmadik lettem, a második közepén viszont elesett előttem valaki, és én sem tudtam kikerülni. Fájt mindenem, de végül befejeztem a futamot, és előrébb léptem a bajnokságban.”

Eredmények: (SUPERENDURO-VB, 2. FORDULÓ, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA)

Prestige:

 1. Billy Bolt (brit, Husqvarna) 60 pont
 2. Blazusiak (lengyel, GasGas) 50 pont
 3. Walkner (brit, Beta) 46 pont

Junior:

 1. Dominik Olszowy (lengyel, GasGas) 60 pont
 2. Sella (izraeli, KTM) 43 pont
 3. Poirot (francia, Sherco) 42 pont
 4. Zsigovits Norbert (magyar, KTM) 35 pont

Európa-kupa:

 1. Sonny Goggia (olasz, KTM) 40 pont
 2. Addesso (francia, Sherco) 32 pont,
 3. Liszka Roland (magyar, KTM) 30 pont
 4. Szőke Márk (magyar, SHERCO) 20 pont
 5. Csizmazia Barnabás (magyar, Beta) 16 pont

 

Forrás: motam.hu

Korábbi híreink

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

A MY23 vagyis a 2023-as enduró motorok vásárlása esetén egy remek kedvezménnyel készültünk számodra. Ezen kedvezményes ajánlat elérhető az összes megrendelt SHERCO enduro motorkerékpárunk esetén és kapásból kb. 1750 € engedménnyel jár!   Hogyan is működik a...

Megkezdődött a Trial Világbajnokság és az Extreme Enduro felkészülési versenyei

Trial világbajnokság: A múlt hétvégén az észak-spanyolországi Arteixóban rendezték meg a Trial Világbajnokság első fordulóját. A TrialGP Women versenyében Emma Bristow szombaton a dobogó 3. fokára állt fel, vasárnap pedig a 2. helyen javított pozícióján. Arnau Farre...

Magain és Sydow uralják a francia enduro bajnokságot!

Az elmúlt hétvégén versenyzőink részt vettek a francia Enduro Bajnokság nyitófordulóján, amelyet Saint-Palais-ban rendeztek, valamint részt vettek a Portugál Bajnokság 5. fordulóján és az ACU Trial Nagy-Britanniában. Francia bajnokság : Köztudott, hogy a Baszkföldön...

Indulj a 2023-as SIX DAYS-en a SHERCO gyár támogatásával!

2023-ban a Sherco ismét megmutatja elkötelezettségét a nemzetközi enduro verseny felé, amely az év egyik legfontosabb eseménye. Ugyanis a hűséges SHERCO fanatikusoknak két lehetőséget is kínálnak, hogy részt vehessenek a 2023-as argentin ISDE-n:   Motorkerékpár...

Pichon meglepő versenye SanRemóban!

Ezen a hétvégén volt az enduro világbajnokság nyitófordulója és a spanyol triálbajnokság. EnduroGP-bajnokság: A FIM EnduroGP világbajnokság a múlt hétvégén kezdődött az olaszországi SanRemo-ban.Az első kör programjában változatos enduro típusú pálya, kanyargós pályák...