Wade Young nyerte az első Extreme Peyratoise versenyt

Szerző: | 2020 feb. 20. | Hírek

A Gilles Lalay Classic nyomában

Múlt hétvégén megrendezésre került az Extreme Peyratoise első futama, amely a 2001-ben megszűnő Gilles Lalay Classic-ot hivatott pótolni.

A versenyt Peyrat-le-Château-ban tartották amely az egyik legendás helyszíne az „old school” enduro versenyeknek.

A depókban megnannyi történetet hallottunk azoktól akik korábban már tapasztalták ezt és sokat spekuláltak erről újdonsült verzióról.

Az extrém enduro verseny visszatért az enduro világszínvonalának élvonalába, és amikor bejlentették, hogy a Gilles Lalay Classic helyszínén egy teljesen új esemény fog valóraválni, rögtön tudtuk, hogy a Sherco-nak ott kell lennie!

Verseny szakaszai

Két versenyzőnk, Wade Young és Mario Roman 06:00-kor indult és mindketten a 300 FE Factoryt választották a verseny teljesítéséhez.

Hideg és jeges idő volt, a talaj is megfagyott az éjszakai alacsony hőmérséklet miatt. Mindkét versenyzőnk jól indult. A speciális 2 kör után Wade az 5. és Mario a 7. helyet érte el.

Észrevettük, hogy 9 óra körül egyre nagyobb tömeg jelent meg a pálya szélén, úgy tűnik, hogy az új helyszín bevált.

Az Extreme 15:00-kor indult, melynél 15 másodpercenként indult 1-1 pilóta. Wade 1 perccel Mario pedig 1,5 perccel indult a polehoz képest.

Az első ellenőrző ponton Wade a harmadik helyen állt akit Mario a 4. helyen követett. A „lehetetlen” mászást nagyszámú néző tömeg követte és srácaink sikeresen teljesítették is ezt a szakaszt! Az első üzemanyag-feltöltéskor Mario második lett, és Wade követte, akit a sérült fékpedálja lelassította.

Julien Gauthier vette át a vezetést a verseny elején, de Wade-nek „jó napja volt”, és ez az a fajta pálya melyet igazán szeret. Sikerült megszereznie a vezetést és Mario is követte őt.

Wade a saját ritmusában folytatta a versenyt és este 21:02-kor érkezett az első helyen a híres Dead Crow-ba. Tizennégy perccel később Mario is megérkezett méghozzá a második helyen.

Sherco győzelem egymás után kétszer

Az Extreme Peyratoise nem a Gilles Lalay Classic, de ez egy remek második fejezet a verseny történelmében. Ez az esemény tele van a történelemmel, ahol a fiatalok az idősebb generáció segítségével egy legendás versenyt éleszthettek újjá.

Gratulálunk ehhez az ambiciózus és sikeres eseményhez.

Korábbi híreink

SHERCO 2021-es Trial Motorok

SHERCO 2021-es Trial Motorok

Megérkeztek  a 2021-es SHERCO TRIAL motorkerékpárok! Fedezd fel az új TRIAL modellpalettát! A 125, 250 és 300 2T modellek már kaphatók RACING és FACTORY verziókban is. A legújabb Sherco motorkerékpárokkal kapcsolatban érdeklődj elérhetőségeinken! ...
Olasz Enduro Bajnokság: Vissza a régi kerékvágásba

OLASZ ENDURO BAJNOKSÁG: Vissza a régi kerékvágásba!

Ezen a hétvégén végre visszatérhettünk a régi kerékvágásba, ugyanis Matteo Cavallo és az Antoine Magain részt vettek az olasz Enduro bajnokság nyitófutamán. Fellélegezhetett Fabrizio Azzalin csapata, akik végre elkezdhették szezonjukat! Matteo Cavallo a csapaton belül...

Lasi letesztelte a tuningolt 50-es Factory motorunkat

Az alább található videóban Lasi leteszteli és bemutat nektek nektek egy 50ccm-es Sherco Factory motorkerékpárt, melyet kedves vásárlónk kérésére teljesítményben némileg felturbóztunk. A Sherco legújabb 50-es motorkerékpárjai gyárilag is kiváló konstrukciók, ezzel a...

SHERCO 2021 – Érkeznek a legújabb ENDURO FACTORY motorok

Megérkezett a 2021-es SHERCO ENDURO FACTORY modellcsalád is, melyet a Francia gyártó idén is a legigényesebb versenyzők részére hozta létre. A prémium alkatrészek és a gyári kivitel ezeket a motorkerékpárokat egy tejesen új szintre emeli, melynek köszönhetően...
SHERCO 2021 - Megérkezett a RACING ENDURO Modellpaletta

SHERCO 2021 – Megérkeztek a RACING ENDURO modellek

A 2021-es SHERCO ENDURO RACING modellpaletta tagjai azon enduro fanatikusok számára készült akik szívesen töltik minden idejüket motorkerékpárjuk nyergében. A vasárnapi utazásoktól egészen a kifinomultabb túrákig, ezek a motorkerékpárok bebizonyították, hogy képesek...