Kabakcsiev nyerte Basq’Extrem-et, Bincaz 3. a francia triálbajnokság nyitófordulójában!

Szerző: | 2024 ápr. 03. | Hírek

Basq’Extrem (Franciaország)

A Sherco Factory Racing csapat versenyzője, Teodor Kabakcsiev ezen a hétvégén részt vett egy szezon előtti versenyen, hogy felkészüljön a Hard Enduro Világbajnokságra. A Basq’Extrem egy extrém enduro verseny, amely két napon keresztül zajlik.

Az első nap egy 45 km-es körből állt, amelyet kétszer kellett megtenni, valamint két időmérős gyorsasági szakaszt tartalmazott, melyek meghatározták a következő napi rajtsorrendet. A második nap egy 65 km-es körből állt, amit egyszer a „Soft” kategóriában, kétszer a „Hard” kategóriában kellett megtenni.

A pénteki heves esőzés nagyon csúszóssá tette a pályát és növelte annak nehézségét. Teodor Kabakcsiev mindkét napot megnyerte és megerősítette vezető helyét az Extreme Challenge rangsorban.

Teodor Kakachiev:

„Pénteken egész nap erős eső esett. A pálya tele volt sárral és nagyon csúszós volt, ami rendkívül trükkössé és különösen szórakoztatóvá tette a hétvégi versenyeket. Folyamatosan koncentrálnunk kellett és meg kellett találnunk a legjobb tapadást. Elégedett vagyok az eredménnyel, mindkét napot jelentős fölénnyel húztam be. Ezek az előszezoni versenyek értékes tapasztalatot adnak a csapatnak és lehetővé teszik, hogy dolgozzunk a koordinációnkon. Mivel januárban csatlakoztam a csapathoz , még mindig a felfedezés fázisában vagyok. A világbajnokság egyre közeledik, az első versenyek amelyeken részt vettem, nagyon meggyőzőek voltak számomra és a csapat számára is. Ez az eredmény nagyon pozitív volt, most pedig koncentrálunk és folytatnunk kell a felkészülést!”

Francia Trial bajnokság

A francia triálbajnokság megnyitójára az elmúlt hétvégén került sor a vidéki Goudargues-ban.

A Bagnolais Moto Club 10 gyönyörű, többnyire természetes szakaszt készített elő, melyek egy völgy oldalain helyezkedtek el. Az mesterségesen készített szakaszok sík területen voltak, így nagyon könnyen megközelíthető volt a nagyközönség számára akik tömegesen érkeztek az eseményre. A versenyzők részéről 150 résztvevő állt csatasorba.

Az időjárás az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartotta a versenyzőket, a szervezőket és a nézőket is. A három napon át tartó eseményt végül egy napra rövidítették le, ugyanis a helyszínen az árvízveszély nagyon magas kockázattal bír.

Hétfőn, gyönyörű napsütésben zajlott a verseny. A déli fekvésű területek gyorsan felszáradtak, az északi területek viszont egész nap csúszósak maradtak.

Benoît Bincaz nagyon jól teljesített az óriási mészkő lépcsőkön, de az erdőben lévő szakaszokon némi nehézséggel küszködött a gyenge tapadás miatt.

A napot a dobogó 3. helyén zárta, és értékes pontokkal távozott.

A következő eseményre április 21-én kerül sor a girondei Frontenacban.

 

Benoit Bincaz:

„Nagyon boldog vagyok, hogy belevághattam a szabadtéri szezonba. Azért jöttem, hogy megvédjem a francia bajnoki címemet, és a versenyt a dobogón fejeztem be. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy finomítsuk a motorkerékpár beállításait. Találkozunk három hét múlva Gironde-ban.”

Korábbi híreink

Raga a 3. helyen végzett a spanyol triálbajnokság nyitófordulóján!

A 2024-es spanyol triálbajnokság első fordulóját február 24-én szombaton és 25-én vasárnap rendezték meg a la corunnai Arteixo városában. Abban minden versenyző egyetértett, hogy egy technikás megmérettetésben lesz részük, a nehézségeket pedig a téli időjárási...

Új limitált kiadás: Megérkezett a 300 SEF Hamish MacDonald replika!

A Sherco gyár 2024 február 20-án bemutatta legújabb limitált kiadású motorkerékpárját, a 300 SEF HAMISH MACDONALD REPLICÁT! Ez a vadonatúj, 4 ütemű motorral rendelkező 2024-es 300 SEF az ifjúsági és junior enduro világbajnok Hamish MacDonald motorkerékpárjának...

Kabakcsiev és Magain uralták a basselai versenyt, Roussaly győzött Portugáliában!

Az elmúlt hétvége ismét dobogós helyezéseket hozott versenyzőink számára a spanyolországi Bassela Race-en és a portugál enduro bajnokságban is. Bassela Race: Több mint 1000 résztvevő indult ezen rendkívül népszerű spanyol enduró versenyen, amely két napból állt....

Mario Roman, Benoit Bincaz és Julien Roussaly is dobogón!

Az elmúlt hétvégén a Sherco Factory Racing Team versenyzői több szakágban is dobogós helyezéseket szereztek. Mario Roman második lett az Alestremben, Benoit Bincaz szintén második lett a strasbourgi fedett pályás trial versenyen, Julien Roussaly pedig megnyerte a...

Dakar 2024 – 12. (UTOLSÓ) szakasz: Győzelem a Rally 2-ben!

Véget ért a Dakar utolsó szakasza is amely egy viszonylag rövid nap volt a versenyzők számára. A megmérettetés a Vörös-tenger partján ért véget. Harith Noah remek formába lendült ez alatt a 2 hét alatt és nagyon kevés hibát vétett. Gondoskodott motorjáron, a 450 SEF...