Verseny jelentés: Magain és Sydow győzelme, Macdonald remek visszatérése!

Szerző: | 2023 márc. 09. | Hírek

Hétvégén a Sherco Team versenyzői több nemzeti bajnokságon is részt vettek. Ott voltak Olaszországban, Hollandiában és Németországban is.
 

Olasz bajnokság:

Az olasz bajnokság nyitányát a Földközi-tenger partján fekvő Andorában tartották.

A versenyzőknek három 60 kilométeres kört kellett megtenniük, amely négy szakaszból állt. Az első egy Cross teszt a tengerparton puha homokban, a második Cross teszt füvön, majd egy extrém és egy hat kilométeres Enduro teszt a város körüli dombokon.

Hamish Macdonald , aki egy holtszezon után tért vissza a versenyre (térdsérülése miatt), a nap harmadik leggyorsabb idejét érte el, 44 másodperccel lemaradva az éllovastól.

 
„Nagyon örülök a visszatérésemnek, miután 8 hónapot versenyzés nélkül töltöttem, és csak 45 napja ültem vissza a motoron a térdműtétem után. Nagyon jó érzéseim voltak.
Az első napon egész nap versenyben voltam Brad Freemannel és Andrea Veronával. Második nap egy viszont kicsit fáradtabb voltam, mint korábban, de elégedett vagyok a sebességemmel. Szükségem van erre a hónapra, hogy fizikálisan rendbe jöjjek és San Remoba, az 1. EWC versenyre érkezhessek, ahol a tavalyi évben nagyon jó verseny volt számomra!”

Morgan Lesiardo egész héten beteg volt, és nem volt túl jó fizikai formában, de harcolt és szombaton kategóriájában a 3. helyen végzett.

„Nehéz hétvége volt számomra. Betegségem nem segítette a teljesítményemet, 39 fokos lázzal nehéz volt résztvenni a teszten. A vasárnapi nap kicsit jobb volt, és legalább sikerült egy pontot spórolnunk az osztálynak a bajnoki helyezésen. Mérges vagyok a betegség miatt, mert a csapattal töltött jó tél után egy erős szezonkezdést vártam. Két hét múlva rendezendő 2. fordulót már nagyon várom!”

Az olasz bajnokság következő versenyére Gradóban kerül sor március 18-án és 19-én.

Holland bajnokság:

Antoine Magain a holland enduro bajnokság nyitófordulójában versenyzett. A 210 km-es pálya nagyon homokos volt és 3 speciális szakaszt tartalmazott.
Megnyerte az E2/E3 kategóriát és a scratchet.

Német bajnokság:

A német enduro bajnokság első fordulójára Tucheimben került sor.
Az első különleges szakasztól kezdve izgalmas párharcnak lehettünk szemtanúi a Sherco versenyzői, Jeremy Sydow és Luca Fischeder között, akik felváltva a kategóriájuk legjobb időket futották.

Jeremy Sydow: „Jól éreztem magam mind a 3 teszten, és kényelmesen vezettem az utolsó tesztig, ahol balesetet szenvedtem, és sok másodpercet vesztettem. Az utolsó teszten remek idővel tudtam megfordulni és megnyertem az osztályomat, így összesítetteben is győzedelmeskedtem.”

  • Jeremy Sydow: P1 E1 osztály és összesítés
  • Luca Fischeder: P2 Overall és P1 E3 osztály

Korábbi híreink

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

Speciális kedvezmény a 2023-as SHERCO ENDURO motorokra!

A MY23 vagyis a 2023-as enduró motorok vásárlása esetén egy remek kedvezménnyel készültünk számodra. Ezen kedvezményes ajánlat elérhető az összes megrendelt SHERCO enduro motorkerékpárunk esetén és kapásból kb. 1750 € engedménnyel jár!   Hogyan is működik a...

Megkezdődött a Trial Világbajnokság és az Extreme Enduro felkészülési versenyei

Trial világbajnokság: A múlt hétvégén az észak-spanyolországi Arteixóban rendezték meg a Trial Világbajnokság első fordulóját. A TrialGP Women versenyében Emma Bristow szombaton a dobogó 3. fokára állt fel, vasárnap pedig a 2. helyen javított pozícióján. Arnau Farre...

Magain és Sydow uralják a francia enduro bajnokságot!

Az elmúlt hétvégén versenyzőink részt vettek a francia Enduro Bajnokság nyitófordulóján, amelyet Saint-Palais-ban rendeztek, valamint részt vettek a Portugál Bajnokság 5. fordulóján és az ACU Trial Nagy-Britanniában. Francia bajnokság : Köztudott, hogy a Baszkföldön...

Indulj a 2023-as SIX DAYS-en a SHERCO gyár támogatásával!

2023-ban a Sherco ismét megmutatja elkötelezettségét a nemzetközi enduro verseny felé, amely az év egyik legfontosabb eseménye. Ugyanis a hűséges SHERCO fanatikusoknak két lehetőséget is kínálnak, hogy részt vehessenek a 2023-as argentin ISDE-n:   Motorkerékpár...

Pichon meglepő versenye SanRemóban!

Ezen a hétvégén volt az enduro világbajnokság nyitófordulója és a spanyol triálbajnokság. EnduroGP-bajnokság: A FIM EnduroGP világbajnokság a múlt hétvégén kezdődött az olaszországi SanRemo-ban.Az első kör programjában változatos enduro típusú pálya, kanyargós pályák...