Enduro, Trial és X-Trial szerepelt Sherco versenyzőink programjában ezen a hétvégén

Szerző: | 2023 márc. 17. | Hírek

Ezen a hétvégén a Sherco csapat versenyzői számos országos bajnokságon szerepeltek enduróban és triálban.

Holland/Belgium Enduro Bajnokság:

A hétvégén rendezték a belga bajnokság első fordulóját Enterben, bonyolultak voltak a körülmények, mert a verseny előtti napon sok eső és hó esett.

Antoine Magain: „Kínlódtam, hogy megtaláljam a megfelelő ritmust az első körben, nehéz volt, mert a pálya megnehezítette az időjárási körülmények miatt. A teljesen tönkrement különlegességek ellenére apránként fel tudtam kapaszkodni a ranglistán. .”

Eredmények:

  • belga P1
  • holland P6

Portugál Enduro Bajnokság:

A bajnokság 2. fordulóját Tabuában rendezték. Ebből az alkalomból a francia versenyzőnk, Julien Roussally csatlakozott Morgan Lesiardóhoz.

Ez volt az első igazi enduro verseny a volt Supercross versenyző számára. Kicsit stresszes volt az első versenye a szakágban, hibázott néhányat, de semmi komolyat. Hosszú és fizikális pályával aznap különversenyt tudott nyerni, és az összetettben a 3. helyen végzett. Szombaton és vasárnap az E2 kategóriában a 2. helyen végzett.

Julien Roussally: „Vasárnap jobb napom volt, az első körtől kezdve az élen álltam, és a harmadik kör végéig küzdöttem a győzelemért, amikor egy sziklának ütköztem a lábammal. Össze kellett szorítanom a fogam, hogy befejezzem a negyedik kört. Jó első élmény volt, szép hosszú technikai szakaszok voltak.”

Az olasz versenyző, Morgan Lesiardo mindkét napot megnyerte az E2-es kategóriában, és Crivilin mögött a második legjobb összesítési időt érte el.

Morgan Lesiardo: „Nem sikerült túl rosszul a hétvége, összesítésben a 2. helyen végeztem a két nap alatt, hosszú technikai verseny volt. Sajnos túl sok hiba és ütközés akadályozott meg a győzelemben, de nagyon boldog vagyok.”

Angol Trial bajnokság:

Jack Peace győzelemmel és maximális pontszámmal nyitotta meg a 2023-as Trial szezont. Hatalmas eső érkezett a brit bajnokságra, ami nagy kihívást jelentett a versenyen.

Jack Peace: „Ez az esemény nagyon nehéz volt a viharos és nedves időjárás miatt, ami nagyon megnehezítette a pályát. A sziklákon felgyülemlett sár és az akadályok nagyon csúszóssá váltak. Ilyen körülmények között elengedhetetlen a gumiválasztás, és a Michelin gumik érzése megadta a kellő önbizalmat, tudtam, hogy egy jó utolsó kör biztosítja a győzelmet. Ezek a gumik ismét létfontosságúnak bizonyultak a sikeremhez, megmutatták, hogyan tudnak alkalmazkodni a változó körülményekhez.”

X-Trial bajnokság – Ausztria:

A FIM X-Trial Világbajnokság második fordulójára az osztrák Wiener Neustadt városában került sor. A város 2017 óta nem rendezett világbajnokságot.

Benoit Bincaz a 6. helyen végzett.

„Még motiváltabban jöttem ki az ausztriai X-Trialról, mint valaha. Elégedett vagyok ezzel a versennyel, jól éreztem magam a motoron. Nagyon közel voltam a dobogóhoz, úgy éreztem, képes vagyok rá.” Nagy köszönet a Sherco csapatának, hogy igyekeztek a lehető legjobb állapotban érkezni erre a versenyre.”

Korábbi híreink

Változás a SHERCO vezetőségében

Thomas Teissier, a Sherco Motorcycles-nek 8 éve a vezérigazgatója és jelentős szerepet játszott a cég fejlődésében. E sikeres évek után úgy döntött, hogy új kalandba kezd a franci gyár berkein belül és a későbbiekben az ingatlanokra, valamint befektetésekre...

Taroltak a SHERCO gyári csapat versenyzői

Ez egy újabb nagyszerű hétvégét futottak a Sherco Factory Racing Team versenyzői szerte a nagyvilágban. Antoine Magain megnyerte 5. belga enduro bajnoki címét, Hamish MacDonald a dobogón végzett a Gotland Grand Nationalon Svédországban, Arnau Farre megnyeri a La...

Marokkó Rally, az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt

A Sherco TVS Rally Factory versenyzői október 12. és 18. között versenyeztek a Rallye du Morocco-n. Ez volt az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt. Az összes fő ralicsapat rajthoz állt, hogy élesben is leteszteljék a motorkerékpárjaikon végzett fejlesztéseket,...

3 Enduro Bajnoki cím és egy második hely a Hixpanián a Sherco Racing Factory pilótáitól!

Hétvégét a spanyol és a német enduro bajnokság döntője, a belga bajnokság döntője és a FIM Hard Enduro bajnokság 5. fordulója vagyis a Hixpania került megrendezésre. Zach Pichon megszerezte a bajnoki címet a spanyol enduro bajnokságban E2 kategóriában, Jérémy Sydow és...
3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

A 2023-as FIM EnduroGP világbajnokság döntőjét a múlt hétvégén Santiago do Cacemben rendezték meg. A Sherco Factory Racing Factory versenyzői 3 kategóriában is a dobogón végeztek. Szombaton újraindult a FIM X-Trial világbajnokság is Andorra la Vellában, ahol Benoit...