FIM Enduro Világbajnokság második forduló: Valpaços

Szerző: | 2024 ápr. 17. | Hírek

A FIM Enduro Világbajnokság második fordulójára az elmúlt hétvégén a portugáliai Valpaçosban került sor.

A 48 km-es útvonalat az Usprigozus Clube TT de Vilarandelo Moto Club készítette elő. A pálya 3 nagyon technikás, időmérő speciális szakaszból állt, melyek megegyeztek a tavalyiakkal, és amiket négyszer kellett teljesíteni: egy 1,7 km-es Extreme natural tesztet gránit sziklákkal tarkított terepen, egy 5 km-es Enduro tesztet kemény terepen és egy 4,6 km-es Cross tesztet, amely a Valpaços Cross pályán zajlott.

Hamish Mac Donald nagyon jól kezdte a Grand Prix-t; szombaton második lett az E3-as kategóriában és összességében az 5. helyen végzett. Vasárnap uralta a napot, de egy nagy bukás 300 méterre a céltól a sajnos véget vetett az uralmának és végül a 9. helyen fejezte be a napot, de továbbra is a 2. helyen áll az ideiglenes összesítésben.

Zach Pichon a második legjobb időt érte el a pénteki Supertest speciálon, a spanyol Josep Garcia mögött. A következő napokon kétszer is a 4. helyen végzett, és ezt a pozíciót foglalta el az ideiglenes rangsorban is.

Jérémy Sidow-nak szombaton egy nagy esést követően fel kellett adnia a versenyt. Vasárnapra az E2-ben az 5., összességében pedig a 9. helyre kapaszkodott fel. Az ideiglenes összesítésben a 7. helyen áll.

Julien Roussaly egyenletes teljesítményt nyújtott, 6. és 5. volt az E3-ban, a csúszós talajon nehezen tudott tapadást szerezni. Az összesített 4. helyen hagyja el Portugáliát.

Will Rupretch jó ritmust talált szombaton, 4. lett az E2-ben és 11. az összesítésben. A második nap már nehezebb volt számára és a 9. lett az E2-ben.

Antoine Magain már a múlt hét óta beteg, így nem tudott indulni szombaton. Sajnos elkapott egy vírust és enni sem tud, egy hét alatt közel 4 kg-ot fogyott. Sürgősen vissza kellett térnie Belgiumba, ahol egy sor vizsgálatot végeztek rajta.

Megjegyzendő a Sherco Academy versenyzőjének, Romain Dagnának a jó teljesítménye aki az ifjúsági kategória ideiglenes összesített ranglistáján a 3. helyen áll és mindössze 2 ponttal marad el a második helyezettől és a Sherco USA versenyzőjétől, Rachel Gutish-tól aki szintén a 3. helyen áll a nők ideiglenes ranglistáján.

Ranglista április 13., szombat :

 • Hamish MacDonald : P2 E3 / P5 összesítettben
 • Will Ruprecht : P4 E2 / P11 összesítettben
 • Zach Pichon : P4 E1 / P12 összesítettben
 • Julien Roussaly : P6 E3 / P15 összesítettben

Ranglista vasárnap április 14 :

 • Zach Pichon : P4 E1 / P8 összesítettben
 • Jeremy Sydow : P5 E1 / P9 összesítettben.
 • Julien Roussaly : P5 E3 / P15 összesítettben
 • Will Ruprecht : P9 E2 / P23 összesítettben
 • Hamish MacDonald : P9 E3 / P29 összesítettben

A FIM Enduro-világbajnokság ideiglenes állása:

 • Hamish MacDonald : P2 E3
 • Julien Roussaly : P4 E3
 • Zach Pichon : P4 E1
 • Jeremy Sydow : P7 E1
 • Will Ruprecht : P8 E2
 • Rachel Gutish (Sherco USA) : P3 Női
 • Romain Dagna (Sherco Academy) : P3 Ifjúság

 

 

Hamish MacDonald

„Jól indult a hétvége, a portugál szakaszokon jó ritmust kaptam el. Az első napon az E3-as kategória 2., összesítettben pedig az 5. helyen végeztem. Vasárnap nagyon jó időket értem el, az utolsó speciálon több mint 20 másodperccel vezettem a kategóriát de sajnos az utolsó ugratónál 300 méterrel a cél előtt nagyot estem. Néhány másodpercig eszméletlen voltam, de vissza tudtam jönni és be tudtam fejezni a kört. Érkezésemkor kórházba vittek, ma reggel várjuk az eredményeket, lehet, hogy törésem van.”

 

Zach Pichon

„A szombat bonyolult volt, több mint 30 másodpercet vesztettem, a szuperteszten 10 másodperces büntetést kaptam, és több mint 20 másodpercet vesztettem. Mindezek ellenére a 4. helyen végeztem az E1-ben, így nagyon jól tértem vissza. A vasárnap sokkal biztatóbb volt. Összesítésben a 8., E1-ben pedig a 4. helyen végeztem, nagyon jó időkkel, különösen a Crosstestben. Portugáliából az ideiglenes E1-es ranglistán a 4. helyen távozom. A bajnokság hosszú, következetesnek kell lennem! Köszönöm az egész csapatnak ezt a hétvégét, valamint mindenkinek a támogatást!”

 

Julien Roussaly

„Ez egy tisztességes hétvége volt számomra, két top 15-ös scratchel és P6 és P5 helyezéssel az E3-ban. Azonban nem voltam teljesen nyugodt és elégedett. Jobb eredményeket reméltem. A verseny 30 fokban zajlott 3 és fél körrel a vége előtt. Továbbra is pozitív maradok, és a következő hétvégén a portugál országos bajnokság 4. fordulójával folytatom.”

Jeremy Sydow

„Szombaton minden jól ment, az első kör után az első 10-ben voltam az összesítettben. Sajnos az enduro teszten volt egy nagy bukásom, ami miatt véget ért a nap számomra. Vasárnap fájdalmak között motoroztam de megérte. Egész nap küzdöttem és nagyszerű teljesítményt nyújtottam. Végül az E1 osztályban az 5. helyen, összességében pedig a 9. helyen végeztem. Egyre jobbak és jobbak leszünk, ezért már alig várom a következő fordulót!”

Will Ruprecht

„Jól indult a hétvégém. Jól áramlott és klinikusan motoroztam. Elégedett voltam az első napi teljesítményemmel, de az eredményekkel nemigazán. P4 az E2-ben és P11 az összesítettben nem volt az igazi. A 2. nap viszont sokkal rázósabb volt de viszonylag hibamentes napot tudtam a hátam mögött. Összességében egy nagyon fizikális hétvége volt ami a szezon első forró 30 fokos hőmérséklettel rendelkező versenye volt. Itt az ideje, hogy megpróbáljunk javulni és kihozzuk magunkból a legjobbat.”

A FIM Enduro Világbajnokság következő fordulója május 10-12-én a romániai Bákóban lesz.

 

Korábbi híreink

Új SHERCO Protection Racing Alkatrészek

Büszkén mutatunk be 3 új versenyalkatrészünket, melyeket a motorkerékpárok védelmére fejlesztettünk! Ezen gyári SHERCO termékeket legjobb versenyzőink Julien Roussaly, Mario Roman és Teodor Kabakchiev tesztelte és validálta a világbajnokságokon! ✔️ Hátsó féktárcsavédő...

Indulj a 2024-es ISDE-n a SHERCO gyárral: Motor bérlés és segítségnyújtás csomagban

​A Sherco ismét segítséget nyújt minden motorosnak a nemzetközi enduroversenyen való induláshoz. Ez az év egyik legfontosabb eseménye, melyen minden enduro versenyzőnek két lehetőséget kínál a francia gyár, hogy segítse a részvételt a 2024-es spanyolországi ISDE-n:...

Ígéretes szezonkezdet a Sherco Factory Team versenyzőitől!

Ígéretesen indult a szezon több Sherco-versenyzőnk számára is: Hamish MacDonald vezet a FIM enduro világbajnokság ideiglenes rangsorában, Julien Roussaly megszerezte első dobogós helyezését a világbajnokságon, Rachel Gutish uralta a női kategóriát, Thibault Giraudon...

Kabakcsiev nyerte Basq’Extrem-et, Bincaz 3. a francia triálbajnokság nyitófordulójában!

Basq'Extrem (Franciaország) A Sherco Factory Racing csapat versenyzője, Teodor Kabakcsiev ezen a hétvégén részt vett egy szezon előtti versenyen, hogy felkészüljön a Hard Enduro Világbajnokságra. A Basq'Extrem egy extrém enduro verseny, amely két napon keresztül...

ÚJ 2024 SHERCO 125 TY motorkerékpárok: Long Ride és Limited Edition

A Sherco örömmel jelenti be a 125 TY 2024-es modellcsalád bevezetését! A kínálat idén a Sherco 125 TY Long Ride és Limited Edition modellekből áll. A Sherco 125 TY megtestesíti a visszatérést a trial és off-road motorozás gyökereihez: a szabadság, a felfedezés és az...