Wade Young nyerte az első Extreme Peyratoise versenyt

Szerző: | 2020 feb. 20. | Hírek

A Gilles Lalay Classic nyomában

Múlt hétvégén megrendezésre került az Extreme Peyratoise első futama, amely a 2001-ben megszűnő Gilles Lalay Classic-ot hivatott pótolni.

A versenyt Peyrat-le-Château-ban tartották amely az egyik legendás helyszíne az „old school” enduro versenyeknek.

A depókban megnannyi történetet hallottunk azoktól akik korábban már tapasztalták ezt és sokat spekuláltak erről újdonsült verzióról.

Az extrém enduro verseny visszatért az enduro világszínvonalának élvonalába, és amikor bejlentették, hogy a Gilles Lalay Classic helyszínén egy teljesen új esemény fog valóraválni, rögtön tudtuk, hogy a Sherco-nak ott kell lennie!

Verseny szakaszai

Két versenyzőnk, Wade Young és Mario Roman 06:00-kor indult és mindketten a 300 FE Factoryt választották a verseny teljesítéséhez.

Hideg és jeges idő volt, a talaj is megfagyott az éjszakai alacsony hőmérséklet miatt. Mindkét versenyzőnk jól indult. A speciális 2 kör után Wade az 5. és Mario a 7. helyet érte el.

Észrevettük, hogy 9 óra körül egyre nagyobb tömeg jelent meg a pálya szélén, úgy tűnik, hogy az új helyszín bevált.

Az Extreme 15:00-kor indult, melynél 15 másodpercenként indult 1-1 pilóta. Wade 1 perccel Mario pedig 1,5 perccel indult a polehoz képest.

Az első ellenőrző ponton Wade a harmadik helyen állt akit Mario a 4. helyen követett. A „lehetetlen” mászást nagyszámú néző tömeg követte és srácaink sikeresen teljesítették is ezt a szakaszt! Az első üzemanyag-feltöltéskor Mario második lett, és Wade követte, akit a sérült fékpedálja lelassította.

Julien Gauthier vette át a vezetést a verseny elején, de Wade-nek „jó napja volt”, és ez az a fajta pálya melyet igazán szeret. Sikerült megszereznie a vezetést és Mario is követte őt.

Wade a saját ritmusában folytatta a versenyt és este 21:02-kor érkezett az első helyen a híres Dead Crow-ba. Tizennégy perccel később Mario is megérkezett méghozzá a második helyen.

Sherco győzelem egymás után kétszer

Az Extreme Peyratoise nem a Gilles Lalay Classic, de ez egy remek második fejezet a verseny történelmében. Ez az esemény tele van a történelemmel, ahol a fiatalok az idősebb generáció segítségével egy legendás versenyt éleszthettek újjá.

Gratulálunk ehhez az ambiciózus és sikeres eseményhez.

Korábbi híreink

Sherco biciklis ruhakollekciók X-Country és országúti biciklizéshez

Új Sherco ruhakollekció biciklizéshez

Mostantól edzéseken és versenyeken egyaránt viselheted a SHERCO színeit kerékpárodon a Sherco vadonatúj ruhakollekciójának köszönhetően. Kimagasló minőségű technikai anyagokból tervezve és gyártva. Kollekciónkat kifejezetten azon biciklisek számára terveztük, akik a...
Lefujták az X-Trial világbajnokságot, Fajardo a világbajnoki harmadik

Lefújták az X-Trial Világbajnokságot, Fajardo 3. lett!

Az Andorra la Vella X-Trial futamot törölték, ami a 2020-as X-Trial szezon végét jelenti. Az Andorrai rendezvényt, amire a koronavírus válság miatt nem kerülhet sor, elhalasztják és remélhetőleg a 2021-es szezon alatt bepótolják. A 2020-as bajnokság az első öt forduló...
Sherco COVID-19 UPDATE!

Sherco COVID-19 UPDATE!

Thomas TEISSIER, a Sherco ügyvezető igazgatója újabb közleményben jelentkezik a Sherco gyár működésével kapcsolatban a koronavírus alatt. A SHERCO TOVÁBBRA IS FOLYTATJA AZ ALKATRÉSZEK BIZTOSÍTÁSÁT, ÁRUK VÁSÁRLÁSÁT  ÉS MOTORKERÉKPÁROK SZÁLLÍTÁSÁT.   A Covid-19-hez...
Sherco COVID-19 közlemény

A Scherco gyár COVID-19 közleménye

Alábbiakban Thomas TEISSIER, a Sherco ügyvezető igazgatójának közleményét olvashatod a koronavírus okozta helyzetről. A spanyol és a francia kormány egymást követő, a Covid-19-rel kapcsolatos bejelentéseit követően a Sherco megtett minden szükséges intézkedést...
Sherco a GNCC dobogón

Történelem íródott! GNCC dobogón a SHERCO!

A történelmet írtak! A Sherco először léphetett fel a GNCC dobogójára! A FactoryONE Sherco versenyzője, Steward Baylor Jr. a dobogó második fokát érte el a „General”-on, amely a 2020-as GNCC harmadik futama volt. Az egész versenyt végig vezetve nyomában Kailub...