Zachary Pichon és Antoine Magain spanyol enduro bajnokok!

Szerző: | 2022 nov. 23. | Hírek

A Sherco gyár versenyzői, név szerint Zachary Pichon és Antoine Magain diadalmaskodott a spanyol enduro bajnokságban.

A 2022-es spanyol enduro bajnokság utolsó fordulója az Enduro de Santiago de Compostela az elmúlt hétvégén került megrendezésre Galíciában.

A Sherco versenyzői, Zachary Pichon és Antoine Magain, akik a bajnokság egyértelmű éllovasai voltak, úgy érkeztek Santiago de Compostelába, hogy lehetőségük nyílt megszerezni a bajnoki címet. Bár a futamok nem ígérkeztek könnyű falatnak az eső miatt. Ugyanis a csapadékos időjárás egy kihívásokkal teli és mély nyomvonalakkal tűzdelt sáros pályát hagyott hátra. És itt jegyeznénk meg, hogy a második nap dupla pontot ért.

Pénteken délután a Verónica Boquete stadion mellett tartották a Szupertesztet. Zach Pichón a harmadik legjobb időt érte el ezen a teszten.

Szombaton az eső tovább nehezítette a speciális versenyeket. A körülmények nehezek és kihívásokkal teliek voltak, de két francia versenyzőnk jobban megszokta ezeket a körülményeket mint a többi versenyző. Zachary Pichon és Antoine Magain nagyon motiváltak voltak, jó időket állítottak fel és küzdöttek a futam élmezőnyében. Pichon a scratch dobogó második helyén végzett, csapattársa Magain pedig a harmadikon.

Antoine Magain bizonyult a leggyorsabb versenyzőnek az Enduro-1 osztályban, aki a szombati tizenegy gyorsasági szakasz után az első helyen végzett. Zachary Pichon nyerte a Junior Open-t, a nemrég kikiáltott junior világbajnok, kifogástalan versenyt futott, és a dobogó legfelső fokára állhatott.

Vasárnap a pozíciók megfordultak, miután Magain a dobogó második fokára állhatott fel, míg Pichon harmadik lett a scratch-ben. Antoine visszatért, hogy elhódítsa a győzelmet az Enduro-1 osztályban is, így megszerezve a 2022-es spanyol bajnoki címet egyre inkább erősödő mezőnyben. Kimondhatjuk, hogy Pichon megérdemelten nyerte meg a 2022-es bajnokság összes futamát. A Sherco gyár pedig egy újabb címet zsebelt be, jelen esetben a Spanyol bajnokság  Junior Open kategóriájából.

Jordan Curvalle, csapatmenedzser:
„Az eredeti tervünk az volt, hogy Hamish Macdonald vesz részt a spanyol bajnokságban, de az olasz bajnokság első két fordulóját követően Hamish vezette a tabellát, Antoine Magain, olasz versenyzőnk pedig sérülés miatt nem tudott versenyezni Olaszországban.

Miután Antoine felépült, úgy döntöttünk, hogy nekivág a spanyol bajnokságnak, végül jó döntésnek bizonyult, ami lehetővé tette számára, hogy a 250SE-vel versenyezve az E1-es címért induljon.

Úgy döntöttünk, hogy Zach Pichont megkérjük egy jó bázis kialakításán, és még egy kis edzést tartunk a spanyol bajnokság nyitófordulója, valamint a világbajnokságon és a francia bajnokságon való versenyszezonja előtt. Erősen kezdett a nyitókörben egy junior győzelemmel, ezért úgy döntöttünk, hogy a többin kívül a spanyol bajnokságban is folytatja a versenyzést. Ez az országos junior bajnoki cím, de mindenekelőtt a scratchben megszerzett harmadik hely jutalmazza Zach-et a kiváló első enduró szezonján. Nem mellesleg ez lehetővé tette számára, hogy nagyszerű tapasztalatokat gyűjtsön a jövőre nézve.”

Zach Pichon:
„Vége egy nagyszerű szezonnak! Újabb bonyolult helyzetekkel teli hétvégén vagyunk túl. Befejeztem a P1 junior versenyt, szombaton a P2 scratch és a P1 juniort. A P3 scratch versenyt pedig vasárnap fejeztem be egy hatalmas baleset mellett, ami miatt több mint 35 másodpercet vesztettem, és még a motort is megsérült. Elégedett vagyok a hétvégémmel, remek tapasztalatokat gyűjtöttem extrém nehéz körülmények között.

Óriási köszönet az egész spanyol Sherco csapatnak azért, ahogy fogadtak ebben a szezonban és köszönöm mindenkinek aki támogatott ezen a hétvégén és az egész szezonban.”

A spanyol enduro bajnokság végső állása:
  • Zach Pichon :
    Junior : P1
    Scratch : P3
  • Antoine Magain :
    E1 : P1
    Scratch : P4

Korábbi híreink

Változás a SHERCO vezetőségében

Thomas Teissier, a Sherco Motorcycles-nek 8 éve a vezérigazgatója és jelentős szerepet játszott a cég fejlődésében. E sikeres évek után úgy döntött, hogy új kalandba kezd a franci gyár berkein belül és a későbbiekben az ingatlanokra, valamint befektetésekre...

Taroltak a SHERCO gyári csapat versenyzői

Ez egy újabb nagyszerű hétvégét futottak a Sherco Factory Racing Team versenyzői szerte a nagyvilágban. Antoine Magain megnyerte 5. belga enduro bajnoki címét, Hamish MacDonald a dobogón végzett a Gotland Grand Nationalon Svédországban, Arnau Farre megnyeri a La...

Marokkó Rally, az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt

A Sherco TVS Rally Factory versenyzői október 12. és 18. között versenyeztek a Rallye du Morocco-n. Ez volt az utolsó felkészülési verseny a Dakar előtt. Az összes fő ralicsapat rajthoz állt, hogy élesben is leteszteljék a motorkerékpárjaikon végzett fejlesztéseket,...

3 Enduro Bajnoki cím és egy második hely a Hixpanián a Sherco Racing Factory pilótáitól!

Hétvégét a spanyol és a német enduro bajnokság döntője, a belga bajnokság döntője és a FIM Hard Enduro bajnokság 5. fordulója vagyis a Hixpania került megrendezésre. Zach Pichon megszerezte a bajnoki címet a spanyol enduro bajnokságban E2 kategóriában, Jérémy Sydow és...
3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

3 dobogós hely az EnduroGP-n és 5. hely az X-Trialban

A 2023-as FIM EnduroGP világbajnokság döntőjét a múlt hétvégén Santiago do Cacemben rendezték meg. A Sherco Factory Racing Factory versenyzői 3 kategóriában is a dobogón végeztek. Szombaton újraindult a FIM X-Trial világbajnokság is Andorra la Vellában, ahol Benoit...