Zachary Pichon és Antoine Magain spanyol enduro bajnokok!

Szerző: | 2022 nov. 23. | Hírek

A Sherco gyár versenyzői, név szerint Zachary Pichon és Antoine Magain diadalmaskodott a spanyol enduro bajnokságban.

A 2022-es spanyol enduro bajnokság utolsó fordulója az Enduro de Santiago de Compostela az elmúlt hétvégén került megrendezésre Galíciában.

A Sherco versenyzői, Zachary Pichon és Antoine Magain, akik a bajnokság egyértelmű éllovasai voltak, úgy érkeztek Santiago de Compostelába, hogy lehetőségük nyílt megszerezni a bajnoki címet. Bár a futamok nem ígérkeztek könnyű falatnak az eső miatt. Ugyanis a csapadékos időjárás egy kihívásokkal teli és mély nyomvonalakkal tűzdelt sáros pályát hagyott hátra. És itt jegyeznénk meg, hogy a második nap dupla pontot ért.

Pénteken délután a Verónica Boquete stadion mellett tartották a Szupertesztet. Zach Pichón a harmadik legjobb időt érte el ezen a teszten.

Szombaton az eső tovább nehezítette a speciális versenyeket. A körülmények nehezek és kihívásokkal teliek voltak, de két francia versenyzőnk jobban megszokta ezeket a körülményeket mint a többi versenyző. Zachary Pichon és Antoine Magain nagyon motiváltak voltak, jó időket állítottak fel és küzdöttek a futam élmezőnyében. Pichon a scratch dobogó második helyén végzett, csapattársa Magain pedig a harmadikon.

Antoine Magain bizonyult a leggyorsabb versenyzőnek az Enduro-1 osztályban, aki a szombati tizenegy gyorsasági szakasz után az első helyen végzett. Zachary Pichon nyerte a Junior Open-t, a nemrég kikiáltott junior világbajnok, kifogástalan versenyt futott, és a dobogó legfelső fokára állhatott.

Vasárnap a pozíciók megfordultak, miután Magain a dobogó második fokára állhatott fel, míg Pichon harmadik lett a scratch-ben. Antoine visszatért, hogy elhódítsa a győzelmet az Enduro-1 osztályban is, így megszerezve a 2022-es spanyol bajnoki címet egyre inkább erősödő mezőnyben. Kimondhatjuk, hogy Pichon megérdemelten nyerte meg a 2022-es bajnokság összes futamát. A Sherco gyár pedig egy újabb címet zsebelt be, jelen esetben a Spanyol bajnokság  Junior Open kategóriájából.

Jordan Curvalle, csapatmenedzser:
“Az eredeti tervünk az volt, hogy Hamish Macdonald vesz részt a spanyol bajnokságban, de az olasz bajnokság első két fordulóját követően Hamish vezette a tabellát, Antoine Magain, olasz versenyzőnk pedig sérülés miatt nem tudott versenyezni Olaszországban.

Miután Antoine felépült, úgy döntöttünk, hogy nekivág a spanyol bajnokságnak, végül jó döntésnek bizonyult, ami lehetővé tette számára, hogy a 250SE-vel versenyezve az E1-es címért induljon.

Úgy döntöttünk, hogy Zach Pichont megkérjük egy jó bázis kialakításán, és még egy kis edzést tartunk a spanyol bajnokság nyitófordulója, valamint a világbajnokságon és a francia bajnokságon való versenyszezonja előtt. Erősen kezdett a nyitókörben egy junior győzelemmel, ezért úgy döntöttünk, hogy a többin kívül a spanyol bajnokságban is folytatja a versenyzést. Ez az országos junior bajnoki cím, de mindenekelőtt a scratchben megszerzett harmadik hely jutalmazza Zach-et a kiváló első enduró szezonján. Nem mellesleg ez lehetővé tette számára, hogy nagyszerű tapasztalatokat gyűjtsön a jövőre nézve.”

Zach Pichon:
“Vége egy nagyszerű szezonnak! Újabb bonyolult helyzetekkel teli hétvégén vagyunk túl. Befejeztem a P1 junior versenyt, szombaton a P2 scratch és a P1 juniort. A P3 scratch versenyt pedig vasárnap fejeztem be egy hatalmas baleset mellett, ami miatt több mint 35 másodpercet vesztettem, és még a motort is megsérült. Elégedett vagyok a hétvégémmel, remek tapasztalatokat gyűjtöttem extrém nehéz körülmények között.

Óriási köszönet az egész spanyol Sherco csapatnak azért, ahogy fogadtak ebben a szezonban és köszönöm mindenkinek aki támogatott ezen a hétvégén és az egész szezonban.”

A spanyol enduro bajnokság végső állása:
  • Zach Pichon :
    Junior : P1
    Scratch : P3
  • Antoine Magain :
    E1 : P1
    Scratch : P4

Korábbi híreink

Megérkeztek a 2023-as SERCO TRIAL modellek

Örömmel jelentjük be vadonatúj trial motorokerékpárjaink 2023-as kiadását. A SHERCO kutatásért és fejlesztésért felelős részlegének több éves munkájának eredménye az MY23 vagyis a 2023-as modellévra piacra kerülő TRIAL motorkerékpárok. Ezek az innovatív vasak...
ZACH PICHON ENDURO VILÁGBAJNOK!

ZACH PICHON ENDURO VILÁGBAJNOK!

Zach Pichon az első enduro szezonjában világbajnoki címhez szerzett! A fiatal Sherco versenyző, Zach Pichon 2022. augusztus 7-én, egy fordulóval a bajnokság vége előtt be is zsebelte a junior enduro világbajnoki címet. Kivételes teljesítmény melyhez ezúton is...

Mario Roman és Zach Pichon vezetik a bajnokságukat

FIM HARD ENDURO VILÁGBAJNOKSÁG A Hard Enduro Világbajnokság 5. fordulója a Red Bull Romaniacs volt, melyre a mögöttünk hagyott héten került sor. Mario Roman remekül teljesített, a megmérettetés végén a dobogó 3. fokára állhatott. Ezzel a remek eredménnyel jelenleg...

Varsány Enduro 2022 – Kiváló szereplés a SHERCO pilótáktól

2022 Július utolsó előtti hétvégéjén a Bestmoto Enduro kupa versenye Varsányban került megrendezésre.   A futamon részt vett megannyi magyar Sherco versenyző.   Többek között ott volt a PRO1 és PRO2 osztályaiban kiemelkedő pilótánk, Holló Bence és Szőke Márk is. A...
MY2023: Már elérhetők a 2023-as SHERCO ENDURO modellek

MY2023: Már elérhetők a 2023-as SHERCO ENDURO modellek

A 2023-as enduro motorkerékpárok legújabb választéka már elérhető! Ezen motorok a hétvégi laza kiruccanástól egészen a legkeményebb versenyhétvégékig minden helyzetben megállják helyüket a kimagasló teljesítményüknek hála. A legújabb Sherco enduro modellekben minden...