A 2019-es Dakar mai futamán a San Juan de Marcona körüli körön vett részt a csapat. Az útvonal 323km-es speciális és 63km-es összetettebb szakaszból állt, rendkívül nehéz időjárási viszonyok között!
Érdekességek a mai versenynapról:

A tegnapi sötét nap után fontos volt a versenyzők számára, hogy ma reggel jó rajtot vegyenek! A 7-es szakasz elején egy kipihent csapat állt rajtvonalhoz.

A Mickaël Metge jó ütemben ment és folyamatosan közel maradt a top 10-hez. Végül a 15. helyen fejezte be.

Adrien Metge messze elmaradt tőle, és más versenyzőkkel kellett megküzdenie. A nagy por és egy kisebb bukásánál megsérült navigációja ellenére sikerült a mai napot a 27. helyen befejeznie.
Aravind KP egy szép nap után a 47. helyen végzett. Annak ellenére, hogy az előtte lévő pilóták által felkavart porban kellett boldogulni, Aravind jól navigált, és minden gond nélkül eljutott a célba.
Lorenzo Santolino-t a Limai Kórházba szállították, ahol orvosi felügyelet mellett kell maradnia. Innen is gratulálunk neki a kiváló első Dakarjához. Kétségtelenül kiváló versenyzőnk lesz az elkövetkező években.

Mickaël Metge 15. : “Sok volt dűne ma, de jól szórakoztam. A mai versenyszakasz nagyon szép volt, örülök, hogy biztonságosan megérkeztem a nap végére”

Adrien Metge a 27. : “A rossz időjárás miatt megállítottak minket a CP1-nél, és a navigációs problémám ellenére úgy érzem a maximumot nyújtottam. Megpróbáltam Jól érzem magam és tudom, hogy holnap jobb napom lesz.”
Aravind KP a 47. : “Hosszú és nehéz szakasz volt, különösen ebben az időben!” A navigáció tökéletes volt, és nagyon jól éreztem magam ma, óvatos voltam a porban, nagyon örülök, hogy itt vagyok.”
Néhány szó a managertől: “Lorenzonak eltört a C6-os bordája valamint légmellet is megállapítottak nála az orvosok. Szerencsére az állapota nem igényel műtétet, viszont nem tud azonnal utazni, és ez nyilvánvalóan némileg lehangolta.” A teljes Sherco TVS csapat nevében meg szeretnénk köszönni neki amit a csapatért tett. Nagyon profi versenyző aki kiváló jövő elé néz a Rally világában. ”

Sherco TVS Factory csapat továbbra is jól halad a Dakaron

Sherco TVS Factory csapat továbbra is jól halad a Dakaron

Sherco TVS Factory csapat továbbra is jól halad a Dakaron