SHERCO pilóták a dobogók legfelső fokán!

Szerző: | 2023 ápr. 01. | Hírek

Az elmúlt hétvégén a Sherco versenyzői több diszciplínában is az élen végeztek: Extrém Enduro, Enduro, X-Trial és Outdoor Trial.

 

Spanyol Hard Enduro Bajnokság:

Az Spanyol Hard Enduro Bajnokság harmadik fordulója Oviedóban, Asturiasban zajlott egy pályán, amelyet az előző napokban esett heves esők szinte elpuszítottak.

Szombaton a nagyszámú nevező miatt a versenyt mintegy 10 perccel lerövidítették. A verseny vasárnap zajlott, egy nagyon szép pályán, amelyen különösen látványos versenyt láthattunk.
A pénteki SuperTest negyedik helyén Antoine Magain súlyosan összeesett az extrém speciálban a szombati utolsó körben. Egy bukás miatt a 6. helyre taszította vissza a scratch besorolásában, és az E1-es kategória győzelmét is jelenti.

Mario Roman nyerte a versenyt!

„Nagyon jó verseny volt számomra, győzelmet arattam az összes teszt szakaszban szombaton. Vasárnap nagyon nehéz nap volt, és kihasználtam a lehetőséget, hogy kipróbáljak néhány új terméket a motoromon a szerelőm segítségével. Az időzítő már számolja a pillanatokat az indulás előtt a világbajnokságon.”

Német Bajnokság:

Jeremy Sydow és Luca Fischeder részt vettek a német enduro bajnokság második fordulójában.

Ahogyan az első fordulóban Tucheimban, a Deutschland Sherco Academy versenyzői látványos küzdelemben álltak egymással az első helyért, amelyben más versenyzők nem tudtak komolyan részt venni. A versenyzők már a rajt elején magukra vonulták a figyelmet, nem adtak egymásnak semmi ajándékot, annyira, hogy az élcsoport helyezése folyamatosan változott a nap során. A küzdelem végül Jeremy Sydow javára dőlt el, aki 16 másodperccel nyert a címvédő német enduro bajnok Luca Fischeder előtt.

Jeremy Sydow: „Jó érzés volt az összes szakaszon, és egészen a végéig jól ment a verseny. Egy ugrásnál elesettem, de sikerült behoznom a veszteséget, megnyertem a teljes és saját kategóriámat is.”

 

Luca Fischeder: „Jó verseny volt számomra a hazai közönség előtt. Jól éreztem magam a pályán és a motoron. A második kör után 17 másodperccel vezettem a teljes versenyben. A következő körben próbáltam tovább nyomni a határokat, de a harmadik körben két szakaszon is elestem. Ekkor Jeremytől csak 1 másodpercre voltam. Az utolsó előtti körben nagyon beleütöttem a kezemet, és kicsit lassítanom kellett. Végül Jeremy mögött második lettem. Boldog vagyok a versenyzésem miatt, csak ki kell javítanom néhány hibámat.”

  • Jeremy Sydow: P1 az E1 kategóriában és P1 összetettben
  • Luca Fisheder: P1 az E3 kategóriában és P2 összetettben

X-Trial Bajnokság:

Pamplon adott otthont a fedett pályás X-trial világbajnokság harmadik szakaszának.

A szakaszokat látványos és nagyon technikás, precíz lovaglást igénylő pályák jellemezték, ami nagyon jellemző erre a versenytípusra. Az első két sorozat nem volt különösebben nehéz a versenyzők számára, de nagyon látványos a közönség számára.

  • Benoit Bincaz a 8. helyen végzett az eseményen, és a bajnokság ideiglenes besorolásában a 7. helyen áll.

Angol Trial Bajnokság:

Jack Peace ismét megszerezte a győzelmet, és maximális pontszámot szerzett a 2023-as ACU English Championship 2. fordulójában, amelyet Walesben rendeztek meg. Az esemény végén 12 ponttal vezet a bajnokságban.

A versenyzők a St David’s Cup-ért küzdöttek nagyon hagyományos próbapályákon.
Erős szél és időszakos záporok sújtották ezt a helyet, amely a Swansea-öbölre néz. Az esemény két szakaszt tartalmazott a walesi domb felső szakaszán, további kettőt az alsó lejtőin, mielőtt szakadékokba és folyókba zuhantak.

Jack Peace az első kör után átvette a vezetést 20 ponttal, és minden körrel növelte előnyét, megszerezve a győzelmet.

„Nagyon elégedett vagyok a mai motorozásommal, hiszen megszereztem a vezetést a 2023-as bajnokságban. Az első körben elért pontszámom valamivel magasabb volt a vártnál, de a Michelin abroncsokba és a Shercómba vetett bizalommal elértem a fordulóban elért legjobb pontszámot, és megszerezte az ezzel járó bajnokság további pontjait.”

Korábbi híreink

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

A MY23 vagyis a 2023-as enduró motorok vásárlása esetén egy remek kedvezménnyel készültünk számodra. Ezen kedvezményes ajánlat elérhető az összes megrendelt SHERCO enduro motorkerékpárunk esetén és kapásból kb. 1750 € engedménnyel jár!   Hogyan is működik a...

Megkezdődött a Trial Világbajnokság és az Extreme Enduro felkészülési versenyei

Trial világbajnokság: A múlt hétvégén az észak-spanyolországi Arteixóban rendezték meg a Trial Világbajnokság első fordulóját. A TrialGP Women versenyében Emma Bristow szombaton a dobogó 3. fokára állt fel, vasárnap pedig a 2. helyen javított pozícióján. Arnau Farre...

Magain és Sydow uralják a francia enduro bajnokságot!

Az elmúlt hétvégén versenyzőink részt vettek a francia Enduro Bajnokság nyitófordulóján, amelyet Saint-Palais-ban rendeztek, valamint részt vettek a Portugál Bajnokság 5. fordulóján és az ACU Trial Nagy-Britanniában. Francia bajnokság : Köztudott, hogy a Baszkföldön...

Indulj a 2023-as SIX DAYS-en a SHERCO gyár támogatásával!

2023-ban a Sherco ismét megmutatja elkötelezettségét a nemzetközi enduro verseny felé, amely az év egyik legfontosabb eseménye. Ugyanis a hűséges SHERCO fanatikusoknak két lehetőséget is kínálnak, hogy részt vehessenek a 2023-as argentin ISDE-n:   Motorkerékpár...

Pichon meglepő versenye SanRemóban!

Ezen a hétvégén volt az enduro világbajnokság nyitófordulója és a spanyol triálbajnokság. EnduroGP-bajnokság: A FIM EnduroGP világbajnokság a múlt hétvégén kezdődött az olaszországi SanRemo-ban.Az első kör programjában változatos enduro típusú pálya, kanyargós pályák...