Wade Young nyerte az első Extreme Peyratoise versenyt

Szerző: | 2020 febr. 20. | Hírek

A Gilles Lalay Classic nyomában

Múlt hétvégén megrendezésre került az Extreme Peyratoise első futama, amely a 2001-ben megszűnő Gilles Lalay Classic-ot hivatott pótolni.

A versenyt Peyrat-le-Château-ban tartották amely az egyik legendás helyszíne az „old school” enduro versenyeknek.

A depókban megnannyi történetet hallottunk azoktól akik korábban már tapasztalták ezt és sokat spekuláltak erről újdonsült verzióról.

Az extrém enduro verseny visszatért az enduro világszínvonalának élvonalába, és amikor bejlentették, hogy a Gilles Lalay Classic helyszínén egy teljesen új esemény fog valóraválni, rögtön tudtuk, hogy a Sherco-nak ott kell lennie!

Verseny szakaszai

Két versenyzőnk, Wade Young és Mario Roman 06:00-kor indult és mindketten a 300 FE Factoryt választották a verseny teljesítéséhez.

Hideg és jeges idő volt, a talaj is megfagyott az éjszakai alacsony hőmérséklet miatt. Mindkét versenyzőnk jól indult. A speciális 2 kör után Wade az 5. és Mario a 7. helyet érte el.

Észrevettük, hogy 9 óra körül egyre nagyobb tömeg jelent meg a pálya szélén, úgy tűnik, hogy az új helyszín bevált.

Az Extreme 15:00-kor indult, melynél 15 másodpercenként indult 1-1 pilóta. Wade 1 perccel Mario pedig 1,5 perccel indult a polehoz képest.

Az első ellenőrző ponton Wade a harmadik helyen állt akit Mario a 4. helyen követett. A „lehetetlen” mászást nagyszámú néző tömeg követte és srácaink sikeresen teljesítették is ezt a szakaszt! Az első üzemanyag-feltöltéskor Mario második lett, és Wade követte, akit a sérült fékpedálja lelassította.

Julien Gauthier vette át a vezetést a verseny elején, de Wade-nek „jó napja volt”, és ez az a fajta pálya melyet igazán szeret. Sikerült megszereznie a vezetést és Mario is követte őt.

Wade a saját ritmusában folytatta a versenyt és este 21:02-kor érkezett az első helyen a híres Dead Crow-ba. Tizennégy perccel később Mario is megérkezett méghozzá a második helyen.

Sherco győzelem egymás után kétszer

Az Extreme Peyratoise nem a Gilles Lalay Classic, de ez egy remek második fejezet a verseny történelmében. Ez az esemény tele van a történelemmel, ahol a fiatalok az idősebb generáció segítségével egy legendás versenyt éleszthettek újjá.

Gratulálunk ehhez az ambiciózus és sikeres eseményhez.

Korábbi híreink

LONG RIDE üzemanyag tartály a Sherco Trial motorokhoz

Indulj hosszabb utakra, kirándulásokra a Sherco Trial motorkerékpár modelljeihez kifejlesztett új LONG RIDE KIT segítségével! A Sherco ezen új terméke könnyedén felszerelhető minden Sherco Trial motorra, így biztosítva sokkal nagyobb szabadságot. A nagy kapacitású...

ÚJ triál motor MAGYARORSZÁGON! – Fajardo Replica

Az alábbi videóban Lasi a hivatalos Magyar Sherco importőrtől, vagyis egyenesen üzletünkből jelentkezik, ahol megmutatja nektek a frissen hozzánk érkezett Sherco Trial motort, ami nem más, mint a lenyűgöző Fajardo Replica A Fajardo Replica egy kétütemű 250ccm-es...
A Spanyol Trial Bajnokság vissaztért! - Fajardo dobogón

A Spanyol Trial Bajnokság vissaztért! – Fajardo dobogón

Az elmúlt hétvégén a Spanyol Trial Bajnokság újraindult Pobladura de las Regueras-ban, Leon megyében.Jeroni Fajardo az első napot a 2. helyen fejezte be, 3 ponttal a vezető mögött nagyon poros körülmények között. A második napon pedig néhány elég nehéz körülmény...
Hamish Macdonald nyeri az Új Zélandi Enduro bajnokságot

Hamish Macdonlad nyeri az Új-Zélandi Enduro Bajnokságot

Július 12-én a SHERCO TEAM tagja, Hamish MacDonald megnyerte az új-zélandi enduro bajnokságot, és így új-zélandi nemzeti enduro bajnok lett. Ezzel apja nyomába lépett, aki az 1980-as években győzedelmeskedett ezen a bajnokságon. A bajnokság mindössze 4 napra rövidült,...
Kenny Thomas - Üdvözlünk a Sherco csapatánál!

Kenny Thomas – Üdvözlünk a Sherco csapatánál!

Kenny Thomas, a rendkívüli triálos és a „France Incredible Talent” 2020-as kiadásának győztese, csatlakozott a Sherco csapathoz és melynek a nagykövete lesz. Egy 300 ST FACTORY nyergében fog motorozni. Találkozhatsz vele különböző rendezvényeken Franciaországban és a...