Magain és Sydow uralják a francia enduro bajnokságot!

Szerző: | 2023 ápr. 13. | Hírek

Az elmúlt hétvégén versenyzőink részt vettek a francia Enduro Bajnokság nyitófordulóján, amelyet Saint-Palais-ban rendeztek, valamint részt vettek a Portugál Bajnokság 5. fordulóján és az ACU Trial Nagy-Britanniában.

Francia bajnokság :

Köztudott, hogy a Baszkföldön rendezett endurók mindig emlékezetes események, de idén a francia enduro bajnokság nyitányára az időjárás és a szervezés minőségének ötvözete, valamint a kör-, ill. a nézők által a versenyzők fogadása kivételessé tette a versenyt.

A versenyzők háromszor tettek meg egy körülbelül 80 kilométeres hurkot. A nap első különlegessége füvön zajlott, gurulós terepen, valamint emelkedők és ereszkedések sorozatával. Az enduróteszt, keresztezve az erdőt, végül az extrém teszt nem volt messze a várostól. Tömegesen jöttek a nézők, hogy buzdítsák a versenyzőket.

Az E3-as kategóriában a belga Sherco versenyzője, Antoine Magain volt a favorit szombat délelőtt. Első körideje kiváló volt, és nehéz volt elképzelni, hogy a végső győzelem elkerülje őt, mivel az ellenfelekkel szembeni különbségek lenyűgözőek voltak. A verseny felénél, a második körben azonban kénytelen volt visszavonulni a versenyen történt incidens miatt. Vasárnap kárpótolt a nem hivatalos scratch-besorolás megnyerésével!

Antoine Magain: „Miután pozitív volt számomra a világbajnokság múlt hétvégén Olaszországban, nagyon motivált voltam, amikor a francia bajnokságra érkeztem.
Nagyon jól kezdtem a szombati napomat, jó érzésekkel a motoron, sajnos megszűnt egy probléma én a különleges program közepén délben, amikor énvezette az E3 kategóriát és a scratchot.
Vasárnap ezért meg akartam mutatni, mire vagyok képes. Az első körben egy kis visszafogottsággal indulva ki tudtam szabadítani magam, és egy nagyszerű, egyenletes napot zártam. Végül nyertem az E3-ban és a scratch-rangsorban!”

Az ausztrál Wil Ruprecht ismét nyeregbe szállt egy vegyes hétvége után a SanRemo-i világbajnokságon. Szombaton jól lovagolta az utolsó időt, és az első nap végén csak három tizedmásodperc választott el a három éllovastól.
Vasárnap Wil az edzés hiányától szenvedett, és nem tudott kitartani az élmezőnyben.

Wil Ruprecht: „Szombaton a napot a keresztpróbával kezdtük, amely még az esemény előtti eső miatt kicsit nedves volt. Meglepett, hogy egy kicsit túl tétováztam a meglepően jó tapadási szinttel kapcsolatban.
A rendezvény számos kihívást és terepváltozatot mutatott be. Elkötelezettségre és gördülékenységre volt szükség a jó időtöltéshez. A hétvégén a terep egyre durvábbá vált, ami arra kényszerítette a versenyzőket, hogy kreatívkodjanak és alkalmazkodjanak a körülményekhez.
A mesterséges extrém teszt sok nézőt vonzott, és ugrások, sziklák, rönkök és hoppok felett időzítettünk.
Összességében ez egy progresszív hétvége volt számomra, és nagy előrelépés a motor és a francia körülmények megértésében. Alig várom, hogy ezt az új tudást a bajnokság következő fordulójában a gyakorlatba is átvehessem.”

Jeremy Sydow , aki jelenleg a junior világbajnokság éllovasa, nagyon jó teljesítményt ért el ezen a hétvégén Saint-Palais-ban. Könnyedén nyerte meg kategóriáját azzal, hogy több mint egy perces előnyt halmozott fel legközelebbi ellenfelével szemben, és szombaton összesítésben a 4. helyen végzett.

Vasárnap jó pozícióban kezdett és Christophe Nambotin jó tanácsai alapján kivételes időket ért el. Összesített ideje a scratch rangsorban is a második helyen végzett minden kategóriában, beleértve az elitet is!

Jeremy Sydow: „Szombaton kétszer is balszerencsés voltam az extrém sziklás szakaszon, ahol elég sok időt veszítettem, de a többit illetően boldog voltam. A sebesség jó volt, és jól éreztem magam az összes szakaszon és a motoromon.
Vasárnap nem hibáztam, és nagyon jó érzés volt. Fizikailag erősnek éreztem magam az egész versenyen, és jó időket könyvelhettem el az utolsó két szakaszon, ami lehetővé tette, hogy csapattársam, Antoine Magain mögött a második helyet szerezhettem meg az összetettben. Nagyon örülök a fejlődésemnek!”

Gratulálok Antoine-nak a győzelméhez és Jeremynek a vasárnapi scratch ranglistán elért második helyéhez!

1. nap :

  • E2: Wil Ruprecht P3
  • E3: Antoine Magain NC
  • 2. nap: Jeremy Sydow P1

 

2. nap :

  • E2: Wil Ruprecht P5
  • E3: Antoine Magain P1
  • 2. nap: Jeremy Sydow P1

A következő versenyre Saint-Jean-d-ben kerül sor ‘Angély május 20-án és 21-én .

 

Portugál bajnokság:

30° körüli hőmérsékleten lezajlott verseny. Igényes körülmények között mérhették össze fizikai képességeiket a versenyzők.

Morgan Lesiardo jóval a csapat felett volt ezen a hétvégén Beira de Lousã városában. A nap 12 speciális versenyéből 11-et megnyert, ami növeli és megerősíti vezető szerepét a bajnokságban.

Kategóriájában és az általános besorolásban 1. helyen végzett.

Következő esemény: a szezon utolsó előtti mérkőzése Figueira da Foz homokján május 21-én.

British Trial Championship:

Az angol triálbajnokság harmadik fordulója az ország északi részén található Millom állambeli Po House-ba vitte a versenyzőket.

A pálya hagyományos volt, sziklák, patakok, meredek és sziklás szakaszok széles választékával, mind a 12 szakaszon mindhárom körben. A hétvégén folytatódott az enyhe idő, a felhők között áttört a napsütés, eső nem volt.

A várakozásoknak megfelelően szoros volt a küzdelem a bajnokságot vezető Jack Peace és a címvédő Toby Martyn között. A rajtsorrend az volt, hogy Martyn menjen elsőnek, Jack Peace pedig utolsónak, bár távolról küzdöttek a győzelemért.

Jack Peace: „Semmilyen versenyszámban sem akarok második lenni, mert a cél mindig a győzelem. Összességében jól motoroztam, de lemaradtam a dobogó első helyéről, mert a második körben üldözni kellett az órát, hogy célba érjek a versenyen. A 2023-as szezon első három fordulója után is őrzöm a vezetést a bajnokságban.”

Ne feledje, hogy női versenyzőnk, Emma Bristow az 5. helyen áll a versenyszámban a férfi Expert kategóriában.

Jelenlegi állás GB Trial Championship:

  1. hely Trial GB: Jack Peace

Korábbi híreink

Felkészülés a 2024-es Dakarra

TransAnatolia: A Sherco TVS Factory Rally csapat versenyzői az elmúlt héten részt vettek a törökországi TransAnatoli rally raiden. Egy eseményen ami segítette a csapat felkészülését a 2024-es Dakarra. Ezen a rallyn 5 járműkategória volt (motorkerékpárok, quadok, SSV,...

Kettős SHERCO győzelem a Francia Enduro Bajnokságban és második hely a Trial des Nations-ön

Az elmúlt hétvégén a francia enduro bajnokság utolsó előtti fordulója, a Trial des Nations és az olasz enduro bajnokság utolsó fordulóján vettek részt a SHERCO gyár motorosai, melyen Sherco Factory Racing Team tagok dobogós helyezéseket értek el. Francia Enduro...

EMMA BRISTOW megnyerte 9. Trial GP Világbajnoki Címét!

Emma Bristow 9. női Trial világbajnoki címét nyerte a hétvégén Sherco ST-R 300-asával!Németországban Jeremy Sydow és Luca Fischeder méltán képviselte a Sherco színeit a Nemzeti Enduro Bajnokságban. Trial világbajnokság: A Trial Világbajnokság döntőjét az elmúlt...

Pat Smage 14. országos bajnoki címe az Egyesült Államokban és Arnau Farre győzelme

Pat Smage zsinórban 14. és 6. AMA Trials bajnoki címét szerezte meg vasárnap, ezzel holtversenyben már annyi győzelemmel rendelkezik mint Ryan Young. Ráadásul Pat mind a 14 címet Sherco 300 ST-vel nyerte. „Micsoda szezon volt az új üzemanyag-befecskendezéses és...

3 győzelem a francia enduro bajnokságban

Az elmúlt hétvégén a Sherco Factory Team versenyzői a francia enduro bajnokság 3. fordulóján vettek részt Bretagne-ban, ahol három kategóriában nyertek, extrém versenyzőink pedig a Redbull Romaniacson szálltak harcba. Francia enduro bajnokság: A verseny nagyon közel...