Mario Roman, Benoit Bincaz és Julien Roussaly is dobogón!

Szerző: | 2024 febr. 01. | Hírek

Az elmúlt hétvégén a Sherco Factory Racing Team versenyzői több szakágban is dobogós helyezéseket szereztek. Mario Roman második lett az Alestremben, Benoit Bincaz szintén második lett a strasbourgi fedett pályás trial versenyen, Julien Roussaly pedig megnyerte a portugál enduro bajnokság nyitófordulóját.

Alestrem (Hard Enduro):

Alestrem az első nagyobb verseny az extrém enduro specialistái számára. Az esemény a Pôle Mécanique d’Alès-i technikai szelekcióval kezdődik ahol kiválasztásra kerül az első 100 versenyző aki részt vehet a prológuson. A prológ egy mesterséges útvonal a város központjában a Gardon folyó partján. Az itt elért rangsor határozza meg az első 100 versenyző másnapi rajtsorrendjét. Vasárnap 3 kört kell teljesíteniük, ami alatt fokozatosan nehezebbé válik a verseny.

Ragyogó napsütésben gyűlt össze a nagy tömeg szombaton Pôle Mécanique-ban, hogy részt vegyen a 24MX Alestrem 9. megrendezésének első napján.

Teodor Kabakcsievnek ez volt az első versenye a Sherco nyergében, ahol Teodor rögtön meg is szerezte első győzelmét a prológban csapattársa és az esemény többszörös győztese, Mario Roman előtt. Két Sherco az első két helyen!

Másnap nagyon intenzív volt a 8 órás versenynap. Kabakcsiev egy lassú rajt után megelőzte az előtte motorozó versenyzőket és egészen a második körig az élen állt. Roman taktikusan lovagolt, mindössze két hete műtötték meg a kezét, így az első két kört óvatosan tette meg, hogy kímélje magát. A harmadik, egyben utolsó körben viszont felgyorsult. Szépen megérkezett Wade Young mögé és a két versenyző fej-fej mellett versenyzett. Mario végül a második helyen végzett ami remek teljesítmény volt tőle!

A 10 napja elkapott vírusos megbetegedésből lábadozó Kabakcsiev a verseny elejét követően nem tudta tartani nagyon jó tempóját, de így is a remeknek mondható 4. helyen végzett, ami kiváló előjel az előttünk álló szezonra.

Teodor Kabakcsiev

„Ez volt az első versenyem Shercoval és sikerült rögtön megnyernem a prológot, majd negyedik lettem a 8 órás főversenyen. Szilárd kezdés volt és biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen még előrébb fogok lépni!”

Mario Roman

„Nagyon elégedett vagyok a hétvége eredményével, második lettem a prológon és a főfutamon is. Természetesen szerettem volna nyerni, mert Alestrem nagyon fontos számomra. Ez az egyik kedvenc versenyem, és én vagyok az egyik legjobb az ilyen típusú versenyeken, de ujjsérüléssel jöttem amivel mindössze két hete műtöttek. Az első két körben visszafogtam magam és próbáltam megtalálni a megfelelő tempót. A többi versenyző nagyon gyors volt. A harmadik körben begyorsítottam és utol is értem Wade-et és Teodort az első emelkedőkön. A kockás zászlóig mindent beleadtam, kerék a keréken versenyeztünk az utolsó emelkedő lábáig. Véleményem szerint a körülményeket figyelembe véve, a műtétem után két héttel ez olyan, mint a győzelem, mert a maximumot nyújtottam és még induláskor sem tudtam, hogy az ujjam kibírja-e a végéig.”

Strasbourg fedett pályás TRIAL

Hat évvel a legutóbbi után Strasbourg ismét egy világbajnoksághoz méltó fedett pályás versenyt rendezett. A bolygó legjobb TRIAL motorosai jelen voltak Elzászban egy előkészítő trial bemutatón az X TRIAL 2024 (teremtriál világbajnokság) kezdete előtt, amely a jövő hét végén kezdődik Barcelonában.

Benoit Bincaz nagyon jó teljesítményt nyújtott és a második helyen végzett Toni Bou mögött és Jaime Busto előtt. A döntőben még Bou-t is legyőzte!

Benoit Bincaz

„ Második helyezést értem el a strasbourgi fedett pályán! Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, ami önbizalmat ad a világbajnokság jövő héten kezdődő nyitófordulójára. Volt egy tisztességes menetem csodálatos fináléval ahol az első helyen végeztem, de a legnagyobb, a szakág mestere, Toni Bou visszaszerezte első helyét a szuperdöntő során. A közönség nagyon lelkes és biztató volt, mindenkinek szeretném megköszönni a támogatást”.

Portugál Enduro Bajnokság:

Az elmúlt hétvégén Portugáliában megkezdődött az enduro szezon. Az első forduló Santiago do Cacémben került megrendezésre.

A verseny három gyönyörű szakaszt kínált, köztük egyet a homokban. A versenyzőknek minden szakaszon 4 kört kellett megtenniük, összesen 12 kört, ami egy hosszú versenynapot eredményezett. Julien Roussally remekül kezdte a szezont. Első a scratch-rangsorban, és vezeti a bajnokságot.

Későbbiekben nem csak a portugál enduro bajnokságban, hanem a francia enduro bajnokságban és a FIM világbajnokságon is versenyezni fog.

 

Julien Roussally

„Jó felkészülési verseny volt számomra az áprilisban kezdődő világbajnokságra. Ez volt az első győzelmem a szezonban, fizikálisan jól éreztem magam és egyenletes az időm egész nap. Ezt terveztem a verseny előtt is, egész nap következetes akartam maradni! Jó kezdet volt, a bajnokság élén állok a második esemény előtt ami 3 hét múlva lesz.”

Korábbi híreink

Kabakcsiev nyerte Basq’Extrem-et, Bincaz 3. a francia triálbajnokság nyitófordulójában!

Basq'Extrem (Franciaország) A Sherco Factory Racing csapat versenyzője, Teodor Kabakcsiev ezen a hétvégén részt vett egy szezon előtti versenyen, hogy felkészüljön a Hard Enduro Világbajnokságra. A Basq'Extrem egy extrém enduro verseny, amely két napon keresztül...

Raga a 3. helyen végzett a spanyol triálbajnokság nyitófordulóján!

A 2024-es spanyol triálbajnokság első fordulóját február 24-én szombaton és 25-én vasárnap rendezték meg a la corunnai Arteixo városában. Abban minden versenyző egyetértett, hogy egy technikás megmérettetésben lesz részük, a nehézségeket pedig a téli időjárási...

Új limitált kiadás: Megérkezett a 300 SEF Hamish MacDonald replika!

A Sherco gyár 2024 február 20-án bemutatta legújabb limitált kiadású motorkerékpárját, a 300 SEF HAMISH MACDONALD REPLICÁT! Ez a vadonatúj, 4 ütemű motorral rendelkező 2024-es 300 SEF az ifjúsági és junior enduro világbajnok Hamish MacDonald motorkerékpárjának...

Kabakcsiev és Magain uralták a basselai versenyt, Roussaly győzött Portugáliában!

Az elmúlt hétvége ismét dobogós helyezéseket hozott versenyzőink számára a spanyolországi Bassela Race-en és a portugál enduro bajnokságban is. Bassela Race: Több mint 1000 résztvevő indult ezen rendkívül népszerű spanyol enduró versenyen, amely két napból állt....

Dakar 2024 – 12. (UTOLSÓ) szakasz: Győzelem a Rally 2-ben!

Véget ért a Dakar utolsó szakasza is amely egy viszonylag rövid nap volt a versenyzők számára. A megmérettetés a Vörös-tenger partján ért véget. Harith Noah remek formába lendült ez alatt a 2 hét alatt és nagyon kevés hibát vétett. Gondoskodott motorjáron, a 450 SEF...