Megkezdődött a Trial Világbajnokság és az Extreme Enduro felkészülési versenyei

Szerző: | 2023 ápr. 18. | Hírek

Trial világbajnokság:

A múlt hétvégén az észak-spanyolországi Arteixóban rendezték meg a Trial Világbajnokság első fordulóját.

A TrialGP Women versenyében Emma Bristow szombaton a dobogó 3. fokára állt fel, vasárnap pedig a 2. helyen javított pozícióján.

Arnau Farre az első napon a 2. helyen végzett a Trial 2-ben, vasárnap pedig az 5. helyen végzett.

 

Trial 2 eredménye:

  • Alex Canales: P4/P4
  • Jack Peace: P6/P1
  • Gianluca Tournour: P17/P12

Jack Peace:

„Nagyon boldog vagyok, hogy győzelmet arattam a világbajnokság első fordulójában.

Jól éreztem magam a motoron, és egész hétvégén jól motoroztam, és a vasárnapi eredmény ezt tükrözte, ami lehetővé tette, hogy jól induljak a bajnokságban.

A végeredmény meglehetősen összetett volt, így a megfelelő vonalon kellett koncentrálni, mert könnyű volt hibázni, és a szűkös pontszámok miatt nem engedhetsz meg magadnak hibát.

Alig várom, hogy jövő hétvégén Portugáliába utazhassak!

Szeretnénk gratulálni norvég támogató versenyzőnknek, Sandvik Jone– nak a remek teljesítményéhez, mindkét napon megnyerte a Trial 3 kategóriát!
Összesen 40 pontja van az ideiglenes bajnoki besorolásban, és 11 pontos előnye van a második helyen álló versenyzővel szemben.

A TrialGP kategóriában Jeroni Fajardo és Benoit Bincaz a P10-es, illetve a P11-es helyen végzett szombaton. Vasárnap megfordult a trend, Benoit a 6., Jeroni pedig a 7. helyen végzett.

Benoit Bincaz: „Csodálatos terep, nagy emelkedők és hatalmas sziklák voltak ezen a hétvégén. A hétvégi eredmények nagyon vegyesek voltak. Az első napot szeretném elfelejteni, 15 büntetőponttal kellett indulnom a versenyen, és küzdöttem. Találja meg a megfelelő ritmust. Csalódott vagyok a gyenge teljesítményem miatt, szerettem volna jobb eredményt elérni a világbajnokság első hétvégéjén az új Shercóm kormányán. A második napot a megtisztelő 6. helyen zártam.”

Jeroni Fajardo: „Az első nap nem volt az elvárásaim szintjén az eredményeket tekintve, a második pedig egy kicsit jobb volt, de messze van a verseny élétől. Javulni fogunk a következő versenyekre, és keményen dolgozunk, hogy közelebb kerüljünk az éllovasok.”

A következő fordulóra Portugáliában, Gouveiában kerül sor a következő hétvégén.

Dél-afrikai Cross-Country bajnokság:

A nemzetközi enduro legenda, Wade Young megnyerte a National Cross Country Bajnokság második fordulóját Jolivetben, KwaZulu Natalban. Még a versenyt megszakító bozóttűz sem tudta megakadályozni Youngot abban, hogy 1 perc 36 másodperccel megnyerje a hagyományos terepfutó Bradley Coxot.

Ez egy ideális felkészülési verseny volt a Hard Enduro European Challenge második fordulójában, amelyre május 6-án és 7-én kerül sor Horvátországban.

Olasz Hard Enduro Bajnokság:

Mario Roman kitüntette magát az olasz Hard Enduro Bajnokság első fordulójában. Egy verseny, amelyet nagyrészt úgy dominált, hogy mindkét napon megnyerte.

Mario Roman: „A verseny tökéletes edzés volt számomra. A szerelőmmel mindketten úgy gondoltuk, hogy áprilisban jó lenne legalább egy versenyt megtenni, hogy a világbajnokság kezdete előtt elvégezzük az utolsó teszteket a motoron. Nehéz verseny volt, nagyon csúszós volt, és jó versenyzők voltak benne.
Boldog vagyok, hogy nyertem, és készen állok arra, hogy elkezdjem a Hard Enduro szezont Szerbiában.”

Mario Roman és Wade Young május 19-20-21-én Szerbiában lesz a Hard Enduro Világbajnokság megnyitóján.

Korábbi híreink

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

A MY23 vagyis a 2023-as enduró motorok vásárlása esetén egy remek kedvezménnyel készültünk számodra. Ezen kedvezményes ajánlat elérhető az összes megrendelt SHERCO enduro motorkerékpárunk esetén és kapásból kb. 1750 € engedménnyel jár!   Hogyan is működik a...

Magain és Sydow uralják a francia enduro bajnokságot!

Az elmúlt hétvégén versenyzőink részt vettek a francia Enduro Bajnokság nyitófordulóján, amelyet Saint-Palais-ban rendeztek, valamint részt vettek a Portugál Bajnokság 5. fordulóján és az ACU Trial Nagy-Britanniában. Francia bajnokság : Köztudott, hogy a Baszkföldön...

Indulj a 2023-as SIX DAYS-en a SHERCO gyár támogatásával!

2023-ban a Sherco ismét megmutatja elkötelezettségét a nemzetközi enduro verseny felé, amely az év egyik legfontosabb eseménye. Ugyanis a hűséges SHERCO fanatikusoknak két lehetőséget is kínálnak, hogy részt vehessenek a 2023-as argentin ISDE-n:   Motorkerékpár...

Pichon meglepő versenye SanRemóban!

Ezen a hétvégén volt az enduro világbajnokság nyitófordulója és a spanyol triálbajnokság. EnduroGP-bajnokság: A FIM EnduroGP világbajnokság a múlt hétvégén kezdődött az olaszországi SanRemo-ban.Az első kör programjában változatos enduro típusú pálya, kanyargós pályák...

Sherco 125 4T – A tökéletes supermoto és enduro motor

A SHERCO nagy örömmel jelentette be új Sherco 125 4 ütemű motorkerékpárjainak piacra kerülését, melyek 3 verzióban lesznek elérhetőek: SM BlackMoon RS SM Factory RS SE Factory RS Verseny inspirálta, agresszív dizájnnal és motorral, amely elegendő teljesítménnyel...