Pichon meglepő versenye SanRemóban!

Szerző: | 2023 ápr. 05. | Hírek

Ezen a hétvégén volt az enduro világbajnokság nyitófordulója és a spanyol triálbajnokság.

EnduroGP-bajnokság:

A FIM EnduroGP világbajnokság a múlt hétvégén kezdődött az olaszországi SanRemo-ban.Az első kör programjában változatos enduro típusú pálya, kanyargós pályák és napi 8 óra verseny szerepelt. Az ACERBIS Cross Test Arma di Taggia homokos tengerpartján zajlott, a POLISPORT Extreme Test és a JUST1 Enduro Test a környező hegyekben, kemény és sziklás terepen zajlott.

Zach Pichon: „A szombat egy hihetetlen nap volt számomra. Remekül éreztem magam a speciális versenyeken, és jól éreztem magam a motoron. Megnyertem az E1-es kategóriát Josep Garcia előtt, amit nehéz volt elhinni! Sokat adtam ezen az első napon, hogy a versenyre menjek. győzelem. Vasárnap már az első körtől nem volt jó a ritmusom. Az első körben egy szikla megakadt a láncomban, majdnem 14 másodpercet veszítettem, majd küzdöttem és a 2. helyre kerültem egészen az utolsó szakaszig, ahol valószínűleg úgy zuhantam Még mindig boldog vagyok, mert már az első versenyen megmutattam, hogy jó iramban vagyok, és képes vagyok nyerni.”

Jeremy Sydow: „Szombaton volt 2 kisebb balesetem, ami miatt időt veszítettem, de így is jó érzéssel motoroztam, különösen az Enduro teszten. Vasárnap haladtam a Cross teszten és az Extreme-en, és hibátlanul motoroztam. A győzelemért folytatott küzdelem az utolsó szakaszig szoros volt, de sikerült megőriznem a hideg fejemet, és megnyertem az összetettet, amivel nagyon elégedett vagyok.”

Wil Ruprecht: „Ez egy tesztelés hétvégéje volt számomra, mivel egy sérülés miatt jöttem ki korlátozott kerékpározási idővel, egész hétvégén ellenem dolgozott, és soha nem tudtam igazán belenézni a verseny körülményeibe. Elégedett vagyok a csapat működésével és az oldalról végzett munkával. Tekintettel a hátsó üzemanyagtartállyal rendelkező motorozással kapcsolatos múltamra, a hétvégi verseny megmutatta, hogyan kell beállítani a felfüggesztésemet, hogy optimalizáljam a teljesítményemet a Shercón. A közelgő francia bajnoki futammal és néhány hetes teszteléssel remélem sikerül kiigazítani, és kedvezőbb eredményeket érek el.”

Hamish Macdonald: „Nagyon elégedett vagyok az Enduro GP első fordulóján eltöltött hétvégével, kemény verseny volt, és a negyedik pozícióért küzdöttem Zach-el az egész versenyen, sajnos az utolsó teszten alulmaradtam, túl fáradt voltam ahhoz, hogy koncentráljak és drukkoljak. 100%, fizikálisan úgy éreztem, hogy tudok fejlődni, és mentálisan is kihívásokkal teli 4 hosszú körrel és 12 teszttel, a legnagyobb gyengém a cross tesztben volt, ahol minden körben rengeteg időt veszítettem a versenyzőimmel szemben a mély homokban. Nem tudom miért, de nagyon küzdök, hogy jó áramlást találjak, és gyors legyek a homokban. Azt hiszem, ez csak a tapasztalatom hiánya, és csak Új-Zélandon nőttem fel enduróban. De összességében nagyon elégedett vagyok Olyan körülmények között és küzdelmekkel teljesítettem, amelyeket tavaly leküzdöttem,Innentől csak jobb lehetek, és nagy a motivációm, hogy fejlődjek, és folytassam az önbizalmat és a kapcsolatot magammal és a motorommal!”

Antoine Magain: „Vegyes szombat volt, és valamiért nem éreztem jól magam a motoron, különösen az Enduro teszten, ahol egyáltalán nem éreztem magam magabiztosnak, és sok időt vesztegettem a jobb eredmény reményében. Pozitívum, hogy a sok küzdelmem ellenére nem volt olyan messze a dobogó. A vasárnap még akkor is jobb volt, ha a nap eleje nem volt kivételes. Sikerült magabiztosabbnak éreznem magam, és a nap végén visszatérni 3. hely az E3 kategóriában és P10 scratch! Szuper boldog, hogy vasárnap dobogóval kezdhetem a világbajnokságot.”

 

1. NAP :

 • E1 : Zach Pichon P1
 • E2 : Hamish Macdonald P3 – Wil Ruprecht P9
 • E3 : Antoine Magain P5 – Morgan Lesiardo P6
 • J1: Jeremy Sydow P2

 

2. NAP:

 • E1 : Zach Pichon P4
 • E2 : Hamish Macdonald P3 – Wil Ruprecht P9
 • E3 : Antoine Magain P3 – Morgan Lesiardo P7
 • J1 : Jeremy Sydow P1

 

A FIM EnduroGP világbajnokság állása:

 • Zach Pichon – E1 – P2
 • Hamish Macdonald – E2 – P3
 • Wil Ruprecht – E2 – P9
 • Antoine Magain – E3 – P4
 • Morgan Lesiardo – E3 – P7
 • Jeremy Sydow – J1 – P1

 

A 2023-as FIM EnduroGP Paulo Duarte világbajnokság a 2. fordulóval folytatódik a spanyolországi Lalinban, május 5-7.

Spanyol triál bajnokság:

A 2023-as Sherco Academy versenyzői a SPEA RFME 2023 Spanyol Trial Bajnokság második fordulójában versenyeztek, amelyre a barcelonai Gironellában került sor.

Alex Canales, Arnau Farré és Jeroni Fajardo képviselte a Sherco színeit. Casales a 6. helyen végzett a TR1-ben, ami a legjobb helyezése azóta, hogy 2022-ben feljebb került a kategóriában, Farré a 7., Fajardo a 9. helyen végzett.

Jeroni Fajardo: „Nagyon elégedett vagyok az első versenyemmel a 2023-as Shercóval, a kezelhetőség nagyon jó. Teljesen magabiztosnak éreztem magam, ami lehetővé tette számomra, hogy az első és a második körben is szinte tökéletes futamot csináljak. 2 büntetés az 1. szakaszban, a többit pedig 0-val végeztem. A kerékpár könnyűsége is sokat segített abban, hogy nagyon gyors legyek a szakaszokon, ami nagyon fontos az új szabályozás miatt. Most keményen fogok dolgozni a fejlődésen magam, hogy jobban tudjak küzdeni a következő versenyeken!”

Arnau Farre: „Idén nem indulok a teljes spanyol bajnokságon, de mivel hamarosan kezdődik a világbajnokság, úgy döntöttem, hogy részt veszek ezen a versenyen, hogy bekerüljek a verseny ritmusába, és felkészüljek a világbajnokságra. Az igazság az, hogy nagyon elégedett vagyok a verseny lebonyolításával, a szakaszok megerőltetőek voltak, nagy sziklákkal és magas rámpákkal, amihez nem vagyok szokva. Jó érzés volt az új Shercóm vezérlésénél, és fizikailag is jól éreztem magam . A versenyt a hetedik helyen fejeztem be a legmagasabb kategóriájú TR1-ben. Nagyon pozitív hétvége volt számomra, és készen állok a következő 3DTS versenyre, április 7-8-9-re.”

A 2023-as CET következő fordulójára Málagában, Benahavísban kerül sor május 14-én.

Korábbi híreink

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

A MY23 vagyis a 2023-as enduró motorok vásárlása esetén egy remek kedvezménnyel készültünk számodra. Ezen kedvezményes ajánlat elérhető az összes megrendelt SHERCO enduro motorkerékpárunk esetén és kapásból kb. 1750 € engedménnyel jár!   Hogyan is működik a...

Megkezdődött a Trial Világbajnokság és az Extreme Enduro felkészülési versenyei

Trial világbajnokság: A múlt hétvégén az észak-spanyolországi Arteixóban rendezték meg a Trial Világbajnokság első fordulóját. A TrialGP Women versenyében Emma Bristow szombaton a dobogó 3. fokára állt fel, vasárnap pedig a 2. helyen javított pozícióján. Arnau Farre...

Magain és Sydow uralják a francia enduro bajnokságot!

Az elmúlt hétvégén versenyzőink részt vettek a francia Enduro Bajnokság nyitófordulóján, amelyet Saint-Palais-ban rendeztek, valamint részt vettek a Portugál Bajnokság 5. fordulóján és az ACU Trial Nagy-Britanniában. Francia bajnokság : Köztudott, hogy a Baszkföldön...

Indulj a 2023-as SIX DAYS-en a SHERCO gyár támogatásával!

2023-ban a Sherco ismét megmutatja elkötelezettségét a nemzetközi enduro verseny felé, amely az év egyik legfontosabb eseménye. Ugyanis a hűséges SHERCO fanatikusoknak két lehetőséget is kínálnak, hogy részt vehessenek a 2023-as argentin ISDE-n:   Motorkerékpár...

Sherco 125 4T – A tökéletes supermoto és enduro motor

A SHERCO nagy örömmel jelentette be új Sherco 125 4 ütemű motorkerékpárjainak piacra kerülését, melyek 3 verzióban lesznek elérhetőek: SM BlackMoon RS SM Factory RS SE Factory RS Verseny inspirálta, agresszív dizájnnal és motorral, amely elegendő teljesítménnyel...