Wade Young nyerte az első Extreme Peyratoise versenyt

Szerző: | 2020 feb. 20. | Hírek

A Gilles Lalay Classic nyomában

Múlt hétvégén megrendezésre került az Extreme Peyratoise első futama, amely a 2001-ben megszűnő Gilles Lalay Classic-ot hivatott pótolni.

A versenyt Peyrat-le-Château-ban tartották amely az egyik legendás helyszíne az „old school” enduro versenyeknek.

A depókban megnannyi történetet hallottunk azoktól akik korábban már tapasztalták ezt és sokat spekuláltak erről újdonsült verzióról.

Az extrém enduro verseny visszatért az enduro világszínvonalának élvonalába, és amikor bejlentették, hogy a Gilles Lalay Classic helyszínén egy teljesen új esemény fog valóraválni, rögtön tudtuk, hogy a Sherco-nak ott kell lennie!

Verseny szakaszai

Két versenyzőnk, Wade Young és Mario Roman 06:00-kor indult és mindketten a 300 FE Factoryt választották a verseny teljesítéséhez.

Hideg és jeges idő volt, a talaj is megfagyott az éjszakai alacsony hőmérséklet miatt. Mindkét versenyzőnk jól indult. A speciális 2 kör után Wade az 5. és Mario a 7. helyet érte el.

Észrevettük, hogy 9 óra körül egyre nagyobb tömeg jelent meg a pálya szélén, úgy tűnik, hogy az új helyszín bevált.

Az Extreme 15:00-kor indult, melynél 15 másodpercenként indult 1-1 pilóta. Wade 1 perccel Mario pedig 1,5 perccel indult a polehoz képest.

Az első ellenőrző ponton Wade a harmadik helyen állt akit Mario a 4. helyen követett. A „lehetetlen” mászást nagyszámú néző tömeg követte és srácaink sikeresen teljesítették is ezt a szakaszt! Az első üzemanyag-feltöltéskor Mario második lett, és Wade követte, akit a sérült fékpedálja lelassította.

Julien Gauthier vette át a vezetést a verseny elején, de Wade-nek „jó napja volt”, és ez az a fajta pálya melyet igazán szeret. Sikerült megszereznie a vezetést és Mario is követte őt.

Wade a saját ritmusában folytatta a versenyt és este 21:02-kor érkezett az első helyen a híres Dead Crow-ba. Tizennégy perccel később Mario is megérkezett méghozzá a második helyen.

Sherco győzelem egymás után kétszer

Az Extreme Peyratoise nem a Gilles Lalay Classic, de ez egy remek második fejezet a verseny történelmében. Ez az esemény tele van a történelemmel, ahol a fiatalok az idősebb generáció segítségével egy legendás versenyt éleszthettek újjá.

Gratulálunk ehhez az ambiciózus és sikeres eseményhez.

Korábbi híreink

Globális partnerséget kötött a Sherco és a MOTUL

Globális partnerséget kötött a Sherco és a MOTUL

A Sherco, a leggyorsabban növekvő motorkerékpár gyártó, büszkén jelenti be újonnan kötött globális partnerségi szerződését a motorkerékpárok kenőanyagának világpiaci vezetőjével, a MOTULLAL. Ez egy kivételes minden lefedő partnerség a két cég között, mely egyesíti a...
Wade Young nyerte az első Extreme Peyratoise versenyt

Wade Young nyerte az első Extreme Peyratoise versenyt

A Gilles Lalay Classic nyomában Múlt hétvégén megrendezésre került az Extreme Peyratoise első futama, amely a 2001-ben megszűnő Gilles Lalay Classic-ot hivatott pótolni. A versenyt Peyrat-le-Château-ban tartották amely az egyik legendás helyszíne az „old school”...
Emma Bristow hosszabbított a Shercoval

Emma Bristow hosszabbított a Shercoval

Emma Bristow női Trial versenyző aki a Shercoval egymás után hatodszor lett világbajnok meghosszabbította a szerződését további két évvel a francia márkával. Emma nem meglepő módon továbbra is bízik a SHERCO-ban és 2020-ban velük szeretné elérni eléri 7. világbajnoki...
Adrien Metge Dakar 2020

Adrien Metge, Dakar 2020 – VIDEÓ

Újabb videó érkezett 2020-as Dakarról középpontban a Sherco gyári csapat versenyzőjével, a versenyt összetett 12. helyezést elérő Adrien Metgével! facebookyoutubetwitterKorábbi híreink

Cody Webb hard enduro edzése – VIDEÓ

A Dirt Bike Magazine YouTube csatornájára felkerült egy fél órás felvétel Cody Webbről, új Sherco motorkerékpárjával. Cody éppen csak szerződést kötött a Shercoval, máris gyakorol az új szezonra. "Cody Webb, az extrém enduro versenyző elküldte nekünk ezt király 30...