Magain és Sydow francia enduro bajnok lett, Bincaz triálban győzedelmeskedett!

Szerző: | 2023 szept. 28. | Hírek

Antoine MAGAIN és Jérémy SYDOW nyerte a Francia Enduro Bajnoki Címet kategóriájukban. Az utolsó fordulóra Requistában, Aveyronban került sor. A hétvége másik győzelmét Benoit Bincaz szerezte meg aki a francia triálbajnokság 4. fordulójában tudott győzedelmeskedni.

Francia enduro bajnokság:

A Requista Moto Sport Group három remek gyorsasági szakaszt készített elő, benne két teljesen újat és egy összekötő útvonalat, amely magában foglalta a Giffou és a Tarn völgy legszebb lejtőit.
A francia bajnokság előző versenyén szerzett sérülése ellenére Antoine Magain elhatározta, hogy bebiztosítja vezető pozícióját az E3-as kategóriában.

Szombaton egész nap a győzelemért küzdve a második helyen végzett, amivel megszerezte a francia enduro bajnoki címet az E3-as kategóriában.

Julien Roussaly szombaton a 3., vasárnap pedig a második helyen végzett az Elite 3-ban. Az egész szezonban jól motorozott és összetettben a 4. helyen áll.

Roussaly a Trophée csapatával képviseli majd a francia színeket az ISDE 6 Days-en, amelyre november elején kerül majd sor Argentínában.

A SHERCO gyár német versenyzője Jérémy Sydow nyerte a francia bajnok címet Junior E2-ben. Tökéletes hétvégéje volt, minden különleges szakaszon a legjobb időt motorozta. Ebben a szezonban tíz fordulóból tíz győzelemmel szerezte meg a Grand Slam-bajnokságot!

Antoine Magain

„Nem volt könnyű a sérülésemmel. Olyan merevítőben kellett motoroznom ami megtámasztotta a csuklómat, ezáltal nehéz volt a megfelelő tapadást elérni. Nehezen fogtam meg a kormányt és nem éreztem magam maximálisan kényelmesen a motoron de ennek ellenére sikerült meglepő eredményt elérnem, ugyanis a győztestől 0,2 másodpercre  a második helyen érkeztem célba. Ezzel egyidejűleg pedig megnyertem az E3-as bajnoki címet szombaton. Vasárnap úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a versenyen, és inkább pihentetem a csuklómat.”

Julien Roussaly

„Jó hétvégém volt ezen a versenyen közel az otthonomhoz. Jó időket értem el és remek küzdelmeket vívtam a két nap alatt. Vasárnap az élen kezdtem és megnyertem a versenyt. Végül nagyon örülök, hogy felkapaszkodhattam a dobogó második fokára. Köszönet az egész Sherco Factory Racing Team-nek a munkájukért és köszönet minden nézőnek aki jelen volt, hogy bátorítson.”

Jeremy Sydow

„Pénteken nagyon rosszul voltam, ami kicsit bonyolulttá tette a hétvégémet. Jó érzéssel motoroztam a versenyeken és nem hibáztam a nap folyamán. Így sikerült megnyernem a francia bajnok címet a junior 2 kategóriában már szombaton! Ez fantasztikus, ugyanis minden versenyt megnyertem a bajnokságban. Örülök és hálás vagyok, hogy a Sherco megadta nekem ezt a lehetőséget! Most nagyon motiváltan közeledek a világbajnokság utolsó két futamához.”

A Sherco Factory Racing Team versenyzői következő alkalommal a portugáliai világbajnokság utolsó két fordulóján találkoznak, melyek közül az első szeptember 29-én kezdődik.

Francia Trial bajnokság:

Véget ért a nyári szünet a francia triálbajnokság versenyzőinek. A 4. és egyben utolsó előtti fordulót, a Montluçon motorosklub rendezte Quinssainesben.

A klub 10 félig mesterséges szakaszt állított fel a Quinssaines sífutópálya körül. Benoit Bincaz megnyerte versenyét az Elit kategóriában, és 23 pontos előnnyel ért célba fő riválisával szemben.

A francia triálbajnokság utolsó fordulóját Le Revestben rendezik majd vasárnapon, október 1-jén.

Bincaz Benoit

„Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem a francia bajnokság 4. fordulóját, mivel a győzelem nagyon fontos volt ahhoz, hogy megszilárdítsam vezetésemet a bajnokságban. Az utolsó forduló ezen a hétvégén lesz Toulon közelében és nagyon motivált vagyok, hogy megtartsam a francia bajnoki címet.”

Korábbi híreink

Változás a SHERCO vezetőségében

Thomas Teissier, a Sherco Motorcycles-nek 8 éve a vezérigazgatója és jelentős szerepet játszott a cég fejlődésében. E sikeres évek után úgy döntött, hogy új kalandba kezd a franci gyár berkein belül és a későbbiekben az ingatlanokra, valamint befektetésekre...

Taroltak a SHERCO gyári csapat versenyzői

Ez egy újabb nagyszerű hétvégét futottak a Sherco Factory Racing Team versenyzői szerte a nagyvilágban. Antoine Magain megnyerte 5. belga enduro bajnoki címét, Hamish MacDonald a dobogón végzett a Gotland Grand Nationalon Svédországban, Arnau Farre megnyeri a La...

Marokkó Rally, az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt

A Sherco TVS Rally Factory versenyzői október 12. és 18. között versenyeztek a Rallye du Morocco-n. Ez volt az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt. Az összes fő ralicsapat rajthoz állt, hogy élesben is leteszteljék a motorkerékpárjaikon végzett fejlesztéseket,...

3 Enduro Bajnoki cím és egy második hely a Hixpanián a Sherco Racing Factory pilótáitól!

Hétvégét a spanyol és a német enduro bajnokság döntője, a belga bajnokság döntője és a FIM Hard Enduro bajnokság 5. fordulója vagyis a Hixpania került megrendezésre. Zach Pichon megszerezte a bajnoki címet a spanyol enduro bajnokságban E2 kategóriában, Jérémy Sydow és...
3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

A 2023-as FIM EnduroGP világbajnokság döntőjét a múlt hétvégén Santiago do Cacemben rendezték meg. A Sherco Factory Racing Factory versenyzői 3 kategóriában is a dobogón végeztek. Szombaton újraindult a FIM X-Trial világbajnokság is Andorra la Vellában, ahol Benoit...