Taroltak a SHERCO gyári csapat versenyzői

Szerző: | 2023 nov. 01. | Hírek

Ez egy újabb nagyszerű hétvégét futottak a Sherco Factory Racing Team versenyzői szerte a nagyvilágban. Antoine Magain megnyerte 5. belga enduro bajnoki címét, Hamish MacDonald a dobogón végzett a Gotland Grand Nationalon Svédországban, Arnau Farre megnyeri a La Truyère 3 napos versenyét, Cody Webb pedig a 2. helyen áll az AMA Endurocrossban mindössze 2 fordulóval a bajnokság vége előtt!

Belga Enduro Bajnokság:

Az Avemott klub adott otthont a belga enduro bajnokság utolsó fordulójának múlt vasárnap Fontaine-Valmontban.

A program egy 50 km-es körpályából és két gyorsasági szakaszból állt. Ezen gyorsasági szakaszok füves réteken voltak találhatók, melyeket a heves esőzés csúszóssá tett. Ilyen nehéz körülmények között Antoine Magain a 10 gyorsaságiból 8-at megnyert és ezzel együtt behúzta az 5. belga bajnoki címét is.

A Sherco versenyzője nagyon jól zárta a szezont. Ugyanis a belga cím mellett néhány hete megszerzte a francia bajnoki címet, valamint a nyáron a chinellei 12 órás versenyen is győzelmet aratott. Mindezek mellett az Enduro világbajnokság harmedik helyezését is bezsebelte.

Antoine Magain

„Majdnem tökéletes napom volt, 10 szakaszból 8-at behúztam és belefért még 2 kisebb esés is. Az idei szezont a belga scratch címmel és az E3 kategória bajnoki címével zárom, így zsinórban ötödik alkalommal nyerem meg az országos bajnokságot!”

Gotland Grand National (Svédország):

A Gotland Grand National Svédországban került megrendezésre, ami a világ egyik legnagyobb enduro versenye. Egy mindenki számára nyitott verseny, amely 3000 résztvevőt hoz össze minden osztályból. A versenyidő 3 óra, és egy körülbelül 22 km hosszú körpályán zajlik. 3 óra elteltével kigyullad a lámpa, jelezve, hogy a verseny véget ért, és minden versenyzőnek el kell hagynia a pályát.

Ez volt az első alkalom, hogy csapatunk, a Sherco versenyzője, Hamish Macdonald részt vett ezen a versenyen. Még őt is meglepte a verseny nehézsége, mind az útvonal, mind az időjárási viszonyok miatt.

Új-zélandi versenyzőnk a 25. pozícióból indult, de gyorsan a mezőny elejére ért, annak ellenére, hogy a szűk pálya megnehezítette a haladást. Az első kör végén a 7., majd a tankolást követően már a 4. helyen állt. 3 óra leteltével pedig a 3. helyen végzett .

Hamish Macdonald

„A verseny viszonylag nehéz volt, csúszós terepen és hideg időben zajlott. Alulbecsültem a pályát, nem számítottam ilyen bonyolultságúra. Az első kör után feljöttem a 7. helyre, majd tovább távolodtam a mezőny többi részétől. Jó volt a tankolás és a 3. hellyel sikerült elhagynom a bokszot! Mindent megtettem az előzésért és végül a 3. pozíciót tudtam megszerezni. Sajnos a 2. hely túl messze volt. De rendkívül jól éreztem magam és sokat tanultam a következő évre! Köszönet a Sherco Sweden-nek a vendégszeretetért.”

3 nap Truyère (Franciaország):

A Saint MAMET Trial Club már évek óta megrendez egy klasszikus trial versenyt, név szerint a 3 Days of Truyère-t. Ahogy a neve is mutatja ez egy 3 napos verseny, amely Entraygues sur Truyère-ből, egy kis faluból indul Aveyron északi részén.

Több mint 300, 10 különböző nemzetiségű versenyző vett részt ezen a francia bajnokság naptárában szereplő kiemelkedő eseményen. A délelőtti első körben heves eső esett, ami megnehezítette a szakaszokat.

A végső rangsorban Arnau Farre lett a győztes az Elit osztályban, amivel felkerült a neve az esemény győzteseinek listájára!

Zach Pichon is részt vett ezen a megmérettetésen a téli edzése részeként. TR3+-ban a 18. helyen végzett.

Arnau Farre

„Nagyon vártam, hogy részt vegyek a 3 Days of Truyère-en. Ez egy olyan verseny, amit nagyon szeretek és a tájak is hihetetlenek. Az első nap volt a legnehezebb az eső és a hideg miatt, de sikerült a napot 13 ponttal zárnom és átvennem a vezetést. A második és a harmadik napon jobb volt az idő, ezáltal könnyebb volt a verseny is. Nagyon jól éreztem magam a Shercomon egész hétvégén, köszönöm a Sherconak a támogatást. Remélem visszatérhetek jövőre is!”

Pau nemzetközi fedett trial:

Igazi egyedi eseményt rendeztek 2023 végén a Trial versenyek világában. Ez egy fedett pályás megmérettetés volt, amelyre Pauban került sor francia és nemzetközi versenyzők számára egyaránt. Egy kis frissességet hoztak a szakágba a vegyes csapatok a „Nemzetek Harcában” melyben női-férfi páros versengett együtt nemzetük színeiben. Franciaországot Naomi Monnier és Benoit Bincaz képviselte , a két spanyol csapat egyikét pedig a Berta Abellan, Jeroni Fajardo duó alkotta. Utóbbi nyerte a versenyt egy másik ibériai páros, Naomi Monnier és Benoit Bincaz előtt.

Ne feledd, hogy az X-Trial világbajnokság november 5-én folytatódik Madridban.

AMA EnduroCross bajnokság:

Az AMA EnduroCross Championship egy Észak-Amerikában rendezett endurocross bajnokság, amely 5 fordulóból áll, és 2 hónapon keresztül zajlik. Stadionokban vagy arénákban zajlik, enduro akadályokkal, sziklákkal, nagy kőtömbökkel. A versenyzők 6 perc + 1 kört versenyeznek.

Idaho Falls adott otthont a bajnokság 3. és 4. fordulójának.

A szombaton lezajlott 3. fordulóban Cody Webb jól kezdett, és megszerezte a 3. helyet. Cooper Abott pedig a 8. lett.

A 4. fordulóra Cody Webb javult és a 2. helyen végzett valamint megnyerte az est utolsó futamát. Cooper Abbott simán futott, összesítésben a 6. helyen végzett.

Az ideiglenes bajnoki tabellán Cooper Abott a 8., Webb pedig jelenleg holtversenyben a 2. helyen áll Trystan Harttal. Már csak két forduló van hátra a bajnokságból ahol 11 ponttal van lemaradva az éllovastól.

Korábbi híreink

Változás a SHERCO vezetőségében

Thomas Teissier, a Sherco Motorcycles-nek 8 éve a vezérigazgatója és jelentős szerepet játszott a cég fejlődésében. E sikeres évek után úgy döntött, hogy új kalandba kezd a franci gyár berkein belül és a későbbiekben az ingatlanokra, valamint befektetésekre...

Marokkó Rally, az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt

A Sherco TVS Rally Factory versenyzői október 12. és 18. között versenyeztek a Rallye du Morocco-n. Ez volt az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt. Az összes fő ralicsapat rajthoz állt, hogy élesben is leteszteljék a motorkerékpárjaikon végzett fejlesztéseket,...

3 Enduro Bajnoki cím és egy második hely a Hixpanián a Sherco Racing Factory pilótáitól!

Hétvégét a spanyol és a német enduro bajnokság döntője, a belga bajnokság döntője és a FIM Hard Enduro bajnokság 5. fordulója vagyis a Hixpania került megrendezésre. Zach Pichon megszerezte a bajnoki címet a spanyol enduro bajnokságban E2 kategóriában, Jérémy Sydow és...
3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

A 2023-as FIM EnduroGP világbajnokság döntőjét a múlt hétvégén Santiago do Cacemben rendezték meg. A Sherco Factory Racing Factory versenyzői 3 kategóriában is a dobogón végeztek. Szombaton újraindult a FIM X-Trial világbajnokság is Andorra la Vellában, ahol Benoit...

Benoit Bincaz francia triálbajnok, Zach Pichon második az Enduro VB-n!

Benoit Bincaz megnyerte a francia triálbajnoki címet a Toulon mellett rendezett utolsó fordulóban. Zach Pichon kétszer is felállt a dobogó második fokára az E1-es kategóriában a Portugál Enduro Nagydíjon, Jérémy Sydow pedig a Junior osztályban mutatkozott be. Francia...