Megkezdődött a Trial Világbajnokság és az Extreme Enduro felkészülési versenyei

Szerző: | 2023 ápr. 18. | Hírek

Trial világbajnokság:

A múlt hétvégén az észak-spanyolországi Arteixóban rendezték meg a Trial Világbajnokság első fordulóját.

A TrialGP Women versenyében Emma Bristow szombaton a dobogó 3. fokára állt fel, vasárnap pedig a 2. helyen javított pozícióján.

Arnau Farre az első napon a 2. helyen végzett a Trial 2-ben, vasárnap pedig az 5. helyen végzett.

 

Trial 2 eredménye:

  • Alex Canales: P4/P4
  • Jack Peace: P6/P1
  • Gianluca Tournour: P17/P12

Jack Peace:

„Nagyon boldog vagyok, hogy győzelmet arattam a világbajnokság első fordulójában.

Jól éreztem magam a motoron, és egész hétvégén jól motoroztam, és a vasárnapi eredmény ezt tükrözte, ami lehetővé tette, hogy jól induljak a bajnokságban.

A végeredmény meglehetősen összetett volt, így a megfelelő vonalon kellett koncentrálni, mert könnyű volt hibázni, és a szűkös pontszámok miatt nem engedhetsz meg magadnak hibát.

Alig várom, hogy jövő hétvégén Portugáliába utazhassak!

Szeretnénk gratulálni norvég támogató versenyzőnknek, Sandvik Jone– nak a remek teljesítményéhez, mindkét napon megnyerte a Trial 3 kategóriát!
Összesen 40 pontja van az ideiglenes bajnoki besorolásban, és 11 pontos előnye van a második helyen álló versenyzővel szemben.

A TrialGP kategóriában Jeroni Fajardo és Benoit Bincaz a P10-es, illetve a P11-es helyen végzett szombaton. Vasárnap megfordult a trend, Benoit a 6., Jeroni pedig a 7. helyen végzett.

Benoit Bincaz: „Csodálatos terep, nagy emelkedők és hatalmas sziklák voltak ezen a hétvégén. A hétvégi eredmények nagyon vegyesek voltak. Az első napot szeretném elfelejteni, 15 büntetőponttal kellett indulnom a versenyen, és küzdöttem. Találja meg a megfelelő ritmust. Csalódott vagyok a gyenge teljesítményem miatt, szerettem volna jobb eredményt elérni a világbajnokság első hétvégéjén az új Shercóm kormányán. A második napot a megtisztelő 6. helyen zártam.”

Jeroni Fajardo: „Az első nap nem volt az elvárásaim szintjén az eredményeket tekintve, a második pedig egy kicsit jobb volt, de messze van a verseny élétől. Javulni fogunk a következő versenyekre, és keményen dolgozunk, hogy közelebb kerüljünk az éllovasok.”

A következő fordulóra Portugáliában, Gouveiában kerül sor a következő hétvégén.

Dél-afrikai Cross-Country bajnokság:

A nemzetközi enduro legenda, Wade Young megnyerte a National Cross Country Bajnokság második fordulóját Jolivetben, KwaZulu Natalban. Még a versenyt megszakító bozóttűz sem tudta megakadályozni Youngot abban, hogy 1 perc 36 másodperccel megnyerje a hagyományos terepfutó Bradley Coxot.

Ez egy ideális felkészülési verseny volt a Hard Enduro European Challenge második fordulójában, amelyre május 6-án és 7-én kerül sor Horvátországban.

Olasz Hard Enduro Bajnokság:

Mario Roman kitüntette magát az olasz Hard Enduro Bajnokság első fordulójában. Egy verseny, amelyet nagyrészt úgy dominált, hogy mindkét napon megnyerte.

Mario Roman: „A verseny tökéletes edzés volt számomra. A szerelőmmel mindketten úgy gondoltuk, hogy áprilisban jó lenne legalább egy versenyt megtenni, hogy a világbajnokság kezdete előtt elvégezzük az utolsó teszteket a motoron. Nehéz verseny volt, nagyon csúszós volt, és jó versenyzők voltak benne.
Boldog vagyok, hogy nyertem, és készen állok arra, hogy elkezdjem a Hard Enduro szezont Szerbiában.”

Mario Roman és Wade Young május 19-20-21-én Szerbiában lesz a Hard Enduro Világbajnokság megnyitóján.

Korábbi híreink

Felkészülés a 2024-es Dakarra

TransAnatolia: A Sherco TVS Factory Rally csapat versenyzői az elmúlt héten részt vettek a törökországi TransAnatoli rally raiden. Egy eseményen ami segítette a csapat felkészülését a 2024-es Dakarra. Ezen a rallyn 5 járműkategória volt (motorkerékpárok, quadok, SSV,...

Kettős SHERCO győzelem a Francia Enduro Bajnokságban és második hely a Trial des Nations-ön

Az elmúlt hétvégén a francia enduro bajnokság utolsó előtti fordulója, a Trial des Nations és az olasz enduro bajnokság utolsó fordulóján vettek részt a SHERCO gyár motorosai, melyen Sherco Factory Racing Team tagok dobogós helyezéseket értek el. Francia Enduro...

EMMA BRISTOW megnyerte 9. Trial GP Világbajnoki Címét!

Emma Bristow 9. női Trial világbajnoki címét nyerte a hétvégén Sherco ST-R 300-asával!Németországban Jeremy Sydow és Luca Fischeder méltán képviselte a Sherco színeit a Nemzeti Enduro Bajnokságban. Trial világbajnokság: A Trial Világbajnokság döntőjét az elmúlt...

Pat Smage 14. országos bajnoki címe az Egyesült Államokban és Arnau Farre győzelme

Pat Smage zsinórban 14. és 6. AMA Trials bajnoki címét szerezte meg vasárnap, ezzel holtversenyben már annyi győzelemmel rendelkezik mint Ryan Young. Ráadásul Pat mind a 14 címet Sherco 300 ST-vel nyerte. „Micsoda szezon volt az új üzemanyag-befecskendezéses és...

3 győzelem a francia enduro bajnokságban

Az elmúlt hétvégén a Sherco Factory Team versenyzői a francia enduro bajnokság 3. fordulóján vettek részt Bretagne-ban, ahol három kategóriában nyertek, extrém versenyzőink pedig a Redbull Romaniacson szálltak harcba. Francia enduro bajnokság: A verseny nagyon közel...