Sherco Team tagjai győzelmet arattak Spanyolországban, Belgiumban, Portugáliában és Brazíliában is!

Szerző: | 2024 ápr. 27. | Hírek

Az elmúlt hétvégén a Sherco Factory Racing Team versenyzői több győzelmet is arattak: Teodor Kabakchiev a brazíliai Extreme Enduro bajnokságban, Mario Roman a spanyol Extreme Enduro bajnokságban, Julien Roussally a portugál Enduro bajnokságban és Antoine Magain a belga Enduro bajnokságban aratott győzelmet. Benoit Bincaz a francia triálbajnokságban a dobogó 3. fokára állhatott fel, Adam Raga pedig a 4. helyen végzett Spanyolországban

 

Belga enduro bajnokság:

Antoine Magain részt vett a belga bajnokság első fordulójában. Egészségügyi problémákkal küzdött, amelyek miatt nem tudott ott lenni az enduro világbajnokság utolsó fordulóján és fizikailag legyengülve érkezett Saint Hubertbe. Ennek ellenére az időjárás által megnehezített körülmények között az E2/E3 kategóriában és a scratch kategóriában is az első helyen végzett.

 

Antoine Magain:

„Saint-Hubertben volt múlt vasárnap a belga bajnokság első fordulója. Két bonyolult hét után, amit kórházban kellett töltenem mert elkaptam egy vírust. boldog voltam, hogy visszatérhettem és elindulhattam a versenyen. A nap programja 2 speciális szakaszból és 4 többé-kevésbé 65 km-es körből állt, mindezt a vártnál bonyolultabbá tette a kiszámíthatatlan időjárás. Megnyertem az E2/E3 kategóriát és a scratch-et. Kellemes meglepetés volt, mert a rajt előtt nem tudtam, hogyan fogok teljesíteni az egészségi állapotom és az edzéshiány miatt… Úgy gondolom, hogy az egészségügyi probléma már mögöttem van, úgyhogy már vissza kell térnem a munkához, hogy újra 100%-os legyek!” – mondta a versenyző.

 

Portugál Enduro-bajnokság:

Julien Roussaly a portugál endurobajnokság negyedik fordulójára volt hivatalos melyet Monsarazban rendeztek. A pálya 3 időmérős speciális szakaszból állt, és a versenyzőknek három és fél kört kellett teljesíteniük száraz, poros talajon. Julien győzni tudott ezen az új versenyen és növelte előnyét a bajnokság pontversenyében.

 

Julien Roussaly:

„Ez volt a portugál bajnokság negyedik fordulója. A verseny egynapos volt, amelyet Monsarazban, egy nagyon szép kis faluban rendeztek meg egy kastály és tavak körül. A versenypálya nagyon szép volt, három és fél kört kellet teljesíteni. Nagyon száraz, poros és meleg jellemezte az időjárást. Ami a versenyt illeti, nagyon boldog voltam, hogy ismét győzni tudtam Portugáliában. Sikerült növelnem az előnyömet a bajnokságban. Ez nagyon jó előjel, mert már túl vagyunk a bajnokság felén. A különdíjak nagyon szépek voltak. Nagyon élveztem a motorozást. Mostantól pedig a jövő hétvégi első franciaországi tesztre kell koncentrálnom!”

 

Brazil Hard Enduro bajnokság: Barãomaniacs

A Brazil Hard Enduro Bajnokság harmadik fordulójára az Enduro Versenyek fővárosában, Barão de Cocais-ban került sor. A verseny neve, a Barãomaniacs a Romaniacsra utal, melyet a naptár legnehezebb versenyének tartanak. A kétnapos versenyre Brazília több pontjáról érkeztek versenyzők és 9 külföldi versenyző, köztük Teodor Kabakchiev is rajthoz állt.

A program egy prológból állt, amely a város központjában, a Place de La Loga téren zajlott. A főfutamot az Elvarázsolt hegyen tartották, amely a Barão régió beceneve, és ami a technikás pályáiról híres.

A versenyt Teodor Kabakchiv nyerte több mint 24 perccel, megelőzve a második helyezett dél-afrikai Wade Youngot.

 

Teo Kabakchiev:

„Ez volt az első alkalom, hogy Brazíliában jártam. Az időjárás rendkívül forró volt, a verseny pedig eléggé megterhelő. Csak néhányan tudtunk sikeresen célba érni. Elégedett vagyok a tempómmal. Ahogy a fáradtság kezdett eluralkodni rajtam, sikerült nagyot húznom és megszereznem a győzelmet”.

 

Spanyol Hard Enduro bajnokság:

Mario Roman folytatta felkészülését a FIM Hard Enduro Világbajnokságra, és a spanyol Hard Enduro Bajnokság ötödik fordulóján, a galíciai Peroxában versenyzett. A spanyol bajnokságban való idei második részvétele alkalmával újabb győzelmet szerzett.

 

Mario Roman:

„Nagyon jó verseny volt. A spanyol bajnokság egyik, ha nem a legkeményebb versenye. Hat kört teljesítettem egy nagyon technikás pályán, a leggyorsabb köröm körülbelül 34 perc volt, és egy körrel többet tudtam menni, mint a dobogó második helyezettje. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, a motor nagyon jól működött. A szerelőm, Loris pedig remek munkát végez. Már nagyon várom a jövő hétvégi lagaresi futamot és a 2 hét múlva kezdődő világbajnokságot.”

 

Francia Trial bajnokság:

Fontenacban, Gironde-ban rendezték meg a francia Trial-bajnokság második fordulóját, melyen Benoit Bincaz a dobogó 3. fokára állhatott fel.

 

Spanyol Trial bajnokság:

A 2024-es Spanyol Trial Bajnokság vasárnap folytatódott Malaga hegyeiben, Benahavísban, mindössze 7 kilométerre a Costa del Sol-tól. Ez volt a negyedik fordulója a bajnokságnak, amelynek összesen nyolc fordulója van.

Ez a fehér házakkal és szűk utcákkal rendelkező tipikus andalúziai városka már második éve adott otthont a legfontosabb nemzeti triálversenynek. A szervezésért a Benahavís-i Club Deportivo Motorista volt felelős.

Az időjárás tökéletes volt: meleg és napos, de a dél körül megjelenő enyhe eső hatással volt a pontszámokra. Adam Raga két zónahibát követett el; ezen hibák nélkül övé lett volna a győzelem. Végül a 4. helyen fejezte be a versenyt.

 

Adam Raga:

„Ez a hétvége jól sikerült, jól éreztem magam a motoron, ami nagyon jól működött. Az egész versenyen jól motoroztam, kivéve egy zónát, ahol kétszer is hibáztam. Enélkül nyertem volna. Végül a 4. helyen végeztem, nem ezt az eredményt szerettem volna elérni, de végérvényben jó érzésekkel utazom haza.”

Korábbi híreink

Új SHERCO Protection Racing Alkatrészek

Büszkén mutatunk be 3 új versenyalkatrészünket, melyeket a motorkerékpárok védelmére fejlesztettünk! Ezen gyári SHERCO termékeket legjobb versenyzőink Julien Roussaly, Mario Roman és Teodor Kabakchiev tesztelte és validálta a világbajnokságokon! ✔️ Hátsó féktárcsavédő...

Indulj a 2024-es ISDE-n a SHERCO gyárral: Motor bérlés és segítségnyújtás csomagban

​A Sherco ismét segítséget nyújt minden motorosnak a nemzetközi enduroversenyen való induláshoz. Ez az év egyik legfontosabb eseménye, melyen minden enduro versenyzőnek két lehetőséget kínál a francia gyár, hogy segítse a részvételt a 2024-es spanyolországi ISDE-n:...

Ígéretes szezonkezdet a Sherco Factory Team versenyzőitől!

Ígéretesen indult a szezon több Sherco-versenyzőnk számára is: Hamish MacDonald vezet a FIM enduro világbajnokság ideiglenes rangsorában, Julien Roussaly megszerezte első dobogós helyezését a világbajnokságon, Rachel Gutish uralta a női kategóriát, Thibault Giraudon...

Kabakcsiev nyerte Basq’Extrem-et, Bincaz 3. a francia triálbajnokság nyitófordulójában!

Basq'Extrem (Franciaország) A Sherco Factory Racing csapat versenyzője, Teodor Kabakcsiev ezen a hétvégén részt vett egy szezon előtti versenyen, hogy felkészüljön a Hard Enduro Világbajnokságra. A Basq'Extrem egy extrém enduro verseny, amely két napon keresztül...

ÚJ 2024 SHERCO 125 TY motorkerékpárok: Long Ride és Limited Edition

A Sherco örömmel jelenti be a 125 TY 2024-es modellcsalád bevezetését! A kínálat idén a Sherco 125 TY Long Ride és Limited Edition modellekből áll. A Sherco 125 TY megtestesíti a visszatérést a trial és off-road motorozás gyökereihez: a szabadság, a felfedezés és az...