Szeben, Románia – 2018. július 28. – A Sherco Factory Racing pilótája Wade Young győzelmet aratott a World Enduro Super Series negyedik és egyben legkeményebb fordulójában, a Red Bull Romaniacson.

A világ legnehezebb Hard Enduro versenyén Young beírta a nevét történelemkönyvekbe, ugyanis a 15 éve futó verseny legfiatalabb győztese lett. Egy epikus hét után a németországi Manuel Lettenbichler (KTM) és a Red Bull KTM Factory Racing pilótája Jonny Walker második és harmadik helyet szerezték meg a dobogón.
Az Ezüst kategóriában az osztrák Dieter Rudolf, a Bronz kategóriában a brazil Gianino Coscarelli, az Iron kategóriában pedig a Litván Mindaugas Simkevicius győzedelmeskedett.
Mindössze négy perc választotta el Wade Young-ot és Lettenbichlert Red Bull Romaniacs utolsó napján. Young uralta a mezőnyt, és keményen elhúzódott. De Lettenbichler jó időt futott az első szakaszokon és a táv felénél már közel ért Younghoz, és ráadásul Walker is érkezett vele.
A Lettenbichler a szervizpont után a Sherco pilóta mellett haladt, és hirtelen úgy tűnt, hogy a győzelemért folytatott küzdelem a 20 éves német javára fog eldőlni. A dél-afrikai Young azonban nem így gondolta, és egy pillanat alatt olyan tempóba kezdett, hogy körülbelül 20 kilométeres távolságra elhúzott a második helyezettől. És annak ellenére, hogy ezt a napot nem nyerte meg, végül az egész rendezvényt aranyérmeseként térhetett haza, így az idei WESS bajnokság negyedik győztese lett.
A World Enduro Super Series a Red Bull 111 megawatt lengyelországi versenyével folytatódik, szeptember 8-9-én.
Wade Young (Sherco): “Nem hiszem el, a holdon járok most a boldogságomban. Nagyon hosszú és kemény verseny volt. Manni ma nagyon korán megfogott. A dombokon elkapott, de a gyors szakaszokon eltudtam szakadni tőle. Ez egész nap az utolsó ellenőrzőpontig ment, ahol végül el tudtam szakadni tőle. Mindig is az volt a célom, hogy megnyerjem, és most sikerült. Ez a világ legnehezebb versenye, és remekül érzem magam, hogy sikerült megnyernem. “

Összesített végeredmény a 2018-as REd Bull Romaniacról: (Gold Class)

1. Wade Young (Sherco – RSA) 26:03:15;
2. Manuel Lettenbichler (KTM – GER) 26:05:30;
3. Jonny Walker (KTM – GB) 26:39:22;
4. Billy Bolt (Husqvarna – GB) 28:27:36;
5. Alfredo Gomez (Husqvarna – ESP) 28:55:17;
6. Paul Bolton (KTM – GB) 29:43:36;
7. David Cyprian (KTM – CZE) 31:12:43;
8. Blake Gutzeit (Yamaha – RSA) 31:44:26;
9. Marion Roman (Sherco – ESP) 32:07:30;
10. Philipp Scholz (KTM – DEU) 33:53:15…