Zach PICHON meglepő győzelme Spanyolországban

Szerző: | 2023 szept. 19. | Hírek

Az elmúlt hétvégén Sherco versenyzőink a spanyol enduro bajnokságban versenyeztek, ahol Zach Pichon szombaton megnyerte a Scratch-et Josep Garcia előtt, Jonte Reynders pedig győzedelmeskedni tudott Ausztrália Off-Road bajnokságában.

 

Spanyol enduro bajnokság:

A nyári szünet után a 4. és egyben utolsó előtti fordulóban a galíciai Estradában folytatódott a spanyol bajnokság.

Zach Pichon dominált az első napon, amikor is győzni tudott Josep Garcia ellen, aki jelenleg a bajnokság éllovasa. Megnyerte az Enduro 2 kategóriát és a scratch-et is! A második napon megszerezte a második helyet Garcia mögött a scratch-ban, és a legjobb teljesítményt érte el az E2-ben.

Zach Pichon:

„Nagyszerű hétvége volt a szombati scratch győzelmemmel. Egész nap Garciával küzdöttem. Sikerült nem hibáznom, és győzelmet arattam. Vasárnap jó tempót tartottam anélkül, hogy a győzelemért harcolhattam volna, de a semmiből második lettem. Megnyertem az E2 kategóriámat. Nagyon jó hétvége volt és sikerült visszaszereznem néhány bajnoki pontot. Szeretnék köszönetet mondani a teljes Sherco Spain csapatnak a kemény munkájáért és támogatásáért.”

A bajnokság tabelláján Zach Pichon a 3. és mindössze 3 pontra van a 2. helytől amit Sergio Navarro Huertas foglal el.

Az október 13-14-15-én, a barcelonai Oristában, La Torre-ban megrendezésre kerülő utolsó futamon a vasárnapi pontok duplán számítanak majd.

Ausztrál Off-Road bajnokság:

A tűző napsütésben Jonte Reynders az esemény sztárja lett, és két egymás utáni győzelmet aratott az E2-es kategóriában, valamint egy figyelemre méltó végső győzelmet vasárnap.

Reynders dominanciája egész hétvégén nyilvánvaló volt. A nehéz rajt után a tasmán versenyző sorra megelőzte a ellenfeleit és végül megszerezte az 1. helyet. Több mint 20 másodperccel megelőzte E2-es riválisát, Josh Greent.

A tizedik forduló felé tartva Reynders megmutatta képességeit az akciódús hétvégén. Figyelemre méltó sebessége és ügyessége lehetővé tette számára, hogy a legjobb időt érje el amit 47:37.219 lett. Reynders 2 egymást követő győzelme az E2-n megmutatja tehetségét, amellyel megtörte Green uralkodását a bajnoki ranglista élén.

„Hogy őszinte legyek, eltartott egy kis ideig, amíg beindultam szombaton. Elkövettem néhány apró hibát, de megtaláltam a ritmusomat és stílusosan, klasszis győzelemmel zártam a napot.  A 300 SEF Sherco motorom csodálatos volt, mindig jól éreztem magam verseny közben. Nagyszerű volt megnyerni az összes E2-tesztet, és a végső győzelmet is. Alig várom a Dungogi döntőt.”

Már csak egy forduló van hátra a 2023-as ausztrál bajnokságból, így az E2-es bajnoki címért folyó küzdelem kiéleződik és izgalmas befejezést ígér.

Az AORC 2023 11. és 12. fordulóját az Új-Dél-Wales állambeli Dungogban tartják október 14 és 15-én.

Korábbi híreink

Változás a SHERCO vezetőségében

Thomas Teissier, a Sherco Motorcycles-nek 8 éve a vezérigazgatója és jelentős szerepet játszott a cég fejlődésében. E sikeres évek után úgy döntött, hogy új kalandba kezd a franci gyár berkein belül és a későbbiekben az ingatlanokra, valamint befektetésekre...

Taroltak a SHERCO gyári csapat versenyzői

Ez egy újabb nagyszerű hétvégét futottak a Sherco Factory Racing Team versenyzői szerte a nagyvilágban. Antoine Magain megnyerte 5. belga enduro bajnoki címét, Hamish MacDonald a dobogón végzett a Gotland Grand Nationalon Svédországban, Arnau Farre megnyeri a La...

Marokkó Rally, az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt

A Sherco TVS Rally Factory versenyzői október 12. és 18. között versenyeztek a Rallye du Morocco-n. Ez volt az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt. Az összes fő ralicsapat rajthoz állt, hogy élesben is leteszteljék a motorkerékpárjaikon végzett fejlesztéseket,...

3 Enduro Bajnoki cím és egy második hely a Hixpanián a Sherco Racing Factory pilótáitól!

Hétvégét a spanyol és a német enduro bajnokság döntője, a belga bajnokság döntője és a FIM Hard Enduro bajnokság 5. fordulója vagyis a Hixpania került megrendezésre. Zach Pichon megszerezte a bajnoki címet a spanyol enduro bajnokságban E2 kategóriában, Jérémy Sydow és...
3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

A 2023-as FIM EnduroGP világbajnokság döntőjét a múlt hétvégén Santiago do Cacemben rendezték meg. A Sherco Factory Racing Factory versenyzői 3 kategóriában is a dobogón végeztek. Szombaton újraindult a FIM X-Trial világbajnokság is Andorra la Vellában, ahol Benoit...