Magain, Pichon és Lesiardo megnyerték kategóriájukat, Cody Webb pedig a 4. helyen végzett

Szerző: | 2023 márc. 22. | Hírek

Ezen a hétvégén az európai Sherco versenyzők Spanyolország és Olaszország nemzeti bajnokságán szerepeltek, az amerikaiak pedig a SuperEnduro utolsó fordulójában versenyeztek Lengyelországban.
 

Spanyol bajnokság

Zachary Pichon és Antoine Magain ezen a hétvégén Olianában motorozott, ahol a spanyol enduro bajnokság második fordulóját rendezték. A pálya a híres Bassella Race útvonalának egyik részén zajlott.

Az esemény az Enduro del Segre hagyományához hasonlóan raliszerű volt, a szakaszok gyorsak, de nem túl bonyolultak voltak. Szombaton nagyon száraz és poros volt a talaj. Az éjszaka leesett eső radikálisan megváltoztatta a motorok beállítását a sár és a bizonytalan tapadás miatt.

A pénteki SuperTest negyedik helyén Antoine Magain súlyosan összeesett az extrém speciálban a szombati utolsó körben. Egy bukás miatt a 6. helyre taszította vissza a scratch besorolásában, és az E1-es kategória győzelmét is jelenti.

Antoinevasárnap reggel azzal állt bosszút, hogy gyorsabb és következetesebb volt a nedves, sáros talajon. A scratch besorolásban a második helyen végzett, vasárnap pedig nyert az E1-en.

Zach Pichon: „Vasárnap volt néhány jó, és néhány nem túl jó. Volt néhány érdekes köridőm, de néhány hiba és egy baleset az első körben megfosztott egy jobb scratch-eredménytől. Ennek ellenére jól teljesítettem az E2-n, ahol hangsúlyoztam az előnyömet A bajnokságban. Van még egy kis munka a 15 napon belüli San Remói világbajnokság megnyitásáig.”

1. nap :
Zach Pichon: P1 az E2-ben és P2
Antoine Magain: P2 az E3-ban és P6

2. nap :
Zach Pichon: P1 az E2-ben és P4
Antoine Magain: P1 az E3-ban és P2

Olasz Bajnokság:

A verseny tavaszi napsütésben zajlott, nagyszámú szurkoló jelenlétében, akik minden versenyzőt támogattak.

A teljes pálya körülbelül 30 km hosszú volt, négy szakaszból állt, nem volt túl technikás, de rendkívül gyors volt. Szombaton négy, vasárnap három és fél körön keresztül zajlott a verseny. A szakaszok nagyrészt laposak voltak kemény, sziklás és poros terepen.

Morgan Lesiardo első szezonjában az elitben nagyon jól teljesített: megnyerte a 300 2T kategóriát. A hét végén a második helyen áll a bajnokságban.

„Nagyon örülök az első győzelmemnek a „nagyokkal”. A 2 napot a Cavallóval küzdöttem, ami több önbizalmat ad a szezon hátralévő részére. A 300 2t érzése versenyről versenyre fejlődik és javul. Többet fogok edzeni, hogy készen álljak a San Remói GP nyitányára.”

A verseny kissé bonyolult volt Hamish Macdonald számára , akinek általában kényelmesebb a nehéz terep.

„Kicsit nehéz hétvége volt számomra. Túl sokszor estem vissza és túlságosan lemaradtam a homokos szakaszon, ami nem az én specialitásom. Tudom, hogy ebben fejlődnöm kell. Egyszerűen nem kaptam el a ritmust ezen a versenyen. De jó érzéseim vannak a motorral kapcsoltban, ami megnyugtató a GP-re nézve. Egy kis gyakorlás ezen a héten, és készen fogok állni.”

1. nap :
Morgan Lesiardo: P1 300 2T és 9. scratch
Hamish Macdonald: P6 külföldi kategória és 7. scratch

2. nap :
Morgan Lesiardo: P1 300 2T és 9. scratch
Hamish Macdonald: P6 külföldi kategória és 6. scratch

SuperEnduro Championship:

A döntő előtt mindössze 3 pont választotta el az amerikai Cody Webbet Taddy Blaziusiaktól. A két férfi egész este versengett egymással és az év egyik legizgalmasabb párharcát produkálták.

A 2. futam elején Cody Webb az 5. pozícióból rajtolt, és remekül elkapta azt. A 3. helyet sikerült megszereznie Blazusiak kárára, de elesett, így a lengyel visszaszerezte előnyét.
A legutóbbi futamban Cody ütközött egy lekörrözött versenyzővel. Így az amerikai elvesztette a ritmusát és veszített IS néhány helyet. Webb végül a hatodik helyen haladt át a célvonalon. A 2023-as szezont pedig a 4. helyen zárta.

„Jó volt itt lenni Lengyelországban, és megpróbálni hazai pályán legyőzni Taddyt, annyi jó csatánk és helycserénk volt! Végül nem sikerült, az utolsó versenyen kicsit szerencsétlenül jártam, így ez ma nem jött össze. Az idei szezonom sokkal jobban sikerült, mint az előző, még úgy is, hogy volt egy csuklósérülésem. Úgy érzem, a legjobbat nyújtottam, bár csalódott vagyok, amiért nem lettem összetettben a harmadik.”

Cooper Abbott szép 3. helyet szerezett. Összesítésben pedig az 5. helyen végzett csapattársa, Cody Webb mögött.

„Végre úgy éreztem, megvan a sebességem ahhoz, hogy a dobogóért küzdhessek. Viszont sajnos túl sok hibát követtem el. Összességében elégedett vagyok az első szezonban elért eredményeimmel ebben a szakágban, mert éreztem, hogy minden fordulóval egyre jobb lettem. Már alig várom, hogy az év végén az idén tanultakat az Endurocrossban is felhasználhassam.”

Sherco pilóták eredményei a 2023-as FIM SuperEnduro Világbajnokságon:

  • Cody Webb: P4
  • Cooper Abbott: P6

Korábbi híreink

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

A MY23 vagyis a 2023-as enduró motorok vásárlása esetén egy remek kedvezménnyel készültünk számodra. Ezen kedvezményes ajánlat elérhető az összes megrendelt SHERCO enduro motorkerékpárunk esetén és kapásból kb. 1750 € engedménnyel jár!   Hogyan is működik a...

Megkezdődött a Trial Világbajnokság és az Extreme Enduro felkészülési versenyei

Trial világbajnokság: A múlt hétvégén az észak-spanyolországi Arteixóban rendezték meg a Trial Világbajnokság első fordulóját. A TrialGP Women versenyében Emma Bristow szombaton a dobogó 3. fokára állt fel, vasárnap pedig a 2. helyen javított pozícióján. Arnau Farre...

Magain és Sydow uralják a francia enduro bajnokságot!

Az elmúlt hétvégén versenyzőink részt vettek a francia Enduro Bajnokság nyitófordulóján, amelyet Saint-Palais-ban rendeztek, valamint részt vettek a Portugál Bajnokság 5. fordulóján és az ACU Trial Nagy-Britanniában. Francia bajnokság : Köztudott, hogy a Baszkföldön...

Indulj a 2023-as SIX DAYS-en a SHERCO gyár támogatásával!

2023-ban a Sherco ismét megmutatja elkötelezettségét a nemzetközi enduro verseny felé, amely az év egyik legfontosabb eseménye. Ugyanis a hűséges SHERCO fanatikusoknak két lehetőséget is kínálnak, hogy részt vehessenek a 2023-as argentin ISDE-n:   Motorkerékpár...

Pichon meglepő versenye SanRemóban!

Ezen a hétvégén volt az enduro világbajnokság nyitófordulója és a spanyol triálbajnokság. EnduroGP-bajnokság: A FIM EnduroGP világbajnokság a múlt hétvégén kezdődött az olaszországi SanRemo-ban.Az első kör programjában változatos enduro típusú pálya, kanyargós pályák...