SHERCO pilóták a dobogók legfelső fokán!

Szerző: | 2023 ápr. 01. | Hírek

Az elmúlt hétvégén a Sherco versenyzői több diszciplínában is az élen végeztek: Extrém Enduro, Enduro, X-Trial és Outdoor Trial.

 

Spanyol Hard Enduro Bajnokság:

Az Spanyol Hard Enduro Bajnokság harmadik fordulója Oviedóban, Asturiasban zajlott egy pályán, amelyet az előző napokban esett heves esők szinte elpuszítottak.

Szombaton a nagyszámú nevező miatt a versenyt mintegy 10 perccel lerövidítették. A verseny vasárnap zajlott, egy nagyon szép pályán, amelyen különösen látványos versenyt láthattunk.
A pénteki SuperTest negyedik helyén Antoine Magain súlyosan összeesett az extrém speciálban a szombati utolsó körben. Egy bukás miatt a 6. helyre taszította vissza a scratch besorolásában, és az E1-es kategória győzelmét is jelenti.

Mario Roman nyerte a versenyt!

„Nagyon jó verseny volt számomra, győzelmet arattam az összes teszt szakaszban szombaton. Vasárnap nagyon nehéz nap volt, és kihasználtam a lehetőséget, hogy kipróbáljak néhány új terméket a motoromon a szerelőm segítségével. Az időzítő már számolja a pillanatokat az indulás előtt a világbajnokságon.”

Német Bajnokság:

Jeremy Sydow és Luca Fischeder részt vettek a német enduro bajnokság második fordulójában.

Ahogyan az első fordulóban Tucheimban, a Deutschland Sherco Academy versenyzői látványos küzdelemben álltak egymással az első helyért, amelyben más versenyzők nem tudtak komolyan részt venni. A versenyzők már a rajt elején magukra vonulták a figyelmet, nem adtak egymásnak semmi ajándékot, annyira, hogy az élcsoport helyezése folyamatosan változott a nap során. A küzdelem végül Jeremy Sydow javára dőlt el, aki 16 másodperccel nyert a címvédő német enduro bajnok Luca Fischeder előtt.

Jeremy Sydow: „Jó érzés volt az összes szakaszon, és egészen a végéig jól ment a verseny. Egy ugrásnál elesettem, de sikerült behoznom a veszteséget, megnyertem a teljes és saját kategóriámat is.”

 

Luca Fischeder: „Jó verseny volt számomra a hazai közönség előtt. Jól éreztem magam a pályán és a motoron. A második kör után 17 másodperccel vezettem a teljes versenyben. A következő körben próbáltam tovább nyomni a határokat, de a harmadik körben két szakaszon is elestem. Ekkor Jeremytől csak 1 másodpercre voltam. Az utolsó előtti körben nagyon beleütöttem a kezemet, és kicsit lassítanom kellett. Végül Jeremy mögött második lettem. Boldog vagyok a versenyzésem miatt, csak ki kell javítanom néhány hibámat.”

  • Jeremy Sydow: P1 az E1 kategóriában és P1 összetettben
  • Luca Fisheder: P1 az E3 kategóriában és P2 összetettben

X-Trial Bajnokság:

Pamplon adott otthont a fedett pályás X-trial világbajnokság harmadik szakaszának.

A szakaszokat látványos és nagyon technikás, precíz lovaglást igénylő pályák jellemezték, ami nagyon jellemző erre a versenytípusra. Az első két sorozat nem volt különösebben nehéz a versenyzők számára, de nagyon látványos a közönség számára.

  • Benoit Bincaz a 8. helyen végzett az eseményen, és a bajnokság ideiglenes besorolásában a 7. helyen áll.

Angol Trial Bajnokság:

Jack Peace ismét megszerezte a győzelmet, és maximális pontszámot szerzett a 2023-as ACU English Championship 2. fordulójában, amelyet Walesben rendeztek meg. Az esemény végén 12 ponttal vezet a bajnokságban.

A versenyzők a St David’s Cup-ért küzdöttek nagyon hagyományos próbapályákon.
Erős szél és időszakos záporok sújtották ezt a helyet, amely a Swansea-öbölre néz. Az esemény két szakaszt tartalmazott a walesi domb felső szakaszán, további kettőt az alsó lejtőin, mielőtt szakadékokba és folyókba zuhantak.

Jack Peace az első kör után átvette a vezetést 20 ponttal, és minden körrel növelte előnyét, megszerezve a győzelmet.

„Nagyon elégedett vagyok a mai motorozásommal, hiszen megszereztem a vezetést a 2023-as bajnokságban. Az első körben elért pontszámom valamivel magasabb volt a vártnál, de a Michelin abroncsokba és a Shercómba vetett bizalommal elértem a fordulóban elért legjobb pontszámot, és megszerezte az ezzel járó bajnokság további pontjait.”

Korábbi híreink

Felkészülés a 2024-es Dakarra

TransAnatolia: A Sherco TVS Factory Rally csapat versenyzői az elmúlt héten részt vettek a törökországi TransAnatoli rally raiden. Egy eseményen ami segítette a csapat felkészülését a 2024-es Dakarra. Ezen a rallyn 5 járműkategória volt (motorkerékpárok, quadok, SSV,...

Kettős SHERCO győzelem a Francia Enduro Bajnokságban és második hely a Trial des Nations-ön

Az elmúlt hétvégén a francia enduro bajnokság utolsó előtti fordulója, a Trial des Nations és az olasz enduro bajnokság utolsó fordulóján vettek részt a SHERCO gyár motorosai, melyen Sherco Factory Racing Team tagok dobogós helyezéseket értek el. Francia Enduro...

EMMA BRISTOW megnyerte 9. Trial GP Világbajnoki Címét!

Emma Bristow 9. női Trial világbajnoki címét nyerte a hétvégén Sherco ST-R 300-asával!Németországban Jeremy Sydow és Luca Fischeder méltán képviselte a Sherco színeit a Nemzeti Enduro Bajnokságban. Trial világbajnokság: A Trial Világbajnokság döntőjét az elmúlt...

Pat Smage 14. országos bajnoki címe az Egyesült Államokban és Arnau Farre győzelme

Pat Smage zsinórban 14. és 6. AMA Trials bajnoki címét szerezte meg vasárnap, ezzel holtversenyben már annyi győzelemmel rendelkezik mint Ryan Young. Ráadásul Pat mind a 14 címet Sherco 300 ST-vel nyerte. „Micsoda szezon volt az új üzemanyag-befecskendezéses és...

3 győzelem a francia enduro bajnokságban

Az elmúlt hétvégén a Sherco Factory Team versenyzői a francia enduro bajnokság 3. fordulóján vettek részt Bretagne-ban, ahol három kategóriában nyertek, extrém versenyzőink pedig a Redbull Romaniacson szálltak harcba. Francia enduro bajnokság: A verseny nagyon közel...