Verseny jelentés: Magain és Sydow győzelme, Macdonald remek visszatérése!

Szerző: | 2023 márc. 09. | Hírek

Hétvégén a Sherco Team versenyzői több nemzeti bajnokságon is részt vettek. Ott voltak Olaszországban, Hollandiában és Németországban is.
 

Olasz bajnokság:

Az olasz bajnokság nyitányát a Földközi-tenger partján fekvő Andorában tartották.

A versenyzőknek három 60 kilométeres kört kellett megtenniük, amely négy szakaszból állt. Az első egy Cross teszt a tengerparton puha homokban, a második Cross teszt füvön, majd egy extrém és egy hat kilométeres Enduro teszt a város körüli dombokon.

Hamish Macdonald , aki egy holtszezon után tért vissza a versenyre (térdsérülése miatt), a nap harmadik leggyorsabb idejét érte el, 44 másodperccel lemaradva az éllovastól.

 
„Nagyon örülök a visszatérésemnek, miután 8 hónapot versenyzés nélkül töltöttem, és csak 45 napja ültem vissza a motoron a térdműtétem után. Nagyon jó érzéseim voltak.
Az első napon egész nap versenyben voltam Brad Freemannel és Andrea Veronával. Második nap egy viszont kicsit fáradtabb voltam, mint korábban, de elégedett vagyok a sebességemmel. Szükségem van erre a hónapra, hogy fizikálisan rendbe jöjjek és San Remoba, az 1. EWC versenyre érkezhessek, ahol a tavalyi évben nagyon jó verseny volt számomra!”

Morgan Lesiardo egész héten beteg volt, és nem volt túl jó fizikai formában, de harcolt és szombaton kategóriájában a 3. helyen végzett.

„Nehéz hétvége volt számomra. Betegségem nem segítette a teljesítményemet, 39 fokos lázzal nehéz volt résztvenni a teszten. A vasárnapi nap kicsit jobb volt, és legalább sikerült egy pontot spórolnunk az osztálynak a bajnoki helyezésen. Mérges vagyok a betegség miatt, mert a csapattal töltött jó tél után egy erős szezonkezdést vártam. Két hét múlva rendezendő 2. fordulót már nagyon várom!”

Az olasz bajnokság következő versenyére Gradóban kerül sor március 18-án és 19-én.

Holland bajnokság:

Antoine Magain a holland enduro bajnokság nyitófordulójában versenyzett. A 210 km-es pálya nagyon homokos volt és 3 speciális szakaszt tartalmazott.
Megnyerte az E2/E3 kategóriát és a scratchet.

Német bajnokság:

A német enduro bajnokság első fordulójára Tucheimben került sor.
Az első különleges szakasztól kezdve izgalmas párharcnak lehettünk szemtanúi a Sherco versenyzői, Jeremy Sydow és Luca Fischeder között, akik felváltva a kategóriájuk legjobb időket futották.

Jeremy Sydow: „Jól éreztem magam mind a 3 teszten, és kényelmesen vezettem az utolsó tesztig, ahol balesetet szenvedtem, és sok másodpercet vesztettem. Az utolsó teszten remek idővel tudtam megfordulni és megnyertem az osztályomat, így összesítetteben is győzedelmeskedtem.”

  • Jeremy Sydow: P1 E1 osztály és összesítés
  • Luca Fischeder: P2 Overall és P1 E3 osztály

Korábbi híreink

Kabakcsiev nyerte Basq’Extrem-et, Bincaz 3. a francia triálbajnokság nyitófordulójában!

Basq'Extrem (Franciaország) A Sherco Factory Racing csapat versenyzője, Teodor Kabakcsiev ezen a hétvégén részt vett egy szezon előtti versenyen, hogy felkészüljön a Hard Enduro Világbajnokságra. A Basq'Extrem egy extrém enduro verseny, amely két napon keresztül...

Raga a 3. helyen végzett a spanyol triálbajnokság nyitófordulóján!

A 2024-es spanyol triálbajnokság első fordulóját február 24-én szombaton és 25-én vasárnap rendezték meg a la corunnai Arteixo városában. Abban minden versenyző egyetértett, hogy egy technikás megmérettetésben lesz részük, a nehézségeket pedig a téli időjárási...

Új limitált kiadás: Megérkezett a 300 SEF Hamish MacDonald replika!

A Sherco gyár 2024 február 20-án bemutatta legújabb limitált kiadású motorkerékpárját, a 300 SEF HAMISH MACDONALD REPLICÁT! Ez a vadonatúj, 4 ütemű motorral rendelkező 2024-es 300 SEF az ifjúsági és junior enduro világbajnok Hamish MacDonald motorkerékpárjának...

Kabakcsiev és Magain uralták a basselai versenyt, Roussaly győzött Portugáliában!

Az elmúlt hétvége ismét dobogós helyezéseket hozott versenyzőink számára a spanyolországi Bassela Race-en és a portugál enduro bajnokságban is. Bassela Race: Több mint 1000 résztvevő indult ezen rendkívül népszerű spanyol enduró versenyen, amely két napból állt....

Mario Roman, Benoit Bincaz és Julien Roussaly is dobogón!

Az elmúlt hétvégén a Sherco Factory Racing Team versenyzői több szakágban is dobogós helyezéseket szereztek. Mario Roman második lett az Alestremben, Benoit Bincaz szintén második lett a strasbourgi fedett pályás trial versenyen, Julien Roussaly pedig megnyerte a...